Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:Utö
Alue:Konsertit, keikat, tapahtumat
Aihe:Vuonna 2012 nähdyt keikat
Aika:25.01.2012 01:42   (muokattu 22.12.2012 01:11)
Nähdyt:
 
30.1. Kokoaan Suurempi Suomi 2012 -konsertti / Helsingin jäähalli
Ultra Bra nyt oli Ultra Bra eli Jätte Bra! Koko illan kattaus oli todella onnistunut. Parhaiten itselle kolisi Lauri Ylönen, Pekka Kuusisto & Eicca Toppinen trio, Olavi Uusivirta, Mikko Kuustonen ja Manna. Eikä tosiaan muutkaan huonoja ollu. Sen huomasin (aikaisempia kokemuksia tukemaan), että Maija Vilkkumaasta en diggaile kauheesti silloin kun laulaa jotain muuta kuin omia tuotoksiaan.
 
4.2. Chisu / Yo-Talo, Tampere
Oli chisumainen keikka, jo nähtyä ja kuultua settilistaa myöten. Jotain uutta settiin siis kaipaisin, vaikka ei mitenkään kliinistä menoa ollutkaan. Kerta-annoksena varmaan saa enemmän irti. Seuraavalla Tampereen keikalla lupasi soittaa Etsijät, sitä odotellessa.
 
6.2. First Aid Kit, Koria Kitten Riot / Tavastia, Helsinki
Koria Kitten Riot lämppäsi ansiokkaasti First Aid Kitiä. F.A.K:n keikka lähti kangerrellen liikkeelle ja syykin sitten selvisi heti ekassa spiikissä. Johanna oli menettänyt äänensä ja näin ollen ei pystynyt laulamaan käytännössä ollenkaan. Näyttikin niin kärsivälle, että kipeää teki. Yksi olennainen osa bändin sointia oli siis poissa, mut Klara hoiti kuitenkin rumpalin avustuksella homman tosi hyvin. Yksi kohokohta oli, kun Klara veti Ghost townin täysin akustisesti yhdessä yleisön kanssa. Kylmät väreethän siinä meni.
 
24.2. PMMP / Himos Areena, Jämsä
Paula oli kuumeessa niin vähän säästöliekillä mentiin, mutta perushyvä veto kuitenkin. Setissä pitkästä aikaa Mummola, siitä propsit. Uusi biisi, 4ever young kuulosti edelleen hyvältä, vaikka sitä olikin muutettu vähän sitten joulukuun keikkojen (ja aikaisempi versio oli enemmän mieleen).
 
27.2. M83, Porcelain Raft / Tavastia, Helsinki
Porcelain Raft lämppärinä hoiti hommansa ihan ok. Levyltä toimii mielestäni paremmin. M83 sen sijaan heitti hienon keikan. Paikotellen hyvinkin munakas soundi ja valomieheltä vakuuttavaa jälkeä. Maalailevimpia biisejä jäin kaipaamaan.
 
5.3. Peter Hook & The Light / Nosturi, Helsinki
Mister Hook tyytyi tälläkin kertaa enemmän nojailemaan bassoonsa kuin soittamaan sitä. Siitäkin huolimatta hieno ilta oli. Eritoten Twenty four hours lähti todella komeesti.
 
7.3. LCMDF, The Wha's / Korjaamo, Helsinki
The Wha'sin näin toisen kerran ja taas ihan positiiviset fiilikset bändistä jäi. The Wha's on kuin Disco Ensemblen pikkuveli, joka vielä vähän säästelee ulosantiaan. Muutamassa biisissä käytettiin trumpettia ja huikeen kuuloista olikin.
LCMDF ei Suomessa kauheesti keikkoja heitä, edellisistä taisikin olla melkein vuosi. Siskokset kehittyy esiintyjinä kerta kerralta. Uusia biisejä oli setissä useampikin, olisiko ollut viisi, ja uusiutumista on havaittavissa. Kitaravoittoisempaa matskua ainakin noiden biisien perusteella tulossa. Pari biiseistä iski hyvinkin.

 
11.3. Nightwish, Poisonblack / Hakametsän jäähalli, Tampere
Poisonblackin materiaali ei mulle niin tuttua ole niin meni vähän ohi. Loppua kohdin parani. Nightwishin keikka oli visuaalisesti todella onnistunut eikä muutenkaan sen suurempaa valittamisen aihetta ole. Kahden uusimman levyn biisit toimi todella hyvin, mutta vanhat biisit ei vaan sovi Anetten suuhun. En todennäköisesti tule koskaan niiden kohdalla pääsemään tarjattomuudesta yli. Marco unohti The Islanderin sanat niinkuin viimeksikin Tampereella, itsekin tämän muisti. I want my tears back oli illan parasta antia.
 
16.3. Magenta Skycode, Burning Hearts, Nightsatan / Tavastia, Helsinki
Burning Hearts aloitti hienon illan upealla musiikillaan. Bändi oli rikki sekä henkisesti että fyysisesti, mutta soitto soi niinkuin ei mitään. Koskettavuus-aspekti oli huipussaan, kun Jessika omisti Modern Timesin juuri menehtyneelle mummilleen.
Nightsatan on näistä Solinan bändeistä se mulle tuntemattomin. Kerran oon aikasemmin nähnyt livenä ja täytyy sanoa, että nyt toimi pimeällä klubilla huomattavasti paremmin kuin viimeksi kesäillassa.
Magenta Skycode oikeutetusti päätti illan soittamalla IIIII-levyn kokonaisuudessaan. Upea levy, tunnelmallinen keikka. Hetkiä joiden ei soisi loppuvan. Rintamäenpää teki valot, joillaisia en olekaan vähään aikaan nähnyt. Siis todella hienot!

 
24.3. Apulanta / Tavastia, Helsinki
Kun kaupungissa satuin olemaan niin pitihän se nuoruusvuosien suosikki käydä tsekkaamassa. Uutta levyä en ole sinkkubiisejä lukuunottamatta kuullut niin uudet biisit meni vähän ohi. Ihan ok:lta kuitenkin vaikutti. Muutenkaan uudempi materiaali ei ole kovin tuttua ja parhaimmat fiilikset lähtikin vanhan materiaalin parissa, ...Silti onnellinen, Mitä kuuluu, Kymmenen ylöspäin, Kilpikonna ja Anna mulle piiskaa.
 
28.3. Chisu / Tampere-Talo, Tre
Odotin, että konserttisaliin olisi tuotu jotain uutta (edes sovitusten muodossa) mukaan, mutta perinteisellä klubikeikkameiningillä mentiin. Sen puolesta pettymys, mutta kyllähän Chisun karisma kantaa ja bändi soittaa tiukasti yhteen. Ja muisti sentään vetää Yo-talon keikalla lupaamansa Etsijät, se olikin illan ehdoton kohokohta.
 
1.4. Zola Jesus, Bendagram / Tavastia, Hki
Bendagram oli jo settinsä aloittanut, kun Tavastialle saavuin. Se mitä kuulin oli ihan ok. Paremmat fiilikset tästä jäi kuin taannoisesta Lost in Musicin keikasta.
Zola Jesus sen sijaan oli korvakarkkia. Siinä on pienellä (siis oikeesti Nika on älyttömän pieni) naisella todella mahtava ääni. Saatiin kuin saatiinkin encoren jälkeen itse artisti vielä kerran lavalle, mutta hän tyytyi vain kiittelemään. Ainoa miinus olikin keikan mitta, enemmänkin kuin tunnin verran tuota ihanuutta olisi kuunnellut.

 
5.4. Stella / Yo-Talo, Tre
Stella juhlistaa pienkiertueella 10 -vuotista taivaltaan. Setti olikin koostettu pääosin harvemmin kuulluista kipaleista ja tutumpia oli sovitettu uusiksi. Näin "spessukeikat" pitäisikin heittää. Hienoa heittäytymistä pois mukavuusalueelta. Olisi ihan suositeltavaa muutamalle eturivin artistillekin. Rento ja hyvä fiilis jäi.
 
6.4. Olavi Uusivirta / Yo-Talo, Tre
Olavi heitti todella hyvän keikan. Settiin oli otettu kiitettävästi mukaan sekä uutta että vanhaa. Uudemmat biisit on tietty ihan eri tasolla kuin vanhemmat, mutta oli niillä vanhoillakin paikkansa tunnelmannostattajina. Reeperbahn on käsittämättömän hieno biisi, myös livesovitus toimi. Onko Olavi ottamassa uutta isompaa askelta parrasvaloihin? Nähdyn ja kuulluun perusteella siihen olisi täysi mahdollisuus ja oikeus.
 
20.4. PMMP / Sirkus, Hämeenlinna
Vierailuni kotiseudulle osui hyvään saumaan. PMMP oli PMMP. Heliumpallon kuulin ekaa kertaa livenä, eikä se oikein lähtenyt. Soundit oli tosi hyvät koko keikan ajan.
 
21.4. Amorphis / Tampere-Talo, Tre
Osasin jo odottaa jotain erityistä paikan ansiosta, mutta silti tämä keikka yllätti hienoudellaan mut täysin. Varsinkin akustinen osuus oli niin upea, etten muista koska oisin niin vaikuttunut kuulemastani. Sakari Kukko kun kiertueella mukana oli niin ajattelin, että Alone tulee kuulostamaan todella hyvältä, mutta näin ei sit ollutkaan. Se aiheutti ainoan pettymyksen.
 
28.4. French Films / Telakka, Tampere
Hyvätunnelmainen ja intiimi keikka. En ihmettele yhtään, miksi näitä kavereita revitään ulkomaille.
 
30.4. PMMP, LCMDF / Nosturi, Helsinki
LCMDF jatkoi siitä mihin viime Helsingin keikallaan jäi. Hieno meininki ja uudet biisit kuulosti aina vaan paremmilta. Rummuissa nähtiin tällä kertaa Alina Toivanen ja hienosti hän tuurauskeikastaan suoriutuikin, en kyllä sitä epäillytkään.
PMMP:n vappukeikoista on jo tullut perinne eikä bändi pettänyt tälläkään kertaa, vaikka vähemmän spesiaalitilaisuus oli kuin männä vuosina. Bändi on kyllä mielettömässä tikissä. Biisimateriaali taipuu, vaikka mihin. Livebändien ehdotonta aatelia.

 
11.5. Herra Ylppö & Ihmiset / Yo-Talo, Tre
Taas onnistuin olemaan keikalla, missä bändi on puolikuntoisena (Ylppö kuumeessa). Tälläkään kertaa se ei tosin haitannut yhtään. Ylpön energisyys ei ehkä ollut ihan samalla tasolla kuin muuten, mutta hienosti keikka vedettiin läpi. Uusin levy on multa vielä ostamatta, laiskanpulskeiden mielikuvien takia, mutta kyllähän biisit nousee livenä kolmanteen potenssiin. Loistava meininki! Lavalla nähtiin myös Jone Nikula seisomassa käsi lipassa Rautavaara rulesin aikana.
 
18.5. Scandinavian Music Group / Yo-Talo, Tre
Eka keikka tauon jälkeen oli pientä hakemista. Tunnelmaa ei se kyllä latistanut ollenkaan. Bändi oli hyvällä fiiliksellä liikenteessä. Terhikin oli vähemmän uhmakas kuin yleensä. Setissä kuultiin yksi uusi biisi ja yksi jota ei ole ennen(?) livenä kuultu. Uusi biisi kuulosti lupaavalta.
 
4.6. Sonisphere / Suvilahti, Helsinki
En kattonut ajatuksella kuin Metallican ja olihan se ihan kiva nostalgiatrippi, mutta mitään suurempia fiiliksiä en saanut irti. For whom the bell tollsin aikana tosin meinasi itku päästä.
 
15.6. Provinssirock / Seinäjoki
Nähtyjä: Herra Ylppö & Ihmiset (ihan ok), Amorphis (pikkasen väsyttävä, ei mitään uutta auringon alla), Bat for Lashes (jumalainen, hävetti yleisön puolesta tai siis se että jengiä oli tosi vähän), M83 (tosi hyvä, kanssayleisö teki kaikkensa pilatakseen keikkakokemuksen jatkuvalla tunkemisella ja sit heti kohta tultiin takaisin - tuntuivat odottelevan vaan Midnight citya. Ei näin.), Nightwish (pompöösi, tylsä) ja Eagles of Death Metal (illan top-3 kamaa ehdottomasti, mahtava meininki äijillä.
 
22.6. Himos Festival, Jämsä
Paula Koivuniemeä eturivistä, kyllä toimii! PMMP ihan ok. Chisu samaten, Frankenstein livenä huikea. Klamydiaa hetken katseltuamme päätettiin lähteä himaan.
 
29.6. Jippu / Ravintola Sirkus, Hämeenlinna
Hulluus, taito ja asenne samassa paketissa. Uskomaton höpöttelijä. Covereita liikaa setissä. Miksi ei esitä omia biisejään, ei kalpenisi yhtään niiden covereiden rinnalla?
 
6-8.7. Ruisrock / Turku
Pe nähtyjä: Ylppö, Olavi Uusivirta, Disco Ensemble, Yeasayer, Mustasch, Burning Hearts, Von Hertzen Brothers ja Pulp. Pulp oli ehdoton ykkönen. Itku meinasi päästä, kun Disco 2000 pärähti soimaan ja jengi sekosi. Hyvänä kakkosena tuli Burning Hearts. Intiimi Lounalava oli oikea paikka Burnareille ja herkällä musiikilleen. Yeasayer oli pettymys, odotin enemmän.
La nähtyjä: Pariisin Kevät, SMG, Stockers!, Regina, The Cardigans, PMMP, Chisu, Nightwish. La oli tasaisempi päivä. Mikään keikoista ei ollut toista parempi. The Cardigans oli turhan sisäsiistiä, Nightwish oli parempi kuin Provinssissa, mutta silti ei oikein lähtenyt. PMMP aivan liian iso bändi jo rantalavalle, meni keikka yleisömassan takia vähän ohi.
Su nähtyjä: Apulanta, French Films, Bloc Party, Metronomy, Zebra and Snake ja The Mars Volta. Apulanta soitti biisin (Ilona?) mitä en ole koskaan livenä kuullut, siksi keikka meni sinne legendaaristen joukkoon. French Filmsin keikalla oli tosi hyvä yleisfiilis, päivän parhaimmistoa. Eniten odotin kuitenkin Bloc Partya ja The Mars Voltaa eikä tarvinnut pettyä. Bloc Party ehkä veti pidemmän korren. Kele oli ihan juttutuulellakin.

 
9.7. Aitoon Kirkastusjuhlat, Luopioinen
Neljä Ruusua meni nostalgiapaukkuna. Apulanta nyt aina on parhaimmillaan Aitoossa. Symbioosi. Ensin odotat 17 vuotta ja sit kuulet Ilona?n peräkkäisinä päivinä, outoa, ei aiheuttanu kyllä toisella kertaa ihan samanlaista tunnemyrskyä.
 
11.7. Tammerfest, Pakkahuone
Olavi Uusivirta hoiti lämppäritehtävänsä kunnialla. Hyvä meininki. PMMP oli parhaimmillaan. Kuitenkin alkuillasta Stockmannilla nähty ja kuultu akustinen setti teki suuremman vaikutuksen. Kun et odota mitään niin yllätyt positiivisesti tunnin setistä.
 
13.7. Tammerfest, Yo-talo
Lauteilla Burning Hearts, Big Wave Riders ja French Films. Burning Heartsin keikka oli tosi nihkeä sekä bändin että yleisön osalta. Loppua kohden meininki kyllä vapautui, että plussan puolelle kuitenkin jäätiin. Viime syksynä MOP:ssa nähty Big Wave Ridersin keikka antoi odottaa paljon, mutta jokin oli muuttunut joko minussa tai bändissä, mutta nyt ei oikein kohdattu. French Films oli ihan ok. Pojilla oli teknisiä ongelmia, mutta niistä kun selvittiin niin keikka alkoi futaan.
 
19.7. SuomiPop Festivaali, Jyväskylä
Äitimuoria ulkoiluttamassa. Vesku Jokinen & Sundit pojat kateltiin anniskelualueelta, taustamusiikkina olikin ihan ok. Haloo Helsinki oli tosi pirteä ilmestys. Ellin karisma kyllä kantaa. PMMP oli taas taattua itseään ja Chisu illanpäättäjänä paikallaan. Setin samankaltaisuus tai siis se, että se on sama keikasta toiseen alkoi jo vähän ärsyttämään. Yllätyksellisyyttä kiitos!
 
3.8. Kaseva, Kukkaisviikot / Tampere
Ilmaistapahtuma Keskustorilla. Tyhjää sai kyyneleet silmiin.
 
8.-9.8. PMMP, Tavastia, Helsinki
Perinteiset Tavastiat. Parituntiset setit molempina iltoina, mm. Rakkaudesta -levy tuli kokonaisuudessaan. Torstai oli ehkä astetta kovempi, Jorikin kävi daivaamassa. Keskiviikkona tosin nähtiin ehkä pornoin Pariterapiaa -performanssi ikinä. Huh.
 
10.-12.8. Flow Festival / Helsinki
Kommenttiraita tulossa...
 
28.8. Lady Gaga, The Darkness / Hartwall Areena, Helsinki
Kommenttiraita tulossa...
 
14.9. Eva & Manu, Teesaari / Suisto-klubi, Hämeenlinna
Lämppärihommat hoitanut (paikallinen?) Teesaari ajoi asiansa. Ei ehkä ihan mun juttu, mutta koko keikkansa jaksoi silti pitää otteessaan. Eva & Manu sen sijaan tarjosi jo enemmän fiiliksiä; lämpöä, välittömyyttä kera kauniiden ja tunnelmallisten laulujen. Setti koostui pääosin levyn materiaalista, mutta muutama siltä poisjäänyt palakin kuultiin. The Black Keysin Lonely Boy -cover ei jäänyt setin ainoaksi, sen lisäksi kuultiin Fleet Foxesin Oliver James. Eva heitti myös keikan aikana käsittämättömän hienon suutrumpettisoolon.
 
22.9. Chisu, Mariska & Pahat Sudet / Kaapelitehdas, Helsinki
Kommenttiraita tulossa...
 
26.9. Anathema, Von Hertzen Brothers / Pakkahuone, Tampere
Kommenttiraita tulossa...
 
13.10. Solina-ilta / Klubi, Turku
Kommenttiraita tulossa...
 
17.10. Kerkko Koskinen Kollektiivi, Tuomari Nurmio / Tampere-talo
Kommenttiraita tulossa...
 
17.10. PMMP / Yo-talo, Tampere
Kommenttiraita tulossa...
 
18.-20.10. Lost in Music / Tampere
Kommenttiraita tulossa...
 
20.10, Samuli Putro / Lutakko, Jyväskylä
Kommenttiraita tulossa...
 
27.10. Kotiteollisuus / Yo-talo, Tampere
Eipä tästä jäänyt jälkipolville mitään kerrottavaa.
 
8.11. PMMP / Tavastia, Helsinki
PMMP oli PMMP. Pientä jännitystä(?) oli havaittavissa, eivät ainakaan turhia jutelleet - täyttä höyryä eteenpäin. Setissä pitkästä aikaa Onko sittenkään hyvä näin ja Se vaikenee joka pelkää. Me likes.
 
11.11. Father John Misty, NO / Tavastia, Helsinki
NO:lta oon kuullut muutamia biisejä ja innolla otinkin vastaan tiedon lämppäyskeikasta. Jotenkin ei vaan nyt livenä lähtenytkään niin hyvin kuin olisin uskonut/toivonut.
Father John Misty sen sijaan heitti hyvän keikan. Suorastaan positiivinen yllätys. Herralta lähti myös varmaan vuoden parhaat välispiikit.

 
12.11. The Pains of Being Pure at Heart, Black Twig / Korjaamo, Helsinki
Black Twig oli ihan jees. Vähän rupesi tosin haukotuttamaan loppua kohden.
TPOBPAH heitti aivan liian lyhyen keikan, 45min., jo sen takia jäi vähän paska maku suuhun. Itse keikkahan oli ihan ok, mutta odotin paljon enemmän. Sen verran kovan vaikutuksen bändi teki taannoin Flowssa.

 
15.11. Jippu / Viking Isabella
Teatraalista tulkintaa, mutta viihdyttävää. Paikasta johtuen erityisen yliampuvaa paikotellen. Yleisön kunnon kommentoinnit ihan parasta antia. Asenne mimmi!
 
16.11. Samuli Putro / Suisto-klubi, Hämeenlinna
En muistakaan koska oisin joutunut lähtemään kesken kaiken keikalta välillä virkistäytymään. Pieni tila ja täysi tupa -> järjettömän huono ilma. Keikka oli varmaan hyvä, mutta kun meni taisteluksi omalta kohdalta niin jäi vähän valjut fiilikset. Arktiseen limboon nyt kuitenkin on vuoden paras biisi!
 
23.11. Aino Venna, Antti Autti / Dynamo-klubi, Turku
En osannut odottaa lämppäriä niin siksikin Antti Autti oli mukava yllätys. Miellyttävää materiaalia.
Aino Venna heitti todella huikea keikan. Jotenkin vaikea uskoa, että kyseessä on juuri debyyttilevyn julkaissut artisti niin suvereeni Aino oli lavalla. Hieno levy sai livenä vielä lisää ulottuvuuksia. Soitinarsenaalissa mm. ukulele, kontrabasso, slide kitara perinteisimpien rinnalla.

 
4.12. Jessie Ware / Tavastia, Helsinki
En tiedä odottelinko sitten sellaista semisti coolia souldiivaa, mutta Jessie oli kaikkea muuta. Mikä läsnäolo ja yhteys yleisön kanssa. Todella lämminhenkinen keikka ja biiseissä riitti fiilistä suuntaan jos toiseenkin.
 
5.12. Scandinavian Music Group, Dylan / Klubi, Tampere
Jos keikka alkaa sellaisella biisillä kuin Talvipuutarhaan niin ei voi odottaa kuin mahtavuutta ja sitä saatiinkin. Tuli seurattua erityisen paljon Paatelaisen toimintaa ja huikea mies on kyseessä. Kylmät väreet.
 
6.12. PMMP, Risto (soolo) / Klubi, Tampere
Ristoa en ennen soolona olekaan nähtyt. Täytyy sanoa, että kera bändin maistuu paremmin, mutta ei soolonakaan nyt huono ollut. Risto ei myöskään päästäny yleisöä helpolla, heti alkuun Hessu kostaa ja muutenkin "hitit" Ninaa ja Levy-yhtiön jätkiä lukuunottamatta puuttui setistä.
PMMP kera Tuomas Erikssonin oli totutun kova. Pasuuna toi kyllä biiseihin ihan uutta lisäväriä. Parhaat tänä iltana oli Heliumpallo, Kevään valo ja Maria Magdalena.

 
10.12. Muse / Hartwall Areena, Helsinki
Olihan se visuaalisesti aikamoinen spektaakkeli eikä muutenkaan mitään valittamista. Toinen kerta kun näin Musen ja kyllähän noin sisätiloissa toimii paremmin kuin ulkosalla (Liput stadikalle onkin ainakin vielä toistaiseksi ostamatta.). Täytyy myöntää, että Sunburnin aikana hiipi kyyneleetkin silmiin. Showbiz kun se tärkein levy on bändin tuotannosta, uudemmat jääny vähän taka-alalle.
Copyright ©1999-2023, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=28&t=206623