Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:jani72
Alue:Kitarat: kitarakamat
Aihe:Gretsch G5120 Electromaticin mikit
Aika:28.07.2022 01:14
varakeef: Mikä Gretsch sinulla on? Se voi vaikuttaa siihen, minkälaiset mikit saa kätevästi kiinni. Ovat siis joka tapauksessa Filtertroneja kapeampia, peruspaffusta puhumattakaan.
 
Kuvasta ei selviä, ovatko nuo varsinaisia Dynasonic-mikkejä vai sellaisia uudempia, alapuoliseslta profiililtaan lituskaisempia versioita (en muista olivatko dearmond 2000, 2k vai mikä.) Gretsch-foorumilta löysi sekin tieto, mutta se on ollut useamman kuukauden nurin. Noita uudempiakin oli muistaakseni useampaa versiota.
 
Varsinaisissa Dynasoniceissa on syvälle alaspäin sojottavat magneetit, jotkut ovat kuvanneet niitä voimalan jäähdytystorneiksi joka tapauksessa ne vaaativat syvemmät kolot - onttokoppaisessa tämä ei ole tietenkään kynnyskysymys.
 
Soinnillisesti oikeat Dynasonicit ovat tummemmat, menevät ehkä jonnekin P90:n suuntaan. Lituskaisemmat ovat selvästi kirkkaampia ja ohutsointisempia, jotenkin strato tai tele tulee mieleen.

 
Kyseessä on Gretsch Electromatic G5120.
 
En ole oikein tottunut humppareilla soittamaan. Kaulamikki on kyllä ihan ok ja siitä lähtee mukava rähinä, tallamikki on jotenkin tunnoton.
Copyright ©1999-2022, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=15&t=208307