Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:Funkywinks
Alue:Muut soittimet
Aihe:Mandoliinin hankinta - Setupin vaikutus soitettavuuteen?
Aika:06.08.2018 14:09
Terve,
 
Olen hankkimassa uutta mandoliinia ja pohtinut yhtenä vaihtoehtona Kentuckyn KM505:sta. Kävin testaamassa kyseistä soitinta paikallisessa liikkeessä, ja muutama huoli heräsi tämän ominaisuuksista:
 
1) Ylempi e-kieli kuulosti hieman "kuolleelta". Lisäksi samainen kieli on raskas painaa pohjaan ensimmäiseltä nauhalta, jonka vuoksi soitettavuus kärsii.
 
2) Jollakin kieliparilla (muistaakseni A) syntyy turhan paljon "aaltoilua" soitettaessa, eli sävel liikkuu hieman liikaa ylös ja alas.
 
3) Toinen D-kielen viritintapeista on välillä todella tiukka, välillä taas ei ole mitään vastusta kääntäessä. Tuntuu hieman erikoiselta, mahtaako vaikuttaa vireessä pysymiseen?
 
Osaisiko joku kertoa, ovatko nämä huomiot sen verran suuria ettei soitinta kannata ostaa, vai "normaaleja", eli jos tuon ostaisin ja kävisin laittamassa kuntoon ammattilaisella, korjautuisivatko nuo ongelmat suurella todennäköisyydellä? Voisiko osa johtua myös vain kielistä?
 
Lisäksi, arvostaisin mikäli jollain olisi vinkata mandoliinieksperttiä pääkaupunkiseudulta, joka osaisi maksimoida soitettavuuden, vaihtaa tarvittaessa tallan yms.
 
Kiitokset!
Copyright ©1999-2020, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=14&t=238366