Aihe: Ylen äänitietokanta, fono.fi
1
megatherium
16.01.2022 10:57:55 (muokattu 16.01.2022 11:16:45)
Huvittaa ja samalla harmittaa vietävästi kun Ylen äänitietokannassa, fono.fi:ssä, mainitut ehdotukset joidenkin kappaleiden kohdalla kuulla kyseistä musiikkia spotifysta ovat ainakin useimpien suomalaisten säveltäjien kohdalla aivan päin honkia ja prinkkalaa sillä kun klikkaa spotify logoa sieltä tulee esille spotifyn aukeama joka sisältää kaikkea muuta kuin fono.fi:ssä mainittua musiikkia.

Kun esim. Ylen äänitietokannassa mainitaan levy jolla on Ahti Karjalaisen Sääski sinfonia niin sen vieressä olevaa spotify logoa klikattaessa ilmestyykin spotifyn aukeama jolla on levyllinen duo bassolle sävellettyä musiikkia ja mukana kylläkin, ihme ja kumma, tällä kertaa myös Karjalaisen musiikkia kuten ei muissa teosesimerkeissä, mutta ei suinkaan Sääski sinfoniaa niin kuin pitäisi vaan kamarimusiikkia, nimittäin Sääski sinfoniaa paljon vaatimattomampi ja heikompi teos, Concertino kontrabassolle ja alttoviululle.
Ihmiskunnan historia on taiteellisen luomisen, vaan ei uskonsotien ja poliittisen vallankäytön historiaa
megatherium
16.01.2022 13:35:07 (muokattu 16.01.2022 14:31:38)
Aikoinaan kun kuulin radiosta vasta äänitetyn Tauno Pylkkäsen emotionaalisesti vaikuttavan jousikvarteton niin ohjelman juontaja sanoi keskustelleensa ilmeisesti ammattimuusikoiden kanssa suomalaisten sinfonioiden levyttämisestä niin joku muusikko oli asiantuntemattomuutta osoittaen välinpitämättömästi vain vastannut että "Eiköhän niitä ole jo aika hyvin tehty", vaikkei asia ole lainkaan näin vaan valtava määrä toinen toistaan hienompia suomalaissinfonioita lojuu jossakin arkistojen kätköissä ilman merkkiäkään siitä että niitä aiottaisiin levyttää tai edes taltioida ylen kantanauhalle ja vaikka ylellä on kantanauhalla tallenettuja suomalaisia sinfonioita kosolti kuten Lingon, Fougstedtin, Fordellin, Pesosen, Saikkolan, Tuukkasen, von Törnen, Pesolan ja Karjalaisen ym. niin sillä ei ilmeisesti ole aikomustakaan soittaa niitä kanavillaan kuten Yle klassisessa vaan yle veron maksajien rahat menevät tässäkin mielessä hukkaan.
Ihmiskunnan historia on taiteellisen luomisen, vaan ei uskonsotien ja poliittisen vallankäytön historiaa
megatherium
16.01.2022 15:41:46 (muokattu 16.01.2022 17:26:40)
Olen useamman kerran laittanut sähköpostia Ylelle ja toivonut suomalaisia sinfonioita soitettavaksi Yle klassisella mutta minulle sanottiin että Yle klassisen ohjelmistossa on kyllä joukossa myös suomalaista musiikkia mutta kaikkiin kantanauhatallenteisiin Ylellä ei ole lähetysoikeuksia vaikka nauhaoikeudet olisikin mutta esim. edellisvuoden suomalaisen musiikin päivänä soi yöllä Tuukkasen itsensä johtama 5. sinfonia jota pyysin uusittavaksi muitta minulle ei vastattu mitään eikä teosta ole sen koommin kuulunut puhumattakaan muista Tuukkasen, Fordellin, von Törnen, Pesosen, Lingon, Saikkolan, Pesolan, Karjalaisen ym. sinfonioista joista löytyy kantanauhatallenteet ja joiden varassa musiikkikulttuurimme uskottavuus lepää.
 
2000 luvun alussa kuitenkin Helsingin Lähiradiossa pyöri suomalaiseen klassiseen musiikkiin keskittynyt 250 osainen ohjelmasarja jossa esiteltiin suurin piirtein kaikki suomalaiset säveltäjät ja YLE oli ilmeisesti lainannut kantanauhatallenteitaan 2 nuorelle ohjelmaa vetäneelle muusikon alulle ja sitten muka väitetään ettei sillä ole niihin lähetysoikeuksia sillä kuulin näet siinä ohjelmassa soitetun joitakin niistä kuten Fordellin 35. sinfonian ja Bengt von Törnen 3. ja 5. sinfonian. Lähettäkää tekin palautetta Yle klassinen sivustolta niin jospa saamme kuulla jotakin kiinnostavaa suomalaista sinfoniamusiikkia kun he näkevät että kiinnostus suomalaisiin unohdettuihin sinfonioihin on laajempaa.
 
Tänäänkin Yle klassiselta tulee Uuno Klamin käsittämättömän heikkolaatuinen, vähäverinen ja epäsinfoninen 2. sinfonia Klamin itsekin todettua ettei hänestä ole sinfonikoksi mutta Klamille tyypillinen huumori kukkii siinä kyllä etenkin 2. osassa.. Tosin Yle klassisella soi myös Melartinin viulukonsertto.
Ihmiskunnan historia on taiteellisen luomisen, vaan ei uskonsotien ja poliittisen vallankäytön historiaa
‹ edellinen sivu | seuraava sivu ›
1
Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (vaatii kirjautumisen)