Muusikoiden.net
28.10.2020
 

Kitarat: akustinen »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Furch-kitarat
1 2 3 4 5 6
mixxa82
07.01.2007 22:07:51
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Mitä kokemuksia Furch-kitaroista? Pienen pajan kitaroita, jotka panostavat laatuun?
 
balzary
10.01.2007 11:55:57
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Olen useampaakin kitaraa ja bassoa soittanut, tykkäsin. Furch ei ole mikään ihan nyrkkipaja, useampi kymmenen ihmistä töissä. Sijaitsee Brnon lähellä Tshekin tasavallassa.
mixxa82
11.01.2007 17:10:15
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Onko tietoa mikä liike Suomessa myy Furchia?
 
Sarana
11.01.2007 17:27:21
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Espoon musiikki Tapiolassa myy. Omani ostin syksyllä, todella tyytyväinen olen ollut.
 
Les Fender
12.01.2007 15:31:49
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kovasti olen minäkin omaani tykästynyt. Ainakin tuossa 400-500e hintaluokassa parhautta. Ei ole ollut tilaisuutta testata kalliimpia.
 
http://johtaja.ath.cx/mnethaku/sear … ch&c=0&dest=msg&order=match#results
 
Eipä kommenteista paljon moitteita löydy.
 
"Living is easy with eyes closed!"
KenParker
14.12.2007 22:36:55 (muokattu 14.12.2007 22:37:19)
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Onko tietoa missä näitä kalliimpia (>1000€) Furcheja vois kokeilla? Myykö joku musiikkiliike pk-seudulla?
 
jussilan
08.06.2009 12:49:31
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Lähdinpä kitarakaupoille ja nyt on ihan pakko avautua... Edellytyksinä oli kokopuukansi (ainakin) ja EI MITÄÄN KIINASSA TEHTYÄ! No ensin selailtiin yamahoja ja sieltähän löytyi made in indonesia ja taisi olla samick missä luki että made in taiwan. Hieno juttu heille että saavat valmistaa soittimia, mutta nyt eletään taantumaa ja täytyy olla protektionistinen eli jotain eurooppalaista tai kotimaista! :) Ja muutenkaan en pitänyt edellä mainittujen tuntumasta.
No sitten nappasin tuollaisen Furchin D-40:en ja voi poijjaat!!! Aivan loistava keppi ja itselleni aiemmin tuntematon merkki. Pitihän se kätellä sitten pois... =)
 
Loistavaa palvelua muutenkin, jälleen kerran, eräästä top sound nimisestä liikkeestä Nurmosta.... vai onko se nykyjään Seinäjokeen kuuluva...
 
Jussi
 
LL
08.06.2009 21:27:54
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

jussilan: Lähdinpä kitarakaupoille ja nyt on ihan pakko avautua... Edellytyksinä oli kokopuukansi (ainakin) ja EI MITÄÄN KIINASSA TEHTYÄ! No ensin selailtiin yamahoja ja sieltähän löytyi made in indonesia ja taisi olla samick missä luki että made in taiwan. Hieno juttu heille että saavat valmistaa soittimia, mutta nyt eletään taantumaa ja täytyy olla protektionistinen eli jotain eurooppalaista tai kotimaista! :) Ja muutenkaan en pitänyt edellä mainittujen tuntumasta.
No sitten nappasin tuollaisen Furchin D-40:en ja voi poijjaat!!! Aivan loistava keppi ja itselleni aiemmin tuntematon merkki. Pitihän se kätellä sitten pois... =)
 
Loistavaa palvelua muutenkin, jälleen kerran, eräästä top sound nimisestä liikkeestä Nurmosta.... vai onko se nykyjään Seinäjokeen kuuluva...
 
Jussi

 
En ole vielä kuullut Furcheista kritiikin sanaa. Kaveri osti itselleen tuollaisen (en muista mallia) eikä ole valittanut. Yksinkertaisesti kepeä soittaa ja hyvä soundi.
 
Topi Nambur
08.06.2009 23:39:53
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Furchin muiden kuin D-mallien saatavuus maassamme on surkea. Olen yrittänyt päästä kokeilemaan maahantuojan luettelossa olevia Furchin OM33-SR- ja OOM34-SR-kitaroita, mutta ei niitä näytä olevan millään jälleenmyyjällä kaupan. Pitäisi tehdä ostositoumus, jotta soitin tilattaisiin liikkeeseen! Moinen vaatimus on täysin älytön ja amatöörimäinen; tuon hintaluokan soittimet testataan ensin ja sitten vasta ostetaan, sikäli kun hyviksi havaitaan.
 
Musik ist tönend bewegte Form, das auf fruchtbaren Boden fällt. Was? Quatsch! Nur wo Füchse und Hasen gute Nacht sagen.
wedevirtanen
09.06.2009 01:50:18
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Minulla oli kans joskus Furch 12-kielinen, mallia en muista, mutta olisiko ollut tonnin pintaan hinnaltaan. Ei valittamista, hyvä oli kitara.
 
Peace and love brothers and sisters!
KenParker
09.06.2009 18:40:50
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Mulla on ollu D22SR ja G-40 Furch-kitarat. Varsinkin D-malli oli hyvä, en enää muista miksi myin. Noita G-malleja on käsittääkseni aika vähän ollu Suomen markkinoilla. Se oli siitä hauska peli, että pohjan tukirimoja ei muistaakseni ollu ollenkaan ja sit viel seetri-kansi. Siihenkun lisää vielä pienemmän koppakoon niin oli kyl erittäin erittäin kevyt kitara. Ja ihan hyvin sekin soi. Hyvä kuva mulle kans jäi Furcheista. Sais vaan kaupat ottaa hyllyyn muitkakin kuin D-malleja!
 
konehes
12.06.2009 11:26:05
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Mulla on ollut nyt reilun vuoden verran Furch D-41 CM. Todella hyvä kitara, joskin mun käyttöön ehkä vähän turhan kirkassointinen. Kovempaa hakattaessa sen etenkin huomaa. Akustisia punkkikeikkoja varten olen joka tapauksessa hankkimassa elektroakustista ja reilusti halvempaa kitaraa, joten kirkassointisuuskaan ei ole enää kauan ongelma.
 
On tuo kyllä hieno peli, joka kerta kun ottaa ensisoinnun, niin yllättyy positiivisesti. Ihan samalla tavalla kuin ekaa kertaa kokeiltaessa. Suosittelen.
 
cherub with heavy metal machine
Numb
12.06.2009 12:02:43
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Aikoinani kirjoitin johonkin toiseen ketjuun tällaista:
 
Soundi ei olut minun mieleeni, kun haussa oli enemmän tuollainen perinteinen Taylor- tyyppinen akkarisoundi, mutta heleä se Furch tosiaan on. Tai miten sen nyt sanoisi... Jos haluaa kitaran, jonka soundi tunkee läpi, niin Furch voisi olla hyvä valinta. Siinä on jotenkin... telecastermaisen pureva soundi, mutta botnea myös aika jytäkästi. Suosittelen testaamaan ennen tilaamista, sen verran persoonallinen soundi siinä on.
 
Soitin oli Furch D-40, ja olen edelleen asiasta samaa mieltä.
 
A waist is a terrible thing to mind.
lehmä
17.06.2009 20:57:07
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Musikantista Jyväskylästä löytyy hyvin Furch -kitaraa . Kokeiltavissa oli D sarjaa ja mm. OOM34-SR , ja myyjä kertoi että OM33SR on tulossa testittäväksi ensiviikolla . Hinnat oli myös hyvin kohdallaan .
 
MonoPetri
23.06.2009 12:28:47
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tämä Furch on sama kuin Stonebridge - tai siis Stonebridge on Furchin toinen myyntinimi, mutta lähinnä ameriikoissa. Viime viikolla kyllä tosin näin pari stonebridgeä roikkumassa erään keskienglantiolaisen musiikkiliikkeen seinällä ja UK nettikaupoistakin löytyy, mutta eipä taida auttaa "kokeilunhaluisia"... Enkä ole myöskään tietoinen miten mallit vertautuvat Furch vs. SBridge. www.stonebridgeguitars.com/home.html
 
MonoPetri
26.06.2009 10:15:09
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Palaanpa vielä hieman tähän Stonebridgeen, näyttää löytyvän noita mainittuja Furch malleja samalla nimellä yksi-yhteen, esim OM34SR tai OOM34SR. Guitar Villagesta löytyy OMS-34-SR hintaan 1500puntaa.
Oman kokeilun perusteella äänen kirkkaus on tosiaan omaa luokkaansa, sen voi halutessaan vaikka todetakin kuuntelemalla Antoine Dufourin omalla SB nimikkomallillaan soittelemia viimeisimmän levyn biisejä, muutamia löytyy juutuupissa. Kuten toisen hyvän fingrstylistin Craig D'Andrean, joka käyttää myös toisinaan Stonebridgeä. Tietenkin tuohon ääneen vaikuttaa myös kielitys (ja kopan malli ja puulajit ja rimoitukset ja ...), mutta silti.
 
Topi Nambur
11.07.2009 14:22:38 (muokattu 11.07.2009 21:17:58)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kävin kokeilemassa kahta tshekkiläisen Frantisek Furchin suunnittelemaa ja hänen tehtaansa rakentamaa kitaraa jyväskyläläisessä Musikantissa, maamme ainoassa Furchin huippumalleja valikoimissaan pitävässä kaupassa. Arvioin ensin Furchin Vintage Bluegrass OM-33 SR -kitaran, jota markkinoidaan nähtävästi vain Pohjoismaihin ja Sveitsiin. Isossa-Britanniassa ja Pohjois-Amerikassa samaa kitaramallia myydään Stonebridge-nimellä. Muualla Euroopassa on saatavilla Furchin Vintage Bluegrass OM-32- ja OM-34-mallit, mutta ei 33:a.
 
OM-33 SR:n materiaalit ja käsityön laatu ovat moitteettomia. Samaa voi sanoa näpsäkästä soittotuntumasta ja soinnista, joka on voimakasääninen, täyteläisen tasapainoinen ja pitkäsointinen. Ylärekisteri tarjoaa oikeaan vintage-tyyliin kukkean yläsävelsarjaston, ja keskialue on sopusuhtainen. Bassot ovat ryhdikkäitä, joskaan eivät tietenkään niin jykeviä kuin isompikoppaisissa kitaroissa. Alarekisteri soi muhkeasti ja selkeästi erikoisvirityksissä, jotka vaativat kahden alimman kielen virittämistä normaalia alemmaksi. Hienon soinnin salaisuus on intialaisen ruusupuupohjan ja -sivujen ohella kansi, joka on joidenkin lehtiartikkelien mukaan sveitsiläisen erikoismenetelmän avulla vanhennettua alppikuusta tai amerikkalaista sitka- tai engelmanninkuusta; Furch ja sen jälleenmyyjät antavat julkisuuteen monenlaisia tietoja kansimateriaalista. Joka tapauksessa se on korkealaatuista. Kaula on mahonkia, kun taas otelauta ja talla ovat eebenpuuta. Gotohin nikkelipintaiset avovirittimet sopivat kitaran arkaaiseen tyyliin ja pitävät vireen ongelmitta.
 
OM-33 SR sopii erityisesti sorminäppäilyyn, mutta plektrasoittokin - myös raskaskätinen sointurämpytys - kuulostaa hienolta ja tuntuu yhtä lailla luontevalta. Tämän kitaran ominaisuuksissa on paljon samaa kuin Martinin Vintage-sarjan huomattavasti hinnakkaammissa malleissa. Jos jotain haluaa moittia, niin tallanluun Furch jättää ilmeisesti kaikissa kitaroissaan turhan korkealle. Matalampikin luu riittäisi, joskin on järkevämpää viilata turhat millit pois kuin lisätä niitä. Lisäksi Musikantin kitaran kanssa tarjoama Gatorin laukku ei ole lainkaan vintage-henkinen, mikä oli minulle pettymys. Tyylikkäämpiä OM-koteloita löytynee markkinoilta melko helposti.
 
Päädyin ostamaan OM-33 SR:n, mutta kokeilin myös Furchin erinomaista pienikoppaista salonkikitaraa Vintage Bluegrass OOM-34 SR, joka kuuluu ostostani astetta fiinimpään sarjaan. Vanhaan tapaan OOM-34:n kaula liittyy koppaan 12. nauhan kohdalla, ja kitara on jokseenkin täydellinen, kokoisekseen uskomattoman äänekäs sormisoitin. Kansi on 33-sarjassa käytettyä vielä laatuisampaa vanhennettua kuusta. Olisiko AAA- tai master-laatua? Furch voisi toden totta kertoa tuotteistaan tarkemmin. Edes yhteydenotto suoraan tehtaalle ei selventänyt asiaa, vaikka ylimalkaisen vastauksen sainkin.
 
Täytyy vielä kehua Musikantin asiantuntevaa ja ystävällistä palvelua. Kitaroiden varaaminen kokeiltaviksi kävi helposti, ja jos myyjä ei tiennyt jotain yksityiskohtaa, hän soitti maahantuojalle. Kuten kaikissa hyvissä liikkeissä, myyjä olisi säätänyt valitsemani OM:n tallanluun mieleiselleni tasolle. Harmi vain, ettei minulla toispaikkakuntalaisena ollut aikaa odottaa remontin valmistumista.
 
Opettavaiseksi lopuksi pitää vielä huomauttaa, että nimi Furch on saksaa, joten sitä ei lausuta furts. Ihmetyttää tämä suomalaisten kielitaidon katoaminen. Kohta kai aletaan puhua Tsouhan Sebästiän Bätsistä.
 
Musik ist tönend bewegte Form, das auf fruchtbaren Boden fällt. Was? Quatsch! Nur wo Füchse und Hasen gute Nacht sagen.
mhelin
11.07.2009 16:12:41
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Onhan noita Furcheja Top-Soundissakin Nurmossa. Minkälainen tuo Musikantin hintapolitiikka muuten on, ilmeisesti ei ihan täyhttä listahintaa tarvitse kuitenkaan maksaa?
 
Topi Nambur
11.07.2009 16:27:42
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

mhelin: Onhan noita Furcheja Top-Soundissakin Nurmossa. Minkälainen tuo Musikantin hintapolitiikka muuten on, ilmeisesti ei ihan täyhttä listahintaa tarvitse kuitenkaan maksaa?
 
Top Sound ilmoitti kesäkuun alussa, ettei valikoimassa ole Furchin Vintage Bluegrass -malleja. Ehkä tilanne on sittemmin muuttunut. Top Soundin ylimalkaiset nettisivut eivät anna tietoja varastossa olevista soittimista.
 
Näinä aikoina asiakkaan on helppo neuvotella kalliiden ostosten hinnoista melkein liikkeessä kuin liikkeessä. Musikantti jousti ohjevähittäishinnasta oikein mukavasti - semminkin kun en halunnut hintaan kuulunutta Gatorin laukkua.
 
Musik ist tönend bewegte Form, das auf fruchtbaren Boden fällt. Was? Quatsch! Nur wo Füchse und Hasen gute Nacht sagen.
Begemoth
21.07.2009 19:16:32
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Mulla on ollut n. kuukauden päivät Furchin A17-21-SF, Kent Armstrongin kelluvalla mikillä ja etsintä on loppunut. Parin tonnin hintaan saa archtop pelin joka kuulostaa aika paljon tyyriimmältä. Tuolla voi vetää swingit, tangot/tanssimusiikin+paljon muuta.
 
Pienen trimmauksen Furch vielä vaatii jahka Paasonen tulee lomilta.
Suosittelen erittäin lämpimästi kyseistä peliä, jos jazz/"orkesteri"-kitaraa ootte vailla.
Soitinta kuulette keikoilla ympäri maan..
 
aasinhattu päähän ja selkä suorana kohti uusia nöyryytyksiä.
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1 2 3 4 5 6

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2020, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti