Muusikoiden.net
22.10.2020
 

Kitarat: akustinen »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Gibson yrittää syyttä muita firmoja
1
Superhessu1
17.09.2019 12:11:22
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

kopioinnista. Vaikka on itse täysin syypää omaan vararikkoonsa. Sähköskeboissa napit hajoilee. Akustisten sivuissa valmistusvirheeitä ja halkeaa kun kohdistuu vähänkin painoa. Kaula liian kaarella, minkä tietää kaikki. Nyt kun ihmisiltä alkaa viimeein mennä hermo koko yritykseen ja se velkaantuu, yrittää se viimeisenä oljenkortenaan syyttää muita firmoja kopioinnista mitä ei ole tapahtunut. Jos olisi niin muidenkin firmojen NYKYISET kitarat olisivat silloin samaa tasoa Gibsonin kanssa, eli paskoja?
Mielestäni se että joku firma yrittää syyttä muita (olemattomasta) plagioinnista samalla kun päästää itse myyntiin viallisia soittimia(joista veloittaa tuhansia euroja) on merkki siitä että kusi on noussut päähän ja pahasti. Luuleeko Gibson ettei sillä ole kilpailijoita ja että voi tehdä ihan mitä vaan? Esim. Martinin kitaroista en ole ikinä kuullut mitään pahaa sanottavaa, mitä olen kuullut ja itsekokeillut. Jos en olisi hintaloukussa nykyisen Gibsonini kanssa, hommaisin Martinin samantien. Ongelma on siinä, etten kaupassa katsonut kitaran sisään.
 
Himassa huomasin heti että koko kitaran sisäosa täynnä liimaa ja huonosti viimeisteltyä jälkeä. Koita selittää sitä takuussa. Seuraavaksi räsähti pohja kaikukopan vierestä, polvelle laskemisen kosketuksesta. Myyjä sanoi että valmistusvirhe ja että olisi pitänyt ilmoittaa. Jos vaan olisin huomannut ne liimat ja muun paskan aiemmin niin olisin voinutkin. Nyt ostin parilla tonnilla sokerikuorrutettua paskaa..
 
Älkää muut tehkä samoin. Enkä oo ainut ton asian kanssa. Netissä miljoona tekstiä siitä, miksi moni kitaristi ei enää hommaa Gibsonia
 
discominister
18.09.2019 19:30:23
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ikävä että sun kitaralle kävi huonosti. En nyt tosin ihan ymmärtänyt miksi sitä ei takuukorvattu? Et vienyt asiaa eteenpäin ajallaan? Huolimattomuutta liimatahrojen kanssa olen myös itse havainnut Gibsonin akustisissa ja jättänyt ne kappaleet ostamatta.
 
Itse pidän näitä Gibsonin vastaisia tilityksiä joita netti tosiaan on pullollaan, tämä mukaan lukien, aika epäkiinnostavina. Totta on että Gibson ei ole samalla tavalla takuuvarma firma kuten vaikkapa Martin. Eikä ole sitä minun mielestä koskaan ollutkaan (ainakaan 1960-luvun jälkeen). Siitä huolimatta Gibson on tuottanut historiansa aikana, sen kaiken paskan lisäksi, eräät maailman parhaat ja legendaarisimmat kitarat. Asiakkaalta vaatii sitten tarkkaavaisuutta katsoa ja kuunnella mitä ostaa.
 
Kopiokeissistä voi olla montaa mieltä, mutta minusta on itsestään selvää että historian aikana moni firma on kopioinut Gibsonilta yhtä ja toista. Toinen juttu sitten on mikä on ylittänyt soveliaisuuden rajat.
 
pappasfin
18.09.2019 20:08:20
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Superhessu1:
...Myyjä sanoi että valmistusvirhe ja että olisi pitänyt ilmoittaa. Jos vaan olisin huomannut ne liimat ja muun paskan aiemmin niin olisin voinutkin. Nyt ostin parilla tonnilla sokerikuorrutettua paskaa..

 
Valmistusvirhe ja ns. "myyjän takuu" on kaksi eri asiaa.
 
Myyjä ei näköjään tiedä eroa ns. "takuun" ja valmistusvirheen välillä
 
Jos tuotteessa on valmistusvirhe niin homma menee valmistajan kukkarosta eli varmaankin virheetön tuote tilalle tai rahat takas jos ei valmistaja pysty korjaamaan tai laittamaan vastaavaa tilalle.
 
Asiasta löytyy tietoa sivulta: https://www.kkv.fi/ratkaisut-ja-jul … u-ja-takuu-kulutustavaran-kaupassa/
 
Ja tietysti kuluttajalla on oikeus hoitaa tuo asia ilman hänelle tulevia kuluja ja niistä vastailee omalta osaltaan myyjä / maahantuoja, jonka pitää hoitaa asiaa valmistajan kanssa.
 
Joten, ehkä nyt kuitenkin kannattaisi myyjään ottaa yhteyttä.
 
Jos homma ei rupea pelittämään, niin kuluttajasuojaan yhteys, toki asiat siellä kestää mutta jos ja kun sieltä tulee asiasta päätös (n. ehkä 1-2 vuotta) niin se päätös on kuluttajan kannalta myönteinen ja sitonee myyjää / valmistajaa asiassa jos asiasta oikeuteen mennään.
 
Kysehän varmaankin on sitten Suomessa suomalaisen liikkeen myymä soitin joten sovelletaan Suomen kansallista kuluttajasuojalakia.
 
PappaSFin
Azolith
19.10.2019 18:15:58
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

On kyllä sääli että Gibsonillakin mennään laadussa mihin mennään tuotantokustannusten takia.
Laatu ei ole valttia enään ollut pitkään aikaan.
Riitely muiden kanssa patenteista ei asioita auta.
Ainoa olisi tehdä niin hyvää ettei epäselväksi jäisi kuitenkin osaaminen..
 
.
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2020, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti