Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:jhlamm
Alue:Elektroniikka ja soitinrakennus
Aihe:vahvarin ääni katoaa
Aika:30.01.2021 15:29
En ole tarkemmin tuon vahvistimen sisälmyksiin tutustunut, mutta edellä mainitun konkan lisäksi kannattaa tsekata tuleeko phones lähdöstä (muistaakseni näissä on sellainen) ulos ääntä. Jos tulee, niin sitten voi alkaa piirin vikaa paikallistamaan phonesin ja kajarin välistä.
 
Jossain vahvareissa on onglema ollut, että se phones liitin menee oikosulkuun ja "sammuttaa" kajarin, vaikka plugia ei ole kiinni. Tosin tämä tuskin johtuu lämmöstä. Lämpö voi kuitenkin jotain komponentteja sekoittaa ja joskus se esimerkiksi kasvattaa jonkin osan resistanssia ja estää signaalin kulun tai piirin normaalin toiminnan.
 
Jos avaa kotelon, niin helppo paikka metsästää on rikkinäisen näköisiä komponentteja. Näistä helpoimmat ovat pullistuneet tai vuotavat elektrolyyttikonkat tai selkeästi mustunut vastus tai vastuksen lähistöllä oleva piirilevy. Mikäli yleismittari pysyy kädessä, niin voi vähän mittailla myös näiden komponenttien arvoja sekä jännitteitä. Valitettavasti aivan tarkkoja testipisteitä ei taida olla, mutta suuntaa antava kaavio löytyy täältä https://music-electronics-forum.com … 2-scorpion-lead-amp-cap-replacement
Copyright ©1999-2021, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=31&t=243828