Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:isarem
Alue:Tietokoneet ja musiikkiohjelmat
Aihe:Apua! Ongelmia äänikortin ja sovellusten kanssa
Aika:02.03.2020 20:18
Hiljattain sain lahjaksi Steinbergin UR22C-äänikortin kitaran äänittämistä varten läppärillä. Oon kuitenkin täysin tietämätön näistä sovelluksista, en oo ennen tehnyt vastaavaa. Kovasti haluaisin, mistään ei vaan tunnu löytyvä selkeää ohjetta sellaiselle joka koittaa opetella tätä tietoteknistä puolta ihan alusta.
 
Ongelmia on siis useampi:
 
1) Miten DAW toimii? En tunne koko systeemiä ennestään yhtään, ja luin netistä että asetuksista pitäisi sekin laittaa kuntoon ennen kuin äänikortti toimii koneen kanssa, mutta mistä ja miten? En ymmärrä, millä näistä kolmesta softasta sen pitäisi onnistua (TOOLS, Basic FX Suite, Cubase?) tai mitä milläkin pitäisi ylipäänsä tehdä. Pitäiskö DAW-asetukset löytyä niistä vai pitääkö ladata vielä joku sovellus sitä varten?
 
2) Miten se nauhoitus käytännössä tapahtuu, kun systeemit on asennettu oikein? Latasin mukana tulevat Steinbergin ohjelmat: TOOLS for UR-C ja Basic FS Suite ja sitten Cubase AI:ta en saakaan ladattua, vaan lataus keskeytyy aina ja näkyy "Failed". Saattaa toki olla ongelma Steinbergin sovelluksessa, omassa koneessa tai nettiyhteydessä, joka onkin heikko. En kuitenkaan edes tiedä, miten Cubasea käytetään - sillä voi ainakin muokata ääniraitoja, mutta onnistuuko nauhoittaminen muuten?
 
3) Miten läppärin asetukset pitää säätää, että tää toimii? TOOLsin asentaminen pitää ohjekirjan mukaan varmistaa asetuksista. Menin ohjauspaneeliin ja tsekkasin että äänikortti näkyy äänilaitteissa. Toimiikohan silti, pitäisikö ohjauspaneelissa vielä säätää jotain?
 
Niin, ja kyseessä on siis Windows. Suurkiitos kaikesta mahdollisesta avusta tähän!
Copyright ©1999-2020, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=33&t=241915