Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:villeh
Alue:Studiotyöskentely
Aihe:Suodatinkangas?
Aika:04.04.2015 11:04   (muokattu 04.04.2015 11:49)
Ohuella muovilla ei ole sen suurempaa merkitystä ääneen mikäli päällä on rimoitus, ohut kalvo heijastaa jostain 5 kilosta ylöspäin, ja senkin vain todella lähelle, se rimoitus heijastelee vielä enemmän ja alemmas, myös parantaa alapään absortiota. Kivivillasta jos on ansoja tehnyt niin seinillä oleviin ansoihin pari kertaa kangas päälle, alempana kankaana olen käyttänyt esim biltemasta löytyvää suodatin kangasta jolla paketin saa hyvin tuettua kasaan jotain 30 egee rulla. Bassoansoihin 3mm mdf päälle joko reijillä tai ilman.
 
Kattossa roikkuviin broadband ansoihin olen käyttänyt 150mm cos 5sta jonka taakse ohut puukehikko, sitten päällystys esim bilteman askeläänieristeellä jossa ohut muovikalvo jonka pinnassa huopaa, sen päälle esim pari senttiä vanua ja koko paketti sitten kankaalla päällystellen. Näin saadaan pölytön ansa joka vaimentaa 100 zh ylöspäin.
 
Ja vielä ohuesta muovista, ns kauppakassi muovi päällä heijastaa vähän takaisin sitä yläpäätä mutta silti yläpäässä on sitä absortiota, mikään ohut muovi ei TÄYSIN heijasta sitä yläpäätä takaisin, ja ohuen muovin bassoihin negatiivisesti vaikuttavuus on urbaani legenda, bassot menee heittämällä siitä muovista läpi. Voi testata teippaamalla kauppakassin jesarilla päähänsä.
 
Mulla oli tuola mun studiopajalla perusakustoinnin jälkeen ihana 130hz piikki kattokorkeudesta johtuen ja siihen duunasin ansat BBCn kivivillatestin pohjilta jossa 10mm paksuun puukoteloon tuli 20cm cossin femmmaa ja kanneksi 3mm mdf osaan reijillä ja osaan ilman, on vähän rankempi juttu kuin ohut muovi:) lopputuloksena toi 130 hz alue tasaantui ihan täysin mittauksissa tasaseksi niin eq käyrältään kuin sointiajaltaan, siihen riitti 4kpl 60x120 ansaa oikeisiin paikkoihin sijoiteluna. Lisäksi monitorien päälle tuli ansa jossa 15cm cossin femmaa, villan väliin raskasmatto ja päällystys tuolla askelääni eristeellä ja vanu ja kangas.
 
Voin näin perstuntumalta heittää että jos ansa on alle 50 cm syvä kannataa kivivillosta käyttää cossin femmaa, sillä esim parocin extra ei tee yhtään mitään 10cm syvänä, muutakun demppaa vähän yläpäätä. Perustuu mittauksiin ei mututietoon. Mä olen käyttänyt lasivillaa vain suljetuissa ansoissa, ja kun noita 703 ja 705 vastaavia lasivilloja ei oikeen halvalla mistään täällä saa.
 
Tässä linkki mitattuun missä muovilla ja ilman: https://www.gearslutz.com/board/att … ol-plastic-rt-oc-withoutplastic.jpg
Copyright ©1999-2023, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=16&t=227349