Muusikoiden.net
20.10.2020
 

Kitarat: akustinen »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Akustisen vahvari
1
Roberox
22.08.2018 00:07:56
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Moi,
 
Tyhmä kysymys mutta on Roland Micro Cube GX 5" kitaracombo joka hankittu aikoinaan sähkökitaran kaveriksi. Toimiiko tämä myös akustisessa vai onko akustisten vahvareissa jotain sellaista hienoa mistä en tajuakaan.
 
Jos laittaa "mic" vaihtoehdon vahvariin eikä mitään efektejä niin sammalkorvaan kuulostaa ihan ok näin omaksi iloksi ja naapureiden kiusaksi soitettuna.
 
Siis mikä on ero sähkökitaran ja akustisen vahvareissa, vai onko sellaista ?
 
basisti1971
22.08.2018 07:46:05
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Moi.
 
Roberox: Siis mikä on ero sähkökitaran ja akustisen vahvareissa, vai onko sellaista ?
 
Välttämättä ei mitään eroa, periaatteessa käyvät hienosti ristiin.
Kunhan on vähään tyytyväinen ;).
 
Suurimmat erot tulevat usein noiden soitintyyppien erilaisista mikrofonijärjestelmistä ja niiden aiheuttamista vaatimuksista.
 
Vaikka monissa etenkin halvemman hintaluokan akustisissa on jo valmiina impedanssi- ja tasomuunnoksen takia esivahvistin ja värkin pystyy huoleti kytkemään korkeaimpedanssisille magneettimikeille tarkoitettuihin sisäänmenoihin, on myös paljon akustisia joista tuo puuttuu.
Samaan kategoriaan voitanee laskea useista akustisille kitaroille tarkoitetuista vahvistimista löytyvä matalaimpedanssinen XLR liittimellä varustettu sisäänmeno dynaamiselle mikrofonille tai akustisen instrumentin esivahvistimelle.
 
Magneettimikille tarkoitettuun sisäänmenoon ei piezo oikein sovi.
Ääntä toki yleensä tulee, mutta aniharvoin soundiltaan miellyttävänä.
 

 
Toinen ero on äänenvärin säätöjen kulmataajuuksissa, akustisessa pääpaino on usein kierronestossa, ellei ole erillistä kierronestokytkentää.
 

 
Kolmantena tänä päivänä yleiset efektit, akustisen kitaran signaalille halutaan usein erilaisia efektejä kuin sähkikselle.
 

 
Joissain akustisille räätälöidyissä comboissa kaiutinelementti on myös "hifimpi" eli taajuustoistoltaan tasaisempi ja luonnollisempi kuin perinteinen (sähkö)kitarakaiutin joka on yksi signalinmuokkausketjun osanen.
 

 
Eli jos kuulostaa omaan korvaan hyvältä, akustisella voi aivan mainiosti soitella sähkökitaralle tarkoitetun vahvistimen läpi, ja päinvastoin.
 
T:Samuli
 
pappasfin
24.08.2018 19:36:03
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Roberox: Moi,
 
.....Siis mikä on ero sähkökitaran ja akustisen vahvareissa, vai onko sellaista ?

 
Joku viisas taisi mainita, että sähkis- ja akustisen skitan vahvarit on vähän tarkoitettu eri taajuuksille eli toimivat vähän eri alueella toisistaan ja siksi kait akustiselle on omat vahvarinsa ja sähkikselle omansa.
 
Ite en ole mikään guru ja nyrkkisääntö mulle on se, että mikä kuullostaa hyvältä on sitten mulle oikea tapa / väline jne. ;D
 
Itellä kun on ollut noita akustisen vahvareita niin onhan ne paremmen kuulloisia akkarin kanssa kuin sähkisvahvarit, mutta eihän mikään estä käyttämästä noitakaan ns. ristiin, pääasia, että on ite tyytyväinen.
 
Joku viisaampi saa valaista sitten noiden taajuuksien sun muiden teknisten asioiden jutuista kun niistä tietävät.
 
Mä ite menen sen mukaan mikä korvaan miellyttää ja tähän mennessä kyllä akkarille omat vahvarinsa ja sähkiselle omat :D
 
PappaSFin
Milkop
25.08.2018 17:42:54 (muokattu 25.08.2018 17:43:10)
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Itse soittelen bändikämpillä saman vahvarin läpi niin koskettimia, bassoa kuin kitaraa. Toki joku kultakorva voisi tästä heittää kommentin, mutta jos itselle kelpaa niin eikö se riitä :)
 
"Jos olet suuren hotellin aulassa ja kuulet 'Tonava Kaunoisen' soivan, häivy vähän helvetin äkkiä. Älä mieti. Juokse."
peteihis
01.09.2018 08:56:58 (muokattu 01.09.2018 08:59:11)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Siis mikä on ero sähkökitaran ja akustisen vahvareissa, vai onko sellaista ?
 
No onhan niillä nyt ero kuin yöllä ja päivällä. Eroa voi jollain lailla demota juuri tuolla Micro Cubella (sattuu olemana itsellä kotivahvaimena).
 
Cuben mic-asento on tarkoitetu toistamaan akustisia soittimia tai laulua ja se koettaa toistaa äänen suht. luonnollisena. Toimii ihan mukavasti tollasena kyllä. Sähkökitarakanavat taas koettavat muistuttaa eri tyyppisiä ja eri soittoon säädettyjä sähkökitaravahvistimia. Akustinenkin alkaa kuulostaa enempi sähkökitaralta niiden kautta mutta kuulostaa toki kovasti erilaiselta kuin umpilankkukitara.
 
Tavallisesti yhtään isommissa sähkökitaravahvahvistimissa ei edes ole akustisen soiton vahvistamiseen tarkoitettuja kanavia ja ne on (kaiutinta myöten) rakennettu muokkaamaan sähkömikrofonilla kaapattu ääni sellaiseksi, mitä soittaja haluaa.
 
Sanon "tavallisesti", koska markkinoilla on myös "mies-ja-kitara-käyttöön" tehtyjä monitoimikoneita, joilla voi toistaa sähkiksen, laulun, akustisen, kiipparin ja taustanauhat samaan aikaan.... https://www.gak.co.uk/en/ashton-mpa … -watt-multi-purpose-amplifier/43703
 
Akustinen kitara pruukataan keikkaolosuhteissa laittaa suoraan samaan PA:han laulujen kanssa. -- Tosin akustisen signaali ilman esivavhistusta on tyypillisesti niin heikko, että mikserin gain täytyy olla pikkusta vailla kaakossa.... (siinä vaihessa mikserin kanava alkaa olla aika äksy säädettävä). Esivahvistimet taas on aika monesti jo suoraan kitarassa (ns. elektroakustinen kitara) tai jos käyttää akkarille omaa vahvistinita, siinä on line out-lähtö mikserille.
 
sticky fingers
04.10.2018 11:29:16
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Lainaan ketjua, koska tästäkään asiasta lienee turha useampaa lankaa pitää elossa.
 
Antakaas vinkkejä parhaista ja halvimmista (eli saa antaa kaks ehdotusta :D) budjettiluokan vahvistimista. Kombot, nupit, sekä pedaalimalliset, suoraan PA:han kiinnitettvät vaihtoehdot kiinnostaa.
 
"'I've got, as they say, a well-developed talent for observation when it's already too late and some unpleasantness has happened"
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2020, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti