Muusikoiden.net
30.10.2020
Musamaailma.fi - Soittimia rock-asenteella 

Puhaltimet »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Saksofonin suukappaleet
1
Hogu
02.01.2016 00:51:35
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Morjesta! Olen soittanut tenorisaksofonia kohta puoli vuotta ja rupesin miettimään tossa yksi ilta että miten paljon saksofonin suukappaleet vaikuttaa ääneen. Itselläni on vain tuo Jupiterin opiskelijamallissa mukana tullut huono muovinen suukappale joten ajattelin päivittää sen lähiaikoina paremmaksi.
 
Miten metalliset suukappaleet erottuu muovisista? Mikä olisi hinta-laatusuhteiltaan hyvä suukappale? Eroaako kaksi saman hintaista metalli- ja muovisuukappaletta ääneltään jotenkin toisistaan? Olisiko järkevä soittaa vaan tuolla huonolla suukappaleella vielä toiset puolivuotta ja ruveta sitten vasta miettimään parempia?
 
Kiitos vastauksista jo etukäteen
 
Murgo
03.01.2016 08:39:38 (muokattu 03.01.2016 08:41:38)
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Vaikuttaa ääneen ja soitattavuuteen aikalailla, monen mielestä enemmän kuin itse torvi. Metallin ja muovin/eboniitin soundierot ovat ikuisuuskysymys, useimmat asioista perillä olevat taitavat olla sitä mieltä ettei materiaalilla sinänsä juuri ole merkitystä vaan erot tulevat lähinnä mitoituksesta. Metallista tehdään usein "ammattimaisempia" suukappaleita ja ne ovat tietysti kestävämpiä.
 
Muovihalppiksesta seuraavaksi (tai mieluummin heti ensimmäiseksi sen tilalle) voisi suositella Yamahan 4C, 5C tai 6C malleja, mitä isompi numero sitä isompi aukko, sopiva riippuu soittokokemuksesta ja omista mieltymyksistä. Ovat edullisia ja varsin laadukkaita. Käytettyjä kapuloita on myös markkinoilla mutta kannattanee kokeilla itse ennen ostamista, leimattu koko ei välttämättä pidä paikkaansa jos joku on muokannut kapulaa ja käytetty voi olla kulunut tai vahingoittunut.
 
Niin vähän aikaa,niin paljon puuhasteltavaa!
Sax-pappa
03.01.2016 10:24:39
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Murgo yllä jo kertoikin oleellisimman. Soitettavuudenkin kannalta kannattaa ehdottomasti hankkia laadukkaampi suukappale. Se oma soundi löytyy sitten aikanaan. Yamahan 4C lienee jonkinlainen aloittelijan standardi. Itselläni on hyviä kokemuksia mm. Selmer Soloist C* tai C** kapulasta.
 
Hogu
04.01.2016 16:51:23
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kiitos vastauksista. Vähän kun aiheesta luin päädyin ostamaan Yamahan 5C-suukappaleen
 
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2020, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti