Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:morfin_mafer
Alue:Musiikkibisnes
Aihe:Teosto-tulot toiminimelle
Aika:14.09.2020 19:34   (muokattu 14.09.2020 19:36)
Kuno: Ehkä ihan hyvä vähän korjata/tarkentaa tätä.
 
Toiminimessä on muutama merkittävä hyöty omalla verokortilla toimimiseen.
 
- Voi päättää milloin verot maksaa: Jos tulot ovat suht säännöllisiä, voi maksaa ennakkoveroa, jos taas ei ole säännöllisiä tuloja musakuvioista, voi arvioida verottajalle yritystoiminnan tuloksen nollaksi, jolloin veroja ei tule ennakkoon maksettavaksi ja asia korjataan tilikauden päättyessä, yleisesti ottaen vuodenvaihteen jälkeen siis. vain tuloksesta maksetaan veroja, joten järkevällä kirjanpidolla ylläreitä ei tule.
 
- Mahdollisuus laskuttaa. Tämä on sinänsä itsestäänselvää, kun nykyään melkein kaikki keikkapaikat haluavat (e-)laskun.
 
- Et maksa sivukuluja jos teet sivutoimisena yrittäjänä. Jos otat ukko.fi:n tai muun kautta, maksaa firma eläkemaksut yms. sivukulut myös pienistä sivutoimisista tuloista, joita ei sivutoimisena yrittäjänä tarvitse maksaa. Jää enemmän fyffeä käteen.
 
- Täysi vähennysoikeus kaikesta musakuvioon liittyvästä. Jos sulla on musiikkiin liittyvä firma ja ostat kalustoa, on se 100% vähennyskelpoista musiikkiin liittyvistä firman tuloista. Ei paljoa hyötyä ellei tuloja ole, mutta jos on niin kivaa kun verottaja maksaa osan sun kalustohankinnoista. Sama pätee jos vaikkapa teetätte bändipaitoja, se on vähennyskelpoista.
 
Ei kannata myöskään yliarvioida sitä kirjanpidon kustannusta tai vaivaa, perus kirjanpidon tekee simppelisti joko itse, tai sitten sen voi ulkoistaa muutamalla eurolla kuukaudessa. Isoin riski ainakin sivutoimisena toiminimiyrittäjänä lienee yrittäjyyden vaikutuksessa toimeentuloon, jos joutuu "oikeista töistä" työttömäksi. Henkkoht suosittelen pienempiäkin bändejä laittamaan jonkinlaisen firman pystyyn toimintaa varten.

 
Mä teen hommaa ihan Tm:illä ja IT-alla tuottaa minulle fyffendaagelia sen verran että voin ostella kalliita musavermeitä. Esim. historiassani olen jo ostanut 4 kpl Traktor Kontrol S4 MK3:sia, ja kysy vaan mitäse nämä maksaa jos hinta on kaupasta riippuen 700-800 € kpl. Ja vaikka mitä muita musalaitteita. Olen nyt ollut vuosia aluksi kuntotustuella mutta kela myönsi mulle pysyvän eläkkeen vuonna 2006 ja sain kertamaksulla työeläkkeeni kerralla joka oli nettona n. 6000 €.
 
Ja olen velaton nyt kun maksoin tänävuonna tuloistani kertamaksulla opintolainan pois ja erään 3000 € kortottman osamaksukaupan. Opintolainaa otin vain IT-alan sijoitusmielessä ja sijoitin rahat omien tuotteiden kehitykseen joita olen nyt jo 8-vuotta myynnyt verkkokaupassa.
 
No joo kyllä oma yritys kannattaa tietyssä mielessä ja etenkin siksi ettei kukaan maksa keikoista kuin laskulla, jos ei pääse ohjelmatoimiston remmiin.
Copyright ©1999-2020, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=2&t=239941