Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:basisti1971
Alue:Studiotyöskentely
Aihe:USB-virta kummittelua interfacessa
Aika:31.10.2022 08:13   (muokattu 31.10.2022 08:14)
Moi.
 
Arello: Jostain syystä interfaceni (pari vuotta vanha Komplete Audio 6 mk II) ei nykyään käynnisty koneen yhteydessä muuten kuin sen jälkeen, että irroitan siitä ensin kaikki audioliitännät ja kytken sitten uudelleen USBiin (ja laitan sitten audiopiuhatkin takaisin). Muuten kaikki toimii edelleen normaalisti. Mistä ihmeestä tämä virtakirous käynnistymisen ohessa voi oikein johtua? En ole mikään sähköteknikko enkä ymmärrä, miten tämmöinen voi olla edes mahdollista. Aina ennen toiminut.
 
Tietokoneiden ja niitä sisältävien laitteiden kanssa kaikki on mahdollista :(.
 
Juuri tuollaista ei itselle ole eteen tullut, ja audiopiuhojen irroittamisen tarpeen perusteella tuskin arvauskaan osuu oikeaan, mutta kaikki USB laitteiden yhtäkkiset toimintahäiriöt niin kauan kuin USB laitteita olen käyttänyt ovat johtuneet joko ajureiden "häviämisestä" tai näin viimeaikoina siitä että joku komponentti on päivitetty tai päivittänyt itsensä kun on unohtanut poistaa automaattiset päivitykset käytöstä.
 
USB on samalla tapaa "älykäs" tiedonsiirtoprotokolla kuin pitkälti kaikki muutkin joten jos bitti menee syystä tai toisesta poikittain ja/tai laitteet eivät kättele oikein, ei välttämätä edes käynnisty sikäli mikäli on konfattu niin että käynnistyskäsky tulee USB liitännän kautta.
 
Audiopiuhojen irroittamisen tarve ei ainakaan mulle aukea, korkeintaan erot tietoliikenne-/signaali-/jännitemaapotentiaaleissa saattaisi tuollaista aiheuttaa jos laite sitä ennen käynnistymistään tarkastelee.
 
T:Samuli
Copyright ©1999-2023, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=16&t=246869