Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:sepisti
Alue:Studiotyöskentely
Aihe:Neuvoja kytkentään (sähköpiano-interface-PC)
Aika:09.07.2020 23:57
olvekopo: Laitteina minulla on Rolandin FP-30 -sähköpiano, jota olisi tarkoitus käyttää midinä. Sitten löytyy Scarlett Solo -interface ja uusi pc-läppäri. Softana tässä vaiheessa vielä Studio Onen kokeiluversio.
 
Sain jo useamman sattuman summana signaalin kiipparista softaan, mutta se tapahtui suoralla usb-kaapelilla, ilman äänikorttia. Näin esiintyi kuitenkin jonkin verran viivettä ja varmaan muutenkin olisi järkevää käyttää äänikorttia, kun sellainen kerran on tullut hommattua.

 
Nythän on niin, että olet hommannut äänikortin, jossa ei ole midiä. Ainoaksi vaihtoehdoksi jää siis kytkeä kiippari USB:n kautta koneeseen, jos haluat midiä käyttää. Siksi toisekseen sulla on myös sellainen kiippari, jossa on vain usb-midi, joten äänikorttiin sitä ei voisi kytkeä muutenkaan.
Saadaksesi viivettä pienemmäksi, sun pitää pienentää Studio Onesta buffer sizea. En ole Studio One -käyttäjä, mutta sieltä löytyy varmasti jostain ylävalikosta Preferences ja sieltä joku Audio-valikko. Äänittäessä pidät bufferin niin pienenä kuin pystyt. Korostan, ettei tuo usb-midi ole mikään huono juttu.
 
MUTTA en osaa kytkeä Rolandia Scarlettiin tai en ole varma, millaista piuhaa pitäisi tökätä minnekin, jotta kaikki toimisi.
 
Jostain luin, että niukasti ulostuloja sisältävässä fp-30:ssä voi lähtönä käyttää kuulokeliitäntää eli plugi sinne, mutta millainen pitäisi olla toisen pään, kun scarlettissa on xlr-, plugi ja takana kaksi (oikea ja vasen) "Line output" -koloa?
 
Vähän näistä ymmärrän, mutta ehkä ymmärrys lisääntyy ajan myötä.

 
Jos haluat kytkeä kuulokeliitännästä kiipparin äänet äänikorttiin, tarvitset piuhan joka muuttaa ministereoplugin yhdeksi isoksi monoplugiksi, jonka tökkäät Scarlettin toiseen kanavaan. Tällähän ei ole sitten mitään tekemistä midin kanssa, vaan näin saat äänitettyä monoksi summatun pianon audion yhdelle raidalle.
Tässäkin kohtaa sun kalusto on hieman huonosti valittu kuvaamaasi käyttötarkoitukseen, koska pianossasi on vain stereo-ulostulo ja sulla on äänikortti, jossa on kyllä kaksi kanavaa, mutta niiden käyttäminen yhtäaikaa vaatii vähän erikoisempaa piuhakikkailua.
 
Scarlettin takana olevista line out -liitännöistä voisit vetää piuhat vaikka johonkin kaiutinjärjestelmään, jos haluat käyttää muutakin kuin kuulokkeita.
Copyright ©1999-2021, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=16&t=242612