Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:valotus
Alue:Koskettimet
Aihe:Dynacord DC200 rupes vikisemään.
Aika:25.04.2018 17:12
jorenska: Oisko kenellä antaa vinkkejä korjaukseen. Dynacord DC 200 nopeilla kierroksilla ( Fast )on alkanut kuulumaan vikinää ja pahenee,ja käsittääkseni se kuuluu ylätorvesta. Eli joku ilmeisesti huutaa öljyä tai jotain muuta toimenpidettä.Vinkeistä olisin kiitollinen.
 
Kauan sitten moisen omistin ja jos nyt oikein muistan, niin nopeudenvaihtomekanismi poikkesi oikeasta lesliestä siten että torven hihnalle voimaa välittävää kumista kitkapyörää käännellään sähkömagneetilla puolelta toiselle, jolloin se ottaa kontaktia jompaan kumpaan moottoriin. Nopean moottorin akselilla oli isompi muovinen rulla ja sillä oli vaikeuksia saada tarpeeksi pitoa kun tuo mainittu kuminen pyörä oli jo silloin muuttunut vähemmän elastiseksi. Voisi kitinät viitata johonkin tuollaiseen, varsinkin jos samalla torvessa esiintyy pyörimisvaikeuksia. Siinä tapauksessa kovettuneen kumirullan elvyttämiseen pitäisi konttorikonehuollosta löytyä sopivaa ainetta.
 
Edelleen mielikuvien varassa mennään, mutta sellaista myös muistelisin että vetohihnan kiristintä Dynacordissa ei ollut. Kiristimen kuivunut laakeri on vanhoissa lepoissa tyypillinen sirinän paikka. Ja tietysti valmistajasta riippumatta itse torvi tarvitsee voitelua jos siinä on perinteinen liukulaakeri. Siinä tapauksessa torven juuresta löytyy öljyreikä.
Copyright ©1999-2020, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=36&t=237782