Muusikoiden.net
18.06.2018
 

Livetoiminta »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Lavakartta ja kanavalista, FAQ ?
1 2 3 4
eleeton
15.12.2010 19:15:20
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ns. demobändikeikkaa vuosikaudet heittänyt ja tasan kerran olen lavakartan joutunu tekemään. Enkä yhtään kyllä tienny mitä tein.
 
Onko, olisiko mahdollista mallien kera perustietoa antaa millainen olisi oikea kunnollinen lavakartta ja kanavalista, niin oppisi semmoisen tekemään? Ne keillä tietoa asiasta on.
 
Kiitän jo etukäteen kaikista mahdollisista vastauksista!
 
Vilhelmus
15.12.2010 19:18:41
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ohjelmatoimistojen sivuilta noita löytyy ja muutamaa kunnolla tutkimalla pystyy jo kivasti päättelemään, millainen oma vastaava voisi olla.
 
Jäätävä mänkkinen.
stnprkl
15.12.2010 19:36:32
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

eleeton: Ns. demobändikeikkaa vuosikaudet heittänyt ja tasan kerran olen lavakartan joutunu tekemään. Enkä yhtään kyllä tienny mitä tein.
 
Onko, olisiko mahdollista mallien kera perustietoa antaa millainen olisi oikea kunnollinen lavakartta ja kanavalista, niin oppisi semmoisen tekemään? Ne keillä tietoa asiasta on.
 
Kiitän jo etukäteen kaikista mahdollisista vastauksista!

 
Joku kuva mistä selkeesti käy ilmi soittimien ja monitorien sijoittelu ja sähköntarve ja sit kanavalista, jos on mietitty. Jos ei oo tietoo miten kanavalista tulis koostaa niin sit lista instrumenteista (montako kitaraa, onko kiippareita, montako tomia rumpusetissä on ja kuinka moni orkasta laulaa)
Ja sit tietysti yhteystiedot, jos on jotain epäselvyyttä
esmes jotain tän tyyppistä
http://www.eastway.fi/konserni/artistit/lavakartat/Kummeli2006.pdf
http://www.eastway.fi/konserni/arti … /lavakartat/mokomasyksy2010.php.pdf
http://www.eastway.fi/konserni/arti … rtat/HeikkiSilvennoinenTech2010.pdf
 
Nois on kaikissa riittävä info tarpeeks selkeesti, kannattaa muistaa et vaikka on intternetit yms. niin aina välillä silti noita faksataan eli värit kannattaa unohtaa. ihan mustavalkonen toimii eikä mitn pikkupiperrystä.
 
Viltsu audiokantaja
eleeton
15.12.2010 20:06:23
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Opettavaista luettavaa nämäkin taas.
 
Enpä muuten valita mutta pistokokeena ajattelin etsiä Amorphiksen lavakartan.
Muuten hyvä mutta sivu näyttää tyhjää.
http://www.kingfooentertainment.fi/index.php?page=tech&lang=fin
 
PItää varmaan sit lähettää mailia ettei teijän sivu toimi..
 
eleeton
15.12.2010 20:11:33
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Nyt ihan tyhmäksi itseni tuntien kysyn, kanavalistan mikkitiedot, tarkoittaako nämä mikkitoiveita (järjestäjä hoitaa) vai että tällaiset bändi tuo mukanaan? Entä jos on molempia?
 
stnprkl
15.12.2010 20:14:41
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

eleeton: Nyt ihan tyhmäksi itseni tuntien kysyn, kanavalistan mikkitiedot, tarkoittaako nämä mikkitoiveita (järjestäjä hoitaa) vai että tällaiset bändi tuo mukanaan? Entä jos on molempia?
 
Yleensä ne on toiveita ellei erikseen mainita että orkka tuo omat.
Ja jos on jotkut tietyt mikit orkalla mukana niin ne voi siihen kanavalistaan merkata et nää kyseiset kulkee matkassa (aika usein esmes laulumikit on henk. koht. työkaluja)
Ylipäätään kaikki backlinen(soittimet) lisäksi mukana kulkevat asiat kannattaa kertoa jo tossa lapussa ettei laitetoimittaja turhaan tuo mukanaan kuorma-autollista kamaa mikä kulkeekin orkan omassa kiertuesetissä mukana.
 
Viltsu audiokantaja
Katti
15.12.2010 20:30:59
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

stnprkl: Nois on kaikissa riittävä info tarpeeks selkeesti, kannattaa muistaa et vaikka on intternetit yms. niin aina välillä silti noita faksataan eli värit kannattaa unohtaa. ihan mustavalkonen toimii eikä mitn pikkupiperrystä.
 
Ja sit joskus näkee niitä lavakarttoja joissa on kaikenlaisia hienoja taiteellisia näkemyksiä soitinkioskeista, esim. rumpusetti, jossa on kaikki tomit ja pellit piirretty jne.
 
Älkää ihmeessä tehkö tuollaisia! Paras on jos esim juurikin se rumpukioski on vaan laatikko, johon on merkitty kanavat, ja _jos_ rumpalilla on esim. virkku väärällä puolella (tai muuta ihme säätöä joka normista poikkeaa) se on hyvä mainita...
 
Esim. tuossa Mokoman listassakin on mun mielestä jo liikaa taiteilua...
 
Miksikö yksinkertaisia? No kun se lista tulee ekan kerran sille promoottorille ja se sen laittaa sille tekniikkafirmalle ja sitten sitä tulostetaan huonoilla tulostimilla ja kopioidaan vielä huonommilla kopiokoneilla, niin kohta siitä ei kukaan enää ota mitään selvää...
 
LHU
15.12.2010 20:36:56 (muokattu 15.12.2010 20:44:13)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ajantasalla olevat yhteystiedot ovat ensisijaisen tärkeitä muun bändi-infon lisäksi. Ja päiväys siihen läpyskään, eli milloin se on tehty. On tosi turhauttavaa tehdä asiat valmiiksi ja kun bändi saapuu paikalle on kaikki asiat muuttuneet kun lavakartta on vanhentunut, joskus tulee vastaan jopa useita vuosia vanhoja läpysköitä, toisaalta niitä ei tule kyllä luettuakaan.
 
Itse tein linkissä olevan mukaisen infon, aina on kaikki ollut valmiina keikalle mennessä eikä kukaan ole valittanut puuttuvasta informaatiosta.
 
http://www.popgee.fi/site/index2.ph … cman&task=doc_view&gid=49&Itemid=34
 
peteihis
15.12.2010 20:41:16 (muokattu 15.12.2010 20:44:41)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Pari (tilanteesta riippuen) hyödyllistä juttua:
- Kuva bändistä lavalla (edestä päin, semmoisella kattauksella, että kaikki tarpeellinen on lavalla ja tilaa käytetty sen verran, että just mukavasti mahdutaan)
- Näyttämön minimi mitat.
- Biisilista, jossa mainitaan ainakin kunkin biisin leadaava solisti ja mahdolliset soolot.
 
Nämä nyt ehkä tulevat kysymykseen silloin kun porukka on iso (torviryhmä, useampi solisti, kiipparit, rummut basso kahdet kitarat, perkussionisti, vieraileva huilisti...)
 
Joskus saattaa auttaa semmoinen saatekommenti, että "HUOM! On tärkeää että varsinaisen keikan hoitava henkilöstö saa nämä tiedon viimeistään noin viikko ennen keikkaa". -- Tämänhän nyt pitäisi olla itsestäänselvyys, mutta joskus listat ja kartat on jääneet jonkun väli-henkilön sähköpostiin. Ja mitä isompi porukka, niin sitä isompi sotkuhan siitä syntyy.
 
Sitten eräs toinen näkökulma: Joskus esim. kovin kaukaa (vaikkapa ulkomailta) saapuvat porukat speksaavat, että "pitää olla tämmöinen sähköpiano ja tämmöinen kitaravahvari". On kätevämpää/halvempaa vuokrata/lainata kamoja paikanpäältä kuin rahdata kaikkea mukanaan. Siinä tapauksessa tietysti tarttee olla riittävän ajoissa liikkeellä. :)
 
Ai niin, ja kannattaa ottaa muutamat paperikopiot keikalle mukaan. Joskus niitä ei tarvita ja joskus taas ovat hyvinkin kysyttyjä!
 
Katti
15.12.2010 20:41:30
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

LHU: Ajantasalla olevat yhteystiedot ovat ensisijaisen tärkeitä muun bändi-infon lisäksi. Ja päiväys siihen läpyskään, eli milloin se on tehty. On tosi turhauttavaa tehdä asiat valmiiksi ja kun bändi saapuu paikalle on kaikki asiat muuttuneet kun lavakartta on vanhentunut, joskus tulee vastaan jopa useita vuosia vanhoja läpysköitä, toisaalta niitä ei tule kyllä luettuakaan.
 
Näin juuri. Lisäksi se kokonais sivumäärä on hyvä olla, niin tietää että kaikki palaset on kasassa...
 
...tää on sit vähän persoonakohtainen juttu, mut minä itse tykkään siitä, että kanavalista ja lavakartta olis samalla sivulla. Helpottaa talonmiehen valmistautumista osaltaan (vaikuttaa pikkujutulta, mitä onkin, mutta mukava pikkujuttu)...
 
pitk
15.12.2010 21:55:04 (muokattu 15.12.2010 23:06:47)
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Katti: Näin juuri. Lisäksi se kokonais sivumäärä on hyvä olla, niin tietää että kaikki palaset on kasassa
 
Juu, kyl.
 
...tää on sit vähän persoonakohtainen juttu, mut minä itse tykkään siitä, että kanavalista ja lavakartta olis samalla sivulla. Helpottaa talonmiehen valmistautumista osaltaan (vaikuttaa pikkujutulta, mitä onkin, mutta mukava pikkujuttu)...
 
Me ollaan laitettu siten, että kanavalista on myös lavakartassa. Näkee, missä kanava oikeasti luuraa. Lisäksi meillä on joka mikissä kanavan numero ja mikä sen pitäis niinko olla, eli lavakartta on myös livenä lavalla.
 
http://www.aanimaisema.fi/menktech.html
 
Ja just huomasin, että pitäs päivittää: Toinen kitaravahvistin on siirtynyt lavan sivuun. EDIT: Pistin päivittäen.
 
Otsikot ja yhteystiedot on helppo ylä- ja alatunnisteilla tekstinkäsittelyohjelmassa. Samalla saa sivunnumeroinnin kohdalleen.
 
Ja tosiaan ylimääräiset krumeluurit helvettiin; pimeällä pizzeriaklubilla jonkun fancy-fontin tavaaminen on aika turhauttavaa. Ja filet .pdf-muotoon. Toimii pääasiassa kaikilla ja näyttää siltä kuin pitää.
 
Pitk.
 
Ryhdy roudariksi, näet maailmaa, sanoivat!
Kalkutan Konepaja
Boltsa
15.12.2010 22:50:13 (muokattu 15.12.2010 22:52:38)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

peteihis: Pari (tilanteesta riippuen) hyödyllistä juttua:
- Näyttämön minimi mitat.

 
Tuosta tuli mieleen: miten monesti on oikeasti tekniikan porukalla mahdollisuutta vaikuttaa stagen kokoon? Jos mennään räkälään x keikalle ja siellä on metrin molempiin suuntiin liian pieni lava (siis ihan jo valmiina paikan päällä, missä tilaaja haluaa orkesterin soittavan) niin eikö siinä kuitenkin vedetä? Itse ainakin ajattelen, että se tekniikan toimittava taho on enemmänkin kiinnostunut lavakartasta kun se keikan järjestäjä. Tietty jos tekniikan toimittaja tuo myös lavan mukanaan, niin asia on eri.
Toki on hyvä, että siitä on maininta mutta eikö se olisi enemmänkin keikan tilaajan vastuulla varmistaa ENNEN TAPAHTUMAA että orkesteri mahtuu lavalle? Festarit asia erikseen, mutta niissä nyt jokatapauksessa taitaa olla isommat lavat kun klubeilla. En ala ainakaan omaa keikkaani perumaan sen takia, että rumpalin kioski vie puolet lavasta. Sitten vie. Eipä tartte niin paljoa heilua soiton aikana :)
 
Boltsa
Sami_T
15.12.2010 23:28:11 (muokattu 15.12.2010 23:38:03)
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Boltsa: Tuosta tuli mieleen: miten monesti on oikeasti tekniikan porukalla mahdollisuutta vaikuttaa stagen kokoon?
 
Vähän riippuu. Välillä on, välillä ei. Keikkamyyjä/ohjelmatoimisto on tässä hommassa aika olennaisessa osassa. Jotkut keikkamyyjät/ohjelmatoimistot hoitaa asiat kyllä kuntoon jos vaan informoi hyvissä ajoin että nyt on menossa asiat pieleen jos ei saada tätä-ja-tätä (esim. just lauteelle jatkoa). Toisia ei taas kiinnosta yhtään.
 
Kyllä mä oon ihan onnistuneesti nakittanu keikkamyyjiä hoitamaan lauteella jatkoa jos on ollu sellasia paikkoja mistä on tiedetty etukäteen että ei meinaa mahtua. Tai sitten on sovittu että kuskataan oma laude (tai stagepaloja olemassaolevan lauteen jatkoksi) ja ollaan pistetty siitä sitten lisälasku.
 
Jos mennään räkälään x keikalle ja siellä on metrin molempiin suuntiin liian pieni lava (siis ihan jo valmiina paikan päällä, missä tilaaja haluaa orkesterin soittavan) niin eikö siinä kuitenkin vedetä?
 
Yleensä joo. Ostaja ostaa, myyjä myy ja bändin ja bändin tekniikan väen osaksi jää yrittää rämpiä se keikka jollain tavalla maaliin.
 
www.showtekniikka.fi - samitorvinen.blogspot.com
SteveHarris
16.12.2010 00:29:32
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Noita vähä isompien / nimekkäämpien bändien niin kotimaisten kun ulkomaalaisten raidereita vois muuten linkkailla tänne mun mielest, ite ainaki tykkään lukea niitä ku saa aina välillä jotain uuttaki tietoa jo niistäkin. :)
 
http://www.studiomjau.com/
LHU
16.12.2010 00:54:24
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

pitk: Ja filet .pdf-muotoon. Toimii pääasiassa kaikilla ja näyttää siltä kuin pitää.
 
Toimii just kaikilla kenellä on tietokone. Just sain ruotsalaisen bändin raiderin mikä oli tehty excelillä, joka sivu omalla välilehdellä. Aika hankalaa, sanoisin. Tein siitä PDF:n, järkevämpää ja helpompaa lueskella.
 
Marzi
16.12.2010 01:41:14
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Hoho, tohon lavakarttaan laitoin kostoksi kaikkea krumeluuria ettei menis liika helpoksi. :)
 
http://www.popgee.fi/site/index.php … man&task=cat_view&gid=121&Itemid=34
 
Tarpeeksi on aivan liian vähän.
Katti
16.12.2010 09:11:13
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

pitk: Me ollaan laitettu siten, että kanavalista on myös lavakartassa. Näkee, missä kanava oikeasti luuraa. Lisäksi meillä on joka mikissä kanavan numero ja mikä sen pitäis niinko olla, eli lavakartta on myös livenä lavalla.
 
Tää jäikin viel itellä puuttumaan, hyvä kun mainitsit... Tää on tosi tärkee juttu talonmiehille, koska mistä ne voi tietää missä kanavat luuraa, toki aina voi arvailla, mutta sitten jos se kovalevytallennin onkin siellä monitorilandiassa tai kiipparikioskissa ja sen on oletettu olevan rumpujen luona?
 
Toinen juttu on myös noi mahdolliset paluut langallisille IEM:lle, nekin kandee mainita...
 
Otsikot ja yhteystiedot on helppo ylä- ja alatunnisteilla tekstinkäsittelyohjelmassa. Samalla saa sivunnumeroinnin kohdalleen.
 
Ja tosiaan ylimääräiset krumeluurit helvettiin; pimeällä pizzeriaklubilla jonkun fancy-fontin tavaaminen on aika turhauttavaa. Ja filet .pdf-muotoon. Toimii pääasiassa kaikilla ja näyttää siltä kuin pitää.
 
Pitk.

 
+
 
Katti
16.12.2010 09:13:01
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

LHU: Toimii just kaikilla kenellä on tietokone. Just sain ruotsalaisen bändin raiderin mikä oli tehty excelillä, joka sivu omalla välilehdellä. Aika hankalaa, sanoisin. Tein siitä PDF:n, järkevämpää ja helpompaa lueskella.
 
D.A.D lähestyi joskus aikoinaan samanlaisella listauksella... ...helpommalla tosiaan pääs kun itse väänsi sen pdf:ksi...
 
pitk
16.12.2010 09:21:55
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

LHU: Aika hankalaa, sanoisin. Tein siitä PDF:n, järkevämpää ja helpompaa lueskella.
 
Mä oon tavannut lähettää PDF:t myös takaisin päin, että "käyttäkääs tästedes tämmöstä". Jos ne ei osaa, kato.
 
Jonkun kuolonkarmaorkesterin lavakartta tuli söpösti power point -muodossa ja siinä oli kivoja värejä. Tosin kun sen kopioi, ei saanut enään mitään tolkkua.
 
Pitk.
 
Ryhdy roudariksi, näet maailmaa, sanoivat!
Kalkutan Konepaja
LHU
16.12.2010 14:30:09
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Marzi: Hoho, tohon lavakarttaan laitoin kostoksi kaikkea krumeluuria ettei menis liika helpoksi. :)
 
Miks lavakartta ja kanavalista on eri tiedostoja?
 
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1 2 3 4

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti