Muusikoiden.net
02.03.2021
Soittajasta muusikoksi | Kymen Konservatorio 

Etno, proge, latin »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Yes, progen mestari.
1 2 3 4 546 47 48 49 50
cortti
25.04.2006 18:47:44 (muokattu 26.04.2006 16:25:41)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Voipi olla että tuolla on aikasemmin jo kirjoituksia bändistä mutta silti..
 
Olen itse kovanluokan Yes fani. Ikävä kyllä ikäni takia en ole Yessin nähnyt kuin kerran, 35 anniverisary tourilla, enkä silloinkaan pystynyt nauttimaan täysin tuosta konsertista kun en vielä ollut kovinkaan edistynyt. Hyvä etten nukahtanut Rituaalin aikana (nyt ois asiat toisin). Aivan uskomaton bändi on kyseessä mielestäni, joissain määrin hyvin arvostettu, mutta silti jostain syystä varsin vähän tunnettu. Kysynpä top 5 Yessin levyt (ei live levyjä kiitos). Omat järjestys :
 
1 : Close To The Edge (Goes over the edge)
 
2 : The Yes Album tai Fragile (en millään pysty päättämään)
 
3 : Jompikumpi ylemmistä.
 
4 : Going For The One (Awaken!)
 
5 : Relayer tai Tales From Topographic Oceans (TFTO on hieman erikoinen kauniisti sanottuna, kaveri alko parkuu naurusta kun vähän kuuntelutin, Relayer puolestaan jää hieman vaisuksi Gatesia lukuunottamatta).
 
Erittäin hyvä bändi, mutta kannattaa suosiolla unohtaa 80 luku ja siitä eteenpäin, sen jälkeen se on ollut Same shit, different package- touhua (helvetin Rabin).
 
Jos yhden toiveen saisin esittää niin toivoisin että vielä kerran yrittäisivät tehdä kunnon levyn, jättäisivät sen poppi-new age-rakkaus hömpän väliin ja yrittäisivät. Luonnollisesti toivoisin vielä yhtä kunnon kiertuetta.
 
apua-mies
25.04.2006 18:54:56
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

täs on joku vanhempi keskustelu
http://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=3&t=89008&o=0
 
Lord of the strings
25.04.2006 22:42:19 (muokattu 25.04.2006 22:43:03)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

1. Close to the Edge
2. Tales From Topographic Oceans
3. Going for the One
4. Fragile
5. Relayer
 
"Urbaani ja turbaani, kokeilepa itte. Älä ees. Vidu jos on miinusta tiimarissa alle ÄÖ:n, niin älä lähde. Puol kilsaa on ihan max, mikäli pakko." -gasser
zille
25.04.2006 23:15:35
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Jepjep, ihan sika hyvä bändi, todellakin.
 
Itte en omaa kun 2 levyä, niin en voi TOP-5:sta tehdä...
Mutta:
 
1. Close to the Edge
 
2. Fragile
 
Siinä on mun Yes-levyt, ja täysin mielettömiä kumpikin onkin.
 
Vaikka keskenkertaasta koettaa tehä niin priimaa tuloo.
Mr T
26.04.2006 00:32:38
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Yes on aivan loistava bändi. Kaksi kertaa oon livenä nähnyt ja jos joskus tulee taas mahdollisuus niin taatusti menen kattomaan uudestaan. Kävin katomassa jopa Jon Andersonin soolokeikankin ja sain kaverin nimmarin.
 
Suosikkilevyt:
 
1. Tales From Topographic Oceans
2. Close To The Edge
3. Relayer
4. Going For The One
5. Fragile
 
2541
26.04.2006 01:01:37
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Erittäin hyvä bändi, mutta kannattaa suosiolla unohtaa 80 luku ja siitä eteenpäin, sen jälkeen se on ollut Same shit, different package- touhua (helvetin Rabin).
 
Turhaa Rabinia syytät kaikesta 80-luvun jälkeisestä tuotannosta, kitaranvarressahan on ollut vanha ruuhkatukka Howe jo taas kymmenisen vuotta. Rabinin aikana uusiutuivat kovastikin ja jos nyt kaikki levyt ei toimineetkaan, niin "90125" toimi oikein hyvin. Mieluummin sitä kuuntelee kuin jotain "Tormatoa" tai "Topographic Oceansia".
 
TOP5:
The Yes Album
Fragile
Close To The Edge
Going For The One
90125
 
aksiom
26.04.2006 07:09:35
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

No laitetaanpas sitten. Kahden ensimmäisen järjestys oli hyvin vaikea päättää.
 
1. Close To The Edge
2. Fragile
3. The Yes Album
4. Going For The One
5. Relayer
 
Topographic Oceansille myös kunniasija Yesin sorsituinpana levynä. Se on oikeasti kova lätty :)
 
if you prefer that old silly number zero, you'll become a master of doing nothing - being nothing
Absalom
26.04.2006 10:54:57
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kyllä, progen mestari monessakin mielessä. Noitten 70-luvun vinyylien kansitaide ja liitevihkoset ovat todella komeaa katseltavaa. Vähän korneja tosin, mutta silti...
 
Mulla ei löydy hyllystä kuin tuota vanhempaa matskua Tormatoon asti ja sitten alelaarista löydetty Magnification näistä uudemmista. Henkilökohtainen suosikkilätty studioalbumeista on Fragile, hyvänä kakkosena Close To The Edge ja Going For The One kolmosena. Relayer ei ole mulle oikein avautunut koskaan ja Talesistäkin tyydyn yleensä ihailemaan vain kansia. Eniten levylautasella kuitenkin pyörii Yessongs-tuplalive, joka hieman tukkoisesta äänenlaadusta huolimatta on melkeinpä paras livelätty, jonka olen kuullut.
 
Paskimmillaankin proge on parasta...
leka
26.04.2006 11:35:07
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Yes on proge. Parasta.
 
Kuuntelin tuota Big Generatoria viime viikolla. Eihän sekään huono levy ole. Ei tietenkään paini samassa sarjassa noiden klassikkojen kanssa, mutta ihan hyvää poppista ja mahtavia kasari-soundeja.
 
Kaikki levyt Magnificationia lukuunottamatta löytyy.
 
JAZZ OUT WITH YOUR ASS OUT!
carnation
26.04.2006 11:50:39 (muokattu 26.04.2006 11:52:39)
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Yes. Olen aina pitänyt enemmän yksittäisistä biiseistä kuin levykokonaisuuksista, vaikka yleensä kai Yes ja proge perustuvat kokonaisuuksille. Tales From Topographic Oceansiin kohdistunutta sorsimista en ymmärrä, sillä onhan siinä vahvoja tunnelmia ja hyviä biisejäkin, vaikkakin se on melko vaikeasti sisäistettävä lätty. Ja niitä tekeleitä ois saanu kyllä lyhennellä minuuttikaupalla, mutta hyvä levy se silti on. Useimmat tosin taitavat mieltää sen ns. varoittavaksi esimerkiksi siitä, mitä proge pahimmillaan on kun suhteellisuudentaju katoaa jne. Mut hei, se kuuluu asiaan. Jokaisella progebändillä pitää olla massiivinen tuplalevy. Mitä pitemmät biisit, sen parempi!
 
Levyjä en osaa rankata järjestykseen kun en ole niitä läheskään kaikkia kovin intensiivisesti kuunnellut, mutta parhaat biisit on ehkäpä Heart of the Sunrise, Gates of Delirium, The Remembering - High the Memory, To Be Over ja ysärituotannosta vaikkapa Homeworld (The Ladder). Andersonin ääni on pysynyt yllättävän hyvänä ja kuulaana, vaikka bändillä jo ikää onkin.
 
"See the Turtle, ain't he keen? All things serve the fuckin' Beam." (Eddie Dean)

Osta levy
Leikari
26.04.2006 12:27:59
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

parhaat yes-levyt on ne, jotka vein vinyyleinä divariin (eikun möin suoraan jollekin - sain enemmän rahnaa kuin itse maksoin)
 
Soitetaan jamia!
cortti
26.04.2006 13:58:47
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tales From Topographic Oceans on kyllä aika paketti niinkuin on nimensäkin. Kuukausi sitten tuli tilauksena enkä oikein tiennyt miten pitäisi siihen suhtautua. Mielestäni Jon Anderson on hieman liian tärkeässä osassa, suoraan sanoen liikaa laulua. Poikkeuksen tekee Ritual joka koko komeudessaan minulle avautui. Ritual kuuluukin nykyään minun top 5 Yessin kappaleisiin. Nostan hattua jos levy on kunnolla jollekin avautunut, eikä epäilystäkään että siitä saa todella paljon irti jos siitä pitää.
 
Nyky Yessin produktion on ollut toista maata. Kuulemma Magnification tekee kovan poikkeuksen ja täytyneepi se heti ostaa kun halvalla vastaan tulee (Stockmanilla 22e!).
Pahoin pelkään että alkaa Yessin matka kulkea kohti dinosaurusten hautuumaata. Vanha ja väsynyt silti ehdoton legenda.
 
Progressor
26.04.2006 20:06:13
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Vaikka Leikari ja etnopoju meitä täällä yrittävätkin epäitsekkäästi sivistää, niin minä juntti vain itsepintaisesti pidän Yesistä. Toki bändin ulkoiset puitteet ja mieletön historia soittajanvaihdoksineen hipovat naurettavuutta, mutta mitäs tuosta, kun musiikki on niin hienoa. Levyjen lievä tyhjäkäyntikään ei haittaa, kun huippukohdat ovatkin sitten todella korkealla.
 
Going for the Onen jälkeiseen tuotantoon en ole juuri tutustunut (lukuunottamatta 90125:ttä), mutta siihenastiset levyt ovat ainakin kovaa kamaa. Awaken on jotain todella mahtavaa. Kävin katsomassa 35-vuotiskeikan Helsingissä, ja kyllähän sielläkin sai rahalle hyvin vastinetta. Se vain jäi harmittamaan, kun eivät Awakenia soittaneet, mutta South Side of the Sky, And You and I ja Starship Trooper kyllä kompensoivat menetystä. Ah! Mahtipontista, sinfonista, tunteella tehtyä Progea parhaimmillaan.
 
Se, joka ei tiedä mitään ja tietää, ettei tiedä mitään, on viisaampi kuin se, joka ei tiedä mitään eikä tiedä, ettei tiedä mitään.
S.M.A.K.
Mr T
26.04.2006 21:05:37
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Voisin vielä kehua mainiota Keystudio plattaa jostain 90-luvun puolestavälistä. Wakeman teki vaihteeksi lyhyen paluun bändiin ja jäbät teki kourallisen mainioita studiobiisejä Keys to Ascension kiertueen yhteydessä. Nämä kerättiin myöhemmin yhdelle levylle ja mukavaa kuunneltavaa ne ovatkin. Esimerkkinä mainittakoon 35-vuotiskiertueella kuultu Mind Drive.
 
Monet ovat eri mieltä, mutta minun mielestäni Magnification on aivan loistava levy. In The Presence Of on ehkä paras Yes biisi sitten Awakenin.
 
Ja kun nyt innostuin kehumaan niin kunniamaininta täytyy antaa myös aliarvostetulle Drama albumille. Buggles tyypit Trevor Horn ja Geoff Downes paikkaa hyvin Andersonin ja Wakemanin paikat. Soundi on ehkä asteen rankempi kuin aiemmin mutta hyvin homma toimii.
 
Kiksaus
26.04.2006 22:56:31
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Monet ovat eri mieltä, mutta minun mielestäni Magnification on aivan loistava levy. In The Presence Of on ehkä paras Yes biisi sitten Awakenin.
 
Samaa mieltä. Kannattaa todellakin tutustua kyseiseen lättyyn, on aivan loistava. Tulee mieleen CttE ja Fragile, mutta päivettynä versiona. Levyllä on oikeasti hyviä biisejä, mutta ei mitään niin tiukkaa progekikkailua ku Tales from Topographic Oceanilla. Hyvää lauleskelua Andersonilta vanhoilla päivillä. Pitääkin kuunnella taas vaihteeks...
 
The story of life is quicker than the wink of an eye - The story of love is hello and goodbye until we meet again – Jimi Hendrix
inkognito
27.04.2006 13:11:32 (muokattu 27.04.2006 13:12:16)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

1.Close to the edge
2.Fragile
3.The Yes Album
4.Tales from the topographic oceans
5.Relayer
 
Monenkin mainitsema Going for the one ei itselleni kolahda.
 
Aivokalvo
27.04.2006 23:13:23
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Pahoin pelkään että alkaa Yessin matka kulkea kohti dinosaurusten hautuumaata. Vanha ja väsynyt silti ehdoton legenda.
 
Tuotapa en voi allekirjoittaa. Viimeisimmät live- ja studiotekeleet ovat niin nuorekkaan ja innostuneen kuuloisia että hakkaavat mennentullen silläkin saralla nykyprogen uudet tulokkaat. Ja herroista kukin jaksaa porskuttaa omilla tahoillaan melko lailla täysillä - toivottavasti piakkoin myös yhdessä.
 
"Lähellä reunaa, varrella virran"
Epämuusikko
28.04.2006 08:53:34 (muokattu 28.04.2006 13:04:18)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Yes on proge. Parasta.
 
Kuuntelin tuota Big Generatoria viime viikolla. Eihän sekään huono levy ole. Ei tietenkään paini samassa sarjassa noiden klassikkojen kanssa, mutta ihan hyvää poppista ja mahtavia kasari-soundeja.

Big Generator yllätti minutkin!
 
EDIT: ei helvetti, piti pistää Rhythm of Love soimaan. Vittu että lähtee biisi komeasti!
 
It´s easier to give up than allways tried to go up.
Planetist
28.04.2006 11:23:34
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

No.
 
"olit jälleen oikeassa jori" -meartist
Aivokalvo
28.04.2006 12:31:41 (muokattu 11.05.2006 13:50:53)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

 
"Lähellä reunaa, varrella virran"
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1 2 3 4 546 47 48 49 50

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2021, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti