Muusikoiden.net
26.05.2018
 

Keikkapaikat »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Tanssiravintola Ykän pub (Oulu)
1
ykanpub
15.01.2010 15:21:42 (muokattu 16.01.2010 12:27:25)
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

+ Nimi
 
Tanssiravintola Ykän pub
 
+ Sijanti
 
Toppilassa (EI Meri-Toppilassa..) Oulussa, Toppilan TB:n vieressä. Katuosoite Merimiehentie 1.
 
+ Aukioloajat
 
Joka päivä 09-03
 
+ Koko
 
Intiimi pub, joka vetää helposti reilut 100 henkeä, täyteen ahdettuna ehkä n. 150.
 
+ Arvioita keikansaantimahdollisuksista ja esiintyjätyypistä (demobändit/nimibändit)
 
Keikkoja järkätään enimmäkseen lippuriskipohjalta, nimekkäämmät bändit voivat toki neuvotella takuista yms. vaihtoehdoista. Diiliin kuuluu myös pari kaljaa per soittaja. Paikalla ei ole erillistä portsaria tai narikkaa, joten keikan järkkääjät (yleensä bändit tai heidän nakittamansa kaverit) myyvät liput itse, ja myös itse sopivat miten epäkristillisesti lipputulot jaetaan.
 
Baarissa on järjestetty aika paljon eri tyylisiä keikkoja; punkkia, progea, metallia, rockia sekä cover-bändien iltamia. Myös aloittelevat bändit saavat mahdollisuuden jos meininki on hyvä ja uskoa omaan tekemiseen löytyy. Ulkopaikkakuntalaisille bändeille suosittelemme parin paikallisen hommaamista kaveriksi, esimerkiksi m.net on hyvä paikka muiden bändien rekrytointiin ja viikonloppuisin 3-4 bändiä illassa on aivan sopiva määrä.
 
+ Tekniikka (pa & sähkö, etenkin voimavirta yms.)
 
PA:na 4xBose 802-yläpäätä ja pari subbasta. Baarin pienestä koosta johtuen PA:sta ei yleensä ajeta kuin laulua, kiippareita ja tarvittaessa basaria. Boseista lähtee äänenpainetta vähintäänkin tarpeeksi, mutta soundi on vähän persoonallinen.
 
Backlinea löytyy Ludwigin rumpusetti ja Fenderin 200-wattinen bassokombo. Kitarakaappeja on myös yleensä mahdollista lainata sopimuksen mukaan. Omia kamoja (mukaanlukien rumpusetti) saa tietysti tuoda niin paljon kuin jaksaa kantaa.
 
Vakituista miksaajaa ei ole, mutta mikityksen vähäisestä määrästä johtuen se ei ole välttämätöntä (henkilökunta avustaa tarvittaessa.) Baarin akustiikka on hyvä lähes kaikkien paitsi naapurien mielestä ja vanha puutalo imee ääntä sopivasti. Jos malttaa säätää backlinen soimaan kunnolla balanssissa, niin soundit ovat vallan mainiot.
 
+ Lava & backstage -kuvaukset
 
Aidatulla lavalla on rummut riserillä ja jonkun verran backlinea sekä mikseri vakiona. 5-henkinen bändi mahtuu sille, tiivistä tosin on. Pistorasioita on tarpeeksi.
 
Enemmän liikehdintää harrastavat bändit ovat asettuneet joskus joko osittain tai rumpalia lukuunottamatta kokonaan lavan eteenkin. Toimii hyvin jos tykkää ottaa kunnolla kontaktia yleisöön (vaikkapa crowd surfingin muodossa, jos niinkseen tulee).
 
+Ruokailu
 
Baari ei tarjoa ruokaa, mutta pizzerioita on lähiympäristö täynnä.
 
+ Roudaus (miten)
 
Etuovesta, ei korkeuseroja esim. portaiden muodossa. Auton saa suoraan etuoven viereen. Kamat voi jättää keikkojen jälkeen baariin yöksi ja tulla seuraavana päivänä hakemaan aamuyhdeksästä eteenpäin.
 
+ Yleisökuvaus (opiskelijoita/juoppoja kantapeikkoja/mitä?)
 
Yleisö vaihtelee paljon keikalla soittavien bändien mukaan. Kanta-asiakkaita on paikalla jonkun verran, ja heillä on yleensä suopea suhtautuminen elävään musiikkiin. Koska matkaa keskustaan on n. 2,5 km, ei paikalle yleensä eksy hirveän paljon satunnaisia kuulijoita, joten keikalle tuleville bändeille jää aika paljon vastuuta tapahtuman markkinoinnissa. Baari hoitaa mainokset lehteen, kotisivulle ja Facebook-ryhmään, mutta julisteet, flaikut ja suusta-suuhun-markkinointi jää tapahtuman järjestäjän (esim. keikan sopineen bändin) vastuulle.
 
+ WWW-sivut
 
http://www.ykanpub.com
 
+ Huomioitavaa
 
Henkilökunta koostuu lähinnä soittajista ja baarin omistaja Ykä on aktiivisesti keikkaileva kitaristi itsekin. Hänet on mahdollista joskus bongata myös oman baarinsa lavalta, kuten esimerkiksi viime marraskuussa Sur-rurin keikalla: http://vimeo.com/7776981
 
Ykälä ei ole mikään Sedula, meininki on maanläheistä ja vilpitöntä. Rokkitähdet ja huumorintajuttomat turhasta nillittäjät älkööt vaivautuko, mutta asiallisesti käyttäytyviä soittajia kohdellaan asiallisesti ja arvostetaan.
 
macid
15.01.2010 17:46:08
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tämähän oli mitä loistavin paikka, yksi mukavimmista missä itse olen soittanut. Lavalle mahduttiin kuudestaankin ja henkilökunnalle suuri plussa. Terveisiä Ykälle.
 
KJM
09.02.2010 19:12:48
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

onko tänne jotain sähköpostia, johon ottaa yhteyttä?
 
666a666
18.02.2010 12:01:36
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

ykälä on kyl huippumesta soittaa!
 
Icy-Sun
28.02.2010 14:27:06
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kyllä se Ykälä on hyvä paikka. Kolmisen kertaa on käyty itse soittamassa ja erinäisiä kertoja käyty esiintyjiä katsomassa. Vaihtoehtomusallekin löytyy sentään joku paikka.
kupteri
31.08.2011 03:22:18
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kyllä. Ykässä on soitettu monen bändin eka keikat ja järkätty tapahtumia kymmenittäin. Hyvällä promolla tuvan saa kyllä täyteen (kunhan vaan ei ole Metallica Teatrialla kilpailemassa). Helppo roudata ja kamoja on tarpeeksi paikankin puolesta, että on mahdollista päästä tosi vähällä.
 
Lava on muuten viime kerrasta uudistunut leveämmäksi ja nyt sinne mahtuu 6 henkilön porukka helposti.
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti