Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:Entropia666
Alue:Kitarat: kitarakamat
Aihe:Manninen custom guitars
Aika:05.01.2023 15:21
Mulla oli Jacksonin '93 japanissa tehty RR mikä oli uskomattoman hyvä kitara, mutta se ostettiin multa kovalla rahalla pois. Ajattelin teettää kitarasta vielä aavistuksen parannellumman version. Jacksonin oma custom shop pumppas koronan aikana hintoja brutaalisti ylös, jono oli ainakin 2 vuotta ja välillä kuullut aika härskeistä mokistakin mitä siellä on tehty.
 
Käänsin katseet suomalaisiin seppiin ja Mannisen kaa on joskus samalla keikalla oltu ja myös Tonefestissä törmätty. Kysyin häneltä tarjouksen kitaran replikoinnista halutuilla spekseillä ja suht nopeesti päästiin asiasta yhteisymmärrykseen. Elokuussa tilaus sisään ja välipäivillä kävin hakemassa pojan kotia. Kelpo tahti siis.
 
On uskomattoman hyvin tehty soitin. Koska kyseessä on replika, oli tavallaan kuin olisi kotiin palannut. Soittotuntuma ja kaula ovat täysin identtiset, mutta on vielä piirun verran helpompi soittaa. Lisäksi parit ergonomiset parannukset olivat oiva lisä. Ulkonäöstä puhumattakaan, sehän on kuitenkin kitaran tärkein ominaisuus.
 
Kaikenkaikkiaan todella tyytyväinen lopputulokseen, työnlaatuun ja toimitusaikaan. Myös rakennusvaiheista sai kattavasti kuvia ja päivitystä. Ainoa mihin en ole tyytyväinen on toi kaulamikki, mut sen valkkasin ite sokkona ja meinaankin sen vaihtaa Dimarzion Super Distortion ässään.
 
Tässä vielä speksilista:
 
Leppärunko
Kolmipalainen vaahteraloimukaula hiilikuituvahvikkeilla, volutella ja parannetulla scarfilla (sama kuin Ruokangas & Lottonen)
Ysärin Jackson Speedneck -profiili satiinilakalla
12-16" radius
25.5" skaala
Eebenotelauta abaloneupotuksilla
Luminlay sivudotsit
24 extra läskiä rosterinauhaa
Pinta-asennettu Gotoh 1996T vetokaukalolla
Crackle flake burst maalaus
Lundgren M6 tallassa, SD Lil Screamin Demon kaulassa
Dimarzio EP1111 Petrucci -kytkenällä
 
Kuvat: https://www.instagram.com/p/CnCIZIZoH2J/
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=15&t=232369