Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:basisti1971
Alue:Livetoiminta
Aihe:RCF Art310a Mk??
Aika:10.09.2020 07:50
Moi.
 
Kiitos kommenteista.
 

 
sepisti: Eipä ole rinnakkain ollut koskaan noita eri malleja päässyt vertaamaan. 310A Mk2 -pari sekä 410A:t olivat käytössä kymmenisen vuotta.
 
Aika vähän tuota rinnakkainvertailua tuntuu netistä/maailmaltakaan löytyvän, mitä sinänsä pidän ihmeellisenä asiana.
Toisaalta nykykäyttäjät eivät liene kovinkaan merkkiuskollisia, ja eri vaihtoehdot ovat hinnaltaan sen verran edullisia, runsaita ja lähellä toisiaan että merkin vaihtaminen tai toisen kokeileminen on helppoa.
Ja useinhan ostetaan tilanteesta riippuen isompi tai pienempi järjestelmä kun kalustoa päivitetään.
 

 
sepisti: Reilu vuosi sitten yksi kaveri osti parin https://m.thomann.de/fi/db_technolo … _opera_10.htm?o=1&search=1599638264 , jotka kyllä pesevät vanhat RCF:t mennen tullen.
 
RCF kymppituumaiset ei ole missään nimessä mulle ainoa vaihtoehto, täytyy pistää nuokin harkintaan.
Oikeastaan ainoa syy miksi tällä kertaa RCF:ään päädyin oli se että subwoofer löytyi ennestään, ja pääsääntöisesti kimpassa toimimaan suunnitellut laitteet myös siitä kunnialla suoriutuvat.
Ja tietty se että torilta sattui löytymään sopivanhintaisia vaihtoehtoja :).
 

 
Mielenkiintoinen ratkaisu tuo Operan kaksi erillistä sisäänmenoa, laajentaa kyllä suuresti käytettävyyttä sellaisenaan kevyessä puheentoistossa ja trubahommissa.
 
Oletko/oletteko testanneet noiden erilaisten DSP-presettien vaikutusta ja toimintaa, onko niistä oikeasti hyötyä vai ovatko tyypillistä markkinamiesten kikkailua?
 
Lisäplussana DB:ssä ehdottomasti tuo sivukahva, huomattavasti mukavampi kammeta tolpannokkaan tuollainen kuin pelkällä päälikahvalla varustettu vaikka kuinka olisi kevyt ja siro.
Pidän myös siitä että etuverkko on koko naamataulun kokoinen, paljon helpompi suojata diskantti kulmamonitorikäytössä tai vaikapa värkätä tyyliin sopivampi etukangas.
 

 
sepisti: Tuli fiilis, että RCF 310:t ovat menneen talven lumia, vaikka niitä itsekin olen täällä aikanani paljon hehkuttanut asiallisena kalustona hääbändi- yms. keikailuun.
 
Varsin moni muukin noita on hehkuttanut, ja tokkopa nuo mihinkään häviävät tulevaisuudessakaan.
Vaikka hivenen kehityksestä olisivatkin jääneet jälkeen, ero (wanhoihin) passiivikamoihin joita korvaamaan nuo RCF:tkin pääsääntöisesti kai muillakin tulevat on kuitenkin sen verran suuri että tyytyväisiä ollaan vaikkeivät kehityksen kirkkainta kärkeä olisikaan.
 
Mulla kun verrokkina on/olisi 18"+12"+2*1" Electrosoundit tilanteesta riippuen joko TL505:illa tai ilman, tyräräkin kera tietty, aktiivi vs. passiivi pähkäily on kokolailla tarpeetonta ;).
Eivät nuokaan hyvin säädettynä huonolta kuulosta ja mökää kyllä piisaa varsin moneen tarkoitukseen, mutta liikuttelu paikasta toiseen vaatii pakun, ja mielellään kaverin vastapuolen kahvaan...
 
T:Samuli
Copyright ©1999-2020, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=50&t=242946