Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:WanhaWetäjä
Alue:Tanssimusiikki
Aihe:Joulu lähestyy, kau(n/h)eimmat joululaulut
Aika:23.11.2015 12:38   (muokattu 23.11.2015 12:45)
okabass: Hyi. Aikoinaan rav. keikoilla inhosin näitten rallien soittelua kännisille tolloille.
 
Turhuuksien turhuuttaa tosiaankin, samaa osastoa edusti pakolliset ruokailumusat varsinkin kun täysin tilannetajuton hovimestari ohjasi ruokailevat asiakkaat pöytään joka oli varsin lähellä bandin PA-kaappia vaikka sali oli vielä lähes tyhjä, näin mm Treen Hämeensillassa aikanaan.
Joululaulut ymmärtää jotenkin kun on niiden aika ja paikka eli kun kyseessä on pikkujoulut MUTTA ruokailun taustalla bandi sihkuttumassa hiiren hiljaa ja likiarvoisin sovituksin midihaitaritriolla "jatsahtavasti" "Petteri Punakuono" -osastoja, huh huh, olisi aika kärsimystä olla moisissa juhlissa asiakkaana. Lähes kuulumaton mekaaninen musa puoltaa tässä kohtaa paikkaansa varsin perustellusti.
 
Kaveri kertoi hauskan tapauksen liittyen joululauluihin ; olivat tulossa Lappeenrannasta keikalta kohti Tamperetta, pysähtyivät kahvi/kusitauolle heti Lahden jälkeen olevalle 24h (ei ole enää 24h) asemalle , siinä rännillä lorottaessaan havahtui kaiuttimista kuuluvaan herkkään "Heinillä härkien kaukalon" biisiin.
Tilanne oli jokseenkin makaaberi ja kaukana joulutunnelmasta ;-)
 
No joo, ens viikolla pitäisi mennä laulattamaan vanhuksia, vuorossa joululaulut. Ensin yks setti kitaralla senioritalossa, sitten pari settia pianolla varsinaisessa vanhainkodissa, vapaata säestystä sanojen mukaan, joku tomppeli kun on kirjoittanut soinnut ns päin veetä laulukirjaan.
 
Mutta jos haetaan kauneinta joululaulua niin "En etsi valtaa loistoa" on melodisesti ja harmonioiden osalta hieno, kuin myös saman tyyppinen "Arkihuolesi kaikki heitä". Jenkkiosastoista löytyy vähän erilaista menoa ja meinikiä kuten tämä https://www.youtube.com/watch?v=iahsx5goHbw
 
EDIT kauheinta joululaulua edustaa hyvin se ralli joka alkaa soimaan Pirkkalan Citymarketissa jo hyvissä ajoin marraskuussa,
taitaa olla juurikin tuo "Kulkuset" mutta sovitus/esitys on monotoninen instrumentaaliversio ja biisi eikun jatkuu ja jatkuu, päivästä toiseen.
Näin oli viime vuonna, tänä vuonna en ole moista huomannut.
Copyright ©1999-2022, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=6&t=229928