Muusikoiden.net
27.02.2021
 

Audiovisuaalinen alue »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Bändin kotisivut 2020 -luvulla.
1
Korkki74
10.02.2021 13:37:36
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Mitäs mieltä olette siitä että onko tarpeen että bändillä olisi kotisivut vielä 2020 -luvulla. Meillä rumpali haluaa ihan välttämättä sellaiset saada (tai yhdet on jo, mutta päivittää ne uuteen tyyliin ja versioon). Nykyään kun lähes kaikki tapahtuu sosiaalisessa mediassa alkaa mietityttää mitä sisältöä noille kotisivuille edes on erikseen.
 
Bändin historia olisi ehkä ainoa "oma" osuus noissa mitä voisi kuvitella ja sitäkin rumpali haluaisi vielä lisäksi lyhentää niin että aika ennen hänen liittymistään mainittaisiin muutamalla sanalla ja sen jälkeinen sitten enemmin sanoin (vaikka bändillä on puolet olemassa olosta ollut ihan eri rumpali). Itseäni alkaa jo koko homma vituttaa, varsinkin kun bändin historiassa oli paljon enemmän tapahtumia, keikkoja ynnämuuta. Nyt ollaan oltu paljon epäaktiivisempia vaikka levy saatiinkin julkaistua vuosi sitten.
 
Muita jäseniä tämä ei edes erikoisemmin kiinnosta, alkavat vaan kyrpiintyä siihen että riitelemme asiasta. Mutta itse en vain halua lähteä häivyttämään historiaa, vaikka siihen olisi millainen syy. Viimeksi tilanne meni jo siihen että rumpali poisti nykyisetkin sivut kun suuttui. Kyllä kai se tähänkin reagoi kun huomaa.
 
Muuten kotisivut olisivat lähinnä linkkikokoelma eri palveluihin (sinällään tietysti kätevää tuokin), Spotifyyn, Instaan, Youtubeen jne. Palautelomakkeen avulla tietysti pystyy helposti ottamaan yhteyttä, esimerkiksi tilaamaan paitoja tai levyjä. Tosin kauppa ei ole tainnut tuota kautta käydä.
 
Ja yksi perustelu vielä oli se että kun tuon webbihotellin kautta saa oman sähköpostin, joka on muotoa contact@"bändi".com se näyttää paljon luotettavammalta kuin "bändi"band@gmail.com. Mutta onko tuollakaan nykymaailmassa merkitystä. Kaikkihan käyttävät Gmailia nykyään.
 
JohnJ
10.02.2021 14:57:57 (muokattu 10.02.2021 15:06:13)
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Eipä web-sivut mitenkään pakollisia ole nykypäivänä. Itse näen ne kuitenkin hyödyllisiksi silloin jos sieltä löytyy nopeasti tiedot jotka sosiaalisesta mediasta on ehkä vaikeahko kaivaa esiin kerralla ja helposti. Kuten lista keikoista, viimeisin julkaisu ja linkit siihen, promokuvat ja bändin esittelyteksti jne. Some kun on luonteeltaan kronologinen niin vähänkään vanhemmat asiat hukkuvat sinne nopeasti. Toki web-sivuille voi paljon muutakin sisältöä lisätä kätevämmin saataville kuin someen.
 
Tässä tullaan kuitenkin siihen että jos sivut löytyy, niiden on syytä olla asiallisen näköiset ja hyvin jäsennellyt. Paskat 90-luvulta reväistyn näköiset nettisivut täynnä kirjoitusvirheitä antavat huomattavasti harrastelijamaisemman kuvan artistista kuin se ettei nettisivuja ole ollenkaan.
 
Meiliosoitteen "uskottavuudella" en nyt näe olevan juurikaan merkitystä mihinkään suuntaan. Gmail tai vastaava toimii ihan yhtä hyvin ellei paremmin (joidenkin palveluntarjoajien webmail-liittymät voivat olla tuskaisen huonoja), ja kuten sanoit, on yleisesti käytössä.
 
Toisaalta, jos käyttää somen lisäksi esim. Bandcampia musiikkinsa myymiseen, niin sinnekin on melkein jo mahdollista saada kaikki tarvittava, eikä sen jälkeen välttämättä mitään omia nettisivuja enää tarvitakaan.
 
Metal meets the bone!
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2021, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti