Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:basisti1971
Alue:Studiotyöskentely
Aihe:USB-virta kummittelua interfacessa
Aika:01.11.2022 07:16   (muokattu 01.11.2022 07:17)
Moi.
 
Arello: Kiitos vastauksesta.
 
Ole hyvä.
 

 
Arello: Ajuripuolella asioita saattaa vielä monimutkaistaa (tai yksinkertaistaa, miten sen ottaa) sekin, että käytän Debian Linuxia työpöytäkäyttiksenä.
 
Joo, ainakaan pikaisella etsinnällä Komplete Audiolla ei edes tunnusteta sellaisen käyttöjärjestelmän kuin Linux olemassaoloa :/.
Tai pitävät Linuxia niin stabiilina alustana (tai käyttäjiä riittävän nörtteinä ;)) ettei erillistä ohjeistusta ongelmatilanteissa tarvita.
Foorumeilla näyttäisi jotain hajanaista keskustelua olevan, mutta niitä en lähtenyt kahlaamaan.
 
Veikkaan kyllä edelleen audiopiuhojen irroittamistarpeesta että vika/ominaisuus piilee jossain muualla kuin suoraan softassa.
 

 
Arello: Toisaalta senkin vaikutus tuntuisi vähän oudolta, kun interfacenhan pitäisi kaiketi saada virtansa jo ennen kuin OS on bootannut.
 
Riippunee siitä miten USB porttien jännitesyöttö on tietokoneen päässä konfattu, mutta mun käsittääkseni ainakin tuoreemmissa tietokoneissa USB portteja voi hallita varsin laajasti, joissain kuulemma virranajoituskin on mahdollinen.
 
Tuota kautta:
 
Pauli Lappalainen: Voihan siinä olla sellainenkin juttu, että käynnistysvaiheessa koneen virtalähde joutuu vähän koville, eikä usb:lle riitä tarpeeksi jännitettä/virtaa.
 
voisi olla mahdollinen oudon käyttäytymisen syy.
Etenkin jos mustanaamio on päällä ja kuormakin on kytketty.
 
Tuossakaan tuskin kyse on pohjimmiltaan siitä etteikö virtalähde olisi riittävä, vaan siitä että "älykäs" virtalähde ei suostu käynnistymään tietyn raja-arvon ylittävään kuormaan tai jos maapotentiaalien välillä on jännite.
Perin outoa joka tapauksessa.
 
Yksi varsin tylsä vaihtoehto noinkin erikoista ongelmaa lähestyä voisi olla yhteydenotto valmistajaan, josko heillä olisi näkemystä asiaan ;).
 
T:Samuli
Copyright ©1999-2023, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=16&t=246869