Muusikoiden.net
31.10.2020
 

Puhaltimet »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Stagg ST 77 tenorisaksofoni. Kokemuksia?
1
MizoB
28.07.2015 08:20:33
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Hei,
 
Olen täysin aloitteleva soittaja ja ostin eräästä musiikkivermeiden väliltysliikkeestä Stagg ST 77 tenorisaksofonin 500€:lla. Mukaan sain lehtiä ym.
 
Ensimmäisenä kun pääsin kotiin, youtubesta löytyvien ohjeiden mukaan sain soittimen kasaan ja yritin saada siitä ensimmäiset äänet. Huomasin että kaulassa oleva läppä (joku ylä-ääni juttu? =D ) ei pysynyt kiinni vaan oli vääntynyt/vuoti. Vein fonin takaisin liikkeeseen ja se luvattiin korjata/huoltaa ilmaiseksi kokonaan ja se lähetettiin sen vuoksi korjaajalle. Nyt odottelen sen saapumista takaisin itselleni.
 
Netistä kaivettuani löysin tälläisen mielipiteen:
One of the local Dayton stores has a brand new Stagg 77-ST. Nice looking horn but man, what a piece of crap. I dropped in there today to put it through some paces and was, frankly, appalled. First of all, it was real stuffy in the middle and upper registers. I think the octave vent was leaking but it seemed to be seating O.K. It must have been blowing open. The real clencher though was the intonation. From low Bb to Bb2 was a full half step less than an octave. Same for B, C and C#. At first I thought something must have been hanging shut but all the pads closed and opened properly and all the key mechanisms seemed to be working properly. I started at C#2 and went down chromatically to low Bb and never found the discrepancy. It just seemed like once I got below F the increments were less than a half step. If I wanted to go up an octave from Low Bb I had to finger B2. An octave above low C was C#2, etc. OTOH, from Bb2 to Bb3 was exactly an octave. Same with C and C#. I finally quit trying to figure it out and put the thing back in its case and bid it a not so fond fairwell. Weirdest thing I ever saw. I'd hate to think of some beginning band student trying to learn to play on that thing.
 
Onkohan näissä aina ongelmia ko. läpän kanssa vai onko muuten vaan paska soitin? Myyjä tietenkin kehui laatumerkiksi ja uutena maksaakin noin tonnin.. Onkohan tällä opetteleminen niin vaikeaa kuin lainauksen kommentissa todetaan?Nyt mielessä jyskyttää, ostinko tietämättömyyttäni sittenkin kasan kallista metallia?
 
Hekku56
28.07.2015 13:18:24
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

se kaulassa olevan läpän vuotaminen on ehkä yleisin vika ja se vääntyy helposti. Onneksi yleensä korjautuu kun vain vääntää takaisin. Malttia tietysti vääntelyssäkin. Muiden läppien vuodot näkee kun pistää pienen lampun sisään ja painaa läpät kiinni. Tuo merkki ei sano minulle mitään mutta ei sen niin väliä. Suukappale ja lehti ovat ainakin puolet koko soinnista. Menee aikaa että löytää itselle sopivan yhdistelmän. Jos voisit käydä soittimen läpi jonkun kokenee soittajan kanssa, homma voisi mennä nopeammin
 
MizoB
28.07.2015 14:22:32
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tuli tässä mieleen kun katsoin opiskeluvieoita,
https://youtu.be/EE8c_Z4g0-s?t=22m40s
että olisiko mahdollista että tuo englanninkielisen arvostelijan torvi on ollut vaan kylmä ja lämmennyt sitä mukaa kun se soittaa ja sen vuoksi ollut epäjohdonmukainen nuoteissa?
 
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2020, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti