Muusikoiden.net
24.05.2018
 

Livetoiminta »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Suisto-klubin talonmiehen mietteitä livehommista
1
Janne Flinkkilä
24.10.2016 14:23:08 (muokattu 24.10.2016 14:24:12)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Teemme Rytmimanuaali-sivustolle Talonmiehet-sarjaa, jossa klubien tekniikkavastaavat kertovat näkemyksiään työstään.
 
Tällä kertaa äänessä on Hämeenlinnan Suisto-klubin Tommi Kurki, jolla on varsin diplomaattinen käsitys työnkuvastaan palveluammatissa.
 
Koska Kurjen filosofian mukaan miksaaja on töissä bändillä eikä päinvastoin, hän ei käske vaan ehdottaa. Hän on kuitenkin miksannut Suisto-klubilla yli kaksituhatta keikkaa, joten hän tuntee talon akustiikan ja laitteet. Jos esimerkiksi bändi on aikeissa asetella kaikki vahvistimet riviin lavalle suoraan kohti yleisöä, hän voi ehdottaa, että mitä jos ne sijoiteltaisiinkin lavan sivuille, kohti soittajia. Silloin ei tarvitse olla suoraan lavalta tulevan soundin armoilla vaan kaikkia soittimia voi annostella PA:sta sopivassa suhteessa.
 
'Voin sanoa, että kokeiltaisiinko tällä tavalla, jos ette ole ennen kokeilleet. Minulla olisi paljon helpompaa ja ehkä teilläkin siellä lavalla. Usein sitten tehdäänkin niin.'
 
Kurki kertoo toisen esimerkin, joka on tullut usein vastaan bändeillä, jotka eivät ole vielä ehtineet paljon keikkailla.
 
'Kitaristin soundissa voi olla ihan hirveä kääkkäkihinä. Monesti se johtuu siitä, että treenikämpällä vahvistin osoittaa kitaristin polveen, jolloin laitetaan mielellään vähän lisää 'terpleä'. Lavalla taas pitäisi ajatella, miten mikki sen soundin kaiuttimesta ottaa.'

 
Koko artikkeli tuolla: http://www.rytmimanuaali.fi/talonmiehet-tommi-kurki/
 
(Täällä ensimmäinen osa, haastattelussa Tampereen Klubin Peve Hämäläinen: http://www.rytmimanuaali.fi/talonmi … sa-peve-hamalainen-tampereen-klubi/)
 
Janne Flinkkilä
24.10.2016 15:12:17
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

...ja todettakoon vielä, kun muusikkoja palvelevaa opasta tehdään, että ehdotuksia talonmiehille esitettävistä kysymyksistä tai kommenteista otetaan vastaan vaikkapa tässä alla. Mikä askarruttaa, ihmetyttää, vituttaa? Kysymyksiä voi esittää sekä keikalle tulevan bändin että livemiksaajan näkökulmasta. Tai miksei vaikkapa yleisön jäsenenä, jos haluaa tietää jotakin tuon ammatin saloista.
 
Seuraavaksi todennäköisesti vuorossa Oulun Nelivitosen tekniikkavastaava, joten jos on jotain spesifisti juuri hältä kysyttävää, antaa palaa.
 
oksatboys
24.10.2016 18:46:07
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Käytiin Suistolla viimeviikolla ja äänimies jäi positiivisessa mielessä mieleen. Mukava ja osaava talkkari! Muutenki hyvä paikka. Kyl kuuli heti että nyt on vähä akustiiikkaa mietitty ja viritelty PA-kondiksee.
 
Janne Flinkkilä
12.12.2016 11:47:27
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Täällä sarjan seuraava jakso, juuri eläköitynyt Torven Jarttu (joka ei puhu niinkään tekniikkapainotteisesti vaan yleisemmällä elämänfilosofisella tasolla): http://www.rytmimanuaali.fi/talonmi … henkilokuvassa-jarttu-lahden-torvi/
 
Janne Flinkkilä
23.12.2016 12:53:59
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

...ja nyt vuorossa Tavastian Antti Kirvesmäki: https://www.rytmimanuaali.fi/talonm … ttelussa-antti-kirvesmaki-tavastia/
 
Janne Flinkkilä
05.03.2017 20:02:15 (muokattu 05.03.2017 20:02:46)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

...ja Oulun Nelivitosen Jarski Jaakkola: https://www.rytmimanuaali.fi/talonm … telussa-jarski-jaakkola-45-special/
 
Kannattaa pyrkiä aina siihen, että lavalla kaikilla on keskenään kotoisa soundi. Jos katsoo vaikka Neil Youngia ja Crazy Horsea, soittajat ja vahvistimet ovat aina samanlaisessa nipussa, vaikka ympärillä olisi miten iso lava. Siihen asetelmaan on vuosikymmenten aikana päädytty. Siinä on kysymys ihan samasta asiasta.
 
Janne Flinkkilä
02.05.2017 10:11:47
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Sarjan päätösjaksossa puhuu Elmun baarin Anni-Sofia Annala, johon joku tältä palstalta on saattanut törmätä Nosturinkin puolella Emergenza-skaban monitorimiksaajana. Nyt kun sarja on taputeltu, sen myötä voitaisiin puolestani haudata myös sukupuolisidonnainen talonmies-termi.
 
https://www.rytmimanuaali.fi/talonm … ehet-anni-sofia-annala-elmun-baari/
 
Attew
08.06.2017 09:52:32
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Oli aivan törkeän hyvä artikkelisarja!
 
Päähän kohdistuva isku on opintojen äiti.
Janne Flinkkilä
03.07.2017 21:26:11
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Attew: Oli aivan törkeän hyvä artikkelisarja!
 
Hyvä jos maistui. Ideoita ja toiveita muistakin aiheista otetaan mieluusti vastaan ja pyritään toteuttamaan.
 
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti