Aihe: Vireen/Intonaation treenaaminen?.
1
locoloco
23.11.2016 16:54:41
moikkelis:D. kuinka paljon aikaa te pistätte ja kiinnitätte huomioo vireen treenaamiseen?. lisäksi onkos teillä heittää vinkkejä tai niksejä sen kehittämiseen ja jne jne.
madclass
24.11.2016 10:49:18
Olen käyttänyt paljon aikaa (päivittäin kymmeniä minuutteja, kuukausien/vuosien ajan) virittimen kanssa pitkiä ääniä soittaen. En tiedä onko siinä ollut lopulta paljon järkeä - se viritinhän ei ole tositilanteessa mukana, eikä siitä edes olisi hyötyä vaikka olisi mukana kun äänet vaihtuvat todellisessa soitossa niin nopeasti.
 
Olen alkanut miettimään olisiko järkevämpää harjoitella pedaali-ääniä vasten. esim. omalla treenikselläni on urut, joiden jalkioita voi hyvin hyödyntää tähän. pitäisi vielä tsekata onko urut vireessä, heh.
"How dare we spend so much valuable energy answering such questions as "what is jazz?" - William Parker
Hekku56
25.11.2016 13:15:57
mistä soittimesta on kyse? Soitin aikaisemmin huilua ja siinähän tietyt äänet pitää puhaltaa 'alas'. Joskus harjoittelin intervalleja, hankala ääni - joku muu ääni. Edestakaisin kyllästymiseen asti. Oma korva ei riitä eli käytin mittaria. Nyt huilunsoitto on jäänyt vähiin ja soitan eniten saxofonia, fiilispohjalla mennään ja porukassa soittaessa kuuntelen muita.
locoloco
25.11.2016 15:56:03
Hekku56: mistä soittimesta on kyse? Soitin aikaisemmin huilua ja siinähän tietyt äänet pitää puhaltaa 'alas'. Joskus harjoittelin intervalleja, hankala ääni - joku muu ääni. Edestakaisin kyllästymiseen asti. Oma korva ei riitä eli käytin mittaria. Nyt huilunsoitto on jäänyt vähiin ja soitan eniten saxofonia, fiilispohjalla mennään ja porukassa soittaessa kuuntelen muita.
 
Alttosaksofonista:D.
Sax-pappa
25.11.2016 16:22:47
Pitkiä ääniä kannattaa aina puhallella. Mittarin kanssa näet sitten mitkä äänet vaativat enemmän korjausta ja mihin suuntaan. Ja kuten edellä sanottiin, porukassa sitten muita kuunnellen sovitetaan oma vire kohdalleen.
locoloco
25.11.2016 16:34:54
Sax-pappa: Pitkiä ääniä kannattaa aina puhallella. Mittarin kanssa näet sitten mitkä äänet vaativat enemmän korjausta ja mihin suuntaan. Ja kuten edellä sanottiin, porukassa sitten muita kuunnellen sovitetaan oma vire kohdalleen.
 
Tuli mieleen ja nämä on varmaan makuasioita mutta treenaatteko pelkällä suukappaleella virettä esim noita pitkiä nuotteja vai sitten että koko torvi on kasassa. eikös se niin mene että jos ei ole vireessä pelkällä suukappaleella, niin ei ole myöskään silloin koko soittimellakaan?. ja miten paljon se on kiinni myös koko soittimen laadusta toi vire(tietenkin kaikki lähtee soittajasta) versus halpis foni
Hekku56
28.11.2016 11:04:58
olen harrastelija fonisti, satunnaisesti soitan keikkojakin. Liityin puhallinorkesteriin vaikka se ei ole musiikkia, josta itse tykkään. Halusin oppia kuuntelemaan muita ja soittamaan 'kurinalaisesti'. Yksin soittaessa menee fiiliksen mukaan ja se on hienoa mutta tekee hyvää kun joutuu soittamaan nuoteista ja ottamaan huomioon miltä kokonaisuus kuulostaa vaikka sitä siellä keskellä ei kuulekaan sellaisena kuin yleisö sen kuulee. On siellä mukava porukkakin ja harjoitelu vie ajatukset työasioista
Kefiiri
28.11.2016 19:14:09
locoloco: Tuli mieleen ja nämä on varmaan makuasioita mutta treenaatteko pelkällä suukappaleella virettä esim noita pitkiä nuotteja vai sitten että koko torvi on kasassa.
 
En tajunnut tätä... mikä sävel pitäisi tulla pelkällä suukappaleella?
En ole musiikin asiantuntija.
locoloco
28.11.2016 22:39:39 (muokattu 28.11.2016 22:40:27)
Kefiiri: En tajunnut tätä... mikä sävel pitäisi tulla pelkällä suukappaleella?
 
Tarkoitin että pelkällä suukappaleella kun puhaltaa niin sen soiva ääni pitäisi olla pianon A-sävel( siis puhun nyt alton suukappaleesta).
 
tässä klipissä kohdasta 1.45 eteenpäin on sitä mitä hain kyssärin muodossa :D.
 
https://www.youtube.com/watch?v=TCvChI1AjMs
Kefiiri
29.11.2016 07:53:43
Kiitoksia, videohan oli hyvä. En ole tiennyt että suukappaleelle on määritelty sävelkorkeus optimi ansatsia ajatellen.
En ole musiikin asiantuntija.
matelot
16.01.2017 21:23:46
Vähän myöhässä vastaus. Itse olen treenannut sekä fonia että huilua tekemällä Band In A Box ohjelmalla sointulapuista taustat ja soittanut niiden kanssa. Sitten olen äänittänyt ja kuunnellut ja ihmetellyt, miten h...tin epätarkasti soitan sekä rytmisesti että epävireessä. Sitten olen tätä masokistista treeniä vetänyt kuukausikaupalla ja kas, eräänä päivänä tein moniäänisen äänitteen fonilla ja se soi! Ihan vireessä koko fonisektio. Ihmeellistä,miten harjoittelu auttaa sekä soittoon että soiton kuulemiseen. Joku lahjakkaampi varmaan pääsee helpommalla, mutta tuo toimi tällaisella keskinkertaisuudella loistavasti. Sitäpaitsi jos ei pääse bändin kanssa soittamaan, niin ohjelmalla tehdyllä taustalla voi edes vähän kuvitella soittavansa bändissä. Toinen ohjelma, mitä olen käyttänyt ennenkaikkea klassisessa musiikissa kirjoittamalla nuotit ohjelmaan on ilmainen Musescore, joka on minusta parempi kuin muut ilmaisohjelmat. Makuasia kuitenkin.
‹ edellinen sivu | seuraava sivu ›
1
Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (vaatii kirjautumisen)