Muusikoiden.net
23.06.2018
 

Keskustelua raskaammasta musiikista »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Sodom
1 2 3 4 5 6 7 8
Ben_D
20.12.2004 16:18:59 (muokattu 20.12.2004 16:19:59)
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

No niin. Olis taas aika käpelöidä historian arkistoja. Eli saksalainen thrash metal trio Sodom on kyseessä. Bändi on edelleen kasassa, mutta en tiedä, toimiiko kovinkaan aktiivisesti.
 
Itsellä on levyistä Obsessed By Cruelty, Persecution Mania, Agent Orange, Better Off Dead, Mortal Way Of Live, Tapping The Vein ja Marooned Live. Ns. uudemmasta tuotannosta kiinnostaisi kuulla Masquerade In Blood, Code Red ja M-16, mutta ovat jääneet ostamatta lähinnä sen takia, että vinyylinä noita ei tahdo löytyä eikä Tapping The Vein tehnyt enään vaikutusta.
 
Obsessed By Cruelty oli ensimmäinen vuonna 1986 ilmestynyt pitkäsoitto ja on mielestäni melkoista kuraa. Sitten tuleekin muutama kappale thrashlegendoja kuten Persecution Mania ja Agent Orange. Better Off Deadikin on vielä kelpo albumi, mutta Tapping The Vein on meikäläiselle jo liian tyrmäävää tavaraa; varsinkin levyn a-puoli (en tiedä voiko thrashmetallista sanoa liian tyrmäävää, mutta tää on sitä ainakin mulle). Lisäksi Tom Angelripper on muuttanut ääntään huonompaan suuntaan.
 
Bändin olen nähnyt joskus 80-luvun lopulla pikkujätkänä Hämeenlinnan Giants Of Rockissa (oliskohan ollut Agent Orange kiertue). Täällä on varmaan ihmisiä, jotka olivat Kreatorin, Destructionin ja Sodomin yhteiskeikalla Nosturissa kolmisen vuotta sitten. Itseltä jäi syystä tai toisesta väliin ja se vituttaa vieläkin.
 
Kertokaa mielipiteitänne levyistä (varsinkin uudemmat kiinostavat itseäni), keikoista ja bändistä yleensä. En ainakaan hakukoneella löytänyt Sodomista ketjua.
thrashmetallisti
20.12.2004 16:27:15
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Sodom on ihan loistava kyl juu. Tuo alkupään ep In the sign of evil on kyl kans legenda, parempi kun Obsessed by Cruelty. Ja sit joku Agent Orange on aivan loistava. Tarvis vaan todistaa livenä.
 
Thrash till death!
Deeku
20.12.2004 16:38:09
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Itselläni on Obsessed By Cruelty, In The Sign Of Evil, Agent Orange, Better Off Dead ja M-16.
 
Obsessed... ei ole mitenkään ihmeellinen paketti, mutta In The Sign sisältää helmimateriaalia mm. Outbreak Of Evil.
 
Agent Orange on klassikko. Better Off Dead ei mielestäni ole aivan samantasoinen, mutta vahva lätty kuitenkin.
 
Sitten tulikin pidempi tauko bändin levyjen ostamiseen, mutta M-16 innosti taas. M-16 on täynnä hyviä biisejä. Mielestäni ei yhtään paskaa biisiä, mutta klassista materiaalia sitäkin enemmän.
 
Kiinnostaisi myös tuo muu -90 - luvun materiaali. Muistaakseni jossain arvosteluissa olisi puhuttu, että välillä on vedetty punkimpaa suuntaa ja välillä taas perinteisempää. Täytyisi tutustua.
 
Näin tuon Kreator/Sodom/Destruction - paketin ja Sodom oli melko hyvässä vedossa, mutta paremmassakin olisi voinut olla. Encorena olisi myös kuullut mieluummin bändin omaa materiaalia kuin Ace Of Spadesin heidän versionaan.
 
Mitähän Chris Witchunter nykyään tekee?
 
Bartender, more beer! Make it fast or I´m outta here!
Ben_D
20.12.2004 17:00:44
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Mitähän Chris Witchunter nykyään tekee?
 
Juoppo. Se alko dokaamaan ja potkittiin bändistä sen takia veks kun hommista ei tullut enään ryyppäämisen takia hevonpaskaa. Eivät ole kuulemma Tom Angelrippperin kanssa missään väleissä.
Vimpo
20.12.2004 17:27:41
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Mulla on kokonaisia levyjä vain tuo uusin M-16. Ihan tasokas lätty, mitä nyt aika iänikuisia suurin osa riffeistä (no mitä voi Sodomilta odottaa). Soundit miellyttää henk. koht. korvaa aika suhinapitoiseen wanhaan Sodomiin verrattuna. Yksittäisistä biiseistä ehkä paras tuo hitaampi jyristely Napalm in The Morning. Toimii.
 
Charger
20.12.2004 17:50:57
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Levyjä löytyy kyllä, Agent Orange on se henkilökohtainen suosikki. Tuon mainitun kolmen saksalaisorkesterin keikan kävin katsomassa, ja Sodom oli kyllä hyvä, kuin myös Destruction ja Kreator. Ostinpa vielä hienon ja halvan Sodom hupparin muistoksi.
 
7THSON
20.12.2004 18:53:28
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Bändi on edelleen kasassa, mutta en tiedä, toimiiko kovinkaan aktiivisesti.
 
Ensi vuoden alkupuolella on DVD tulossa ja uusi studiolättykin pitäisi ilmeisesti ulostua vielä 2005 aikana.
 
Masqurade In Blood ei suurta vaikutusta tehnyt kun oli kaverilta lainassa mutta M-16 on ehdottomasti loistava levy jota voi varauksetta suositella. Rujoa, perseelle potkivaa ja äkäistä sotarässiä. Kieroon Sodom-tyyliin. Lisäksi soundit ovat todella raskaat ja muhkeat. Tässä tapauksessa "moderni tuotanto" ei ole todellakaan negatiivinen asia vaikka musiikki onkin melko perinteistä thrashiä. Todella vahva kokonaisuus, mielestäni kolmen parhaan Sodom-levyn joukossa.
 
Tapping The Vein on levy josta olen oppinut tykkäämään ajan kanssa enemmän. Ehkä pimein ja synkin Sodomin levyistä. Sitten tietysti 80-luvun tuotanto kuuluu jokaisen rässimiehen yleissivistykseen.
 
Aegis
20.12.2004 19:04:20
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ei ole tämä bändi vielä sitä totaalista täysosumaa saanut levylle laitettua. In the sign of evil on sen verran härskiä tavaraa, että joskus on ihan hauska kuunnella, mutta Obsessed by Cruelty on aika tylsä. Persecution Maniaa on tullut kuultua vain vähän ja ihan kohtuulliselta on kuulostanut. Agent Orange on tähän mennessä parasta Sodomia, mutta silti levynä pahasti itseään toistava. Tuntuu, että jokainen nopea biisi on sävelletty täysin samaan kaavaan. Kertosäkeissä on useimmiten ihan samanlaisia riffejä jylläämmässä. Onneksi vaihteluakin silti löytyy, kuten Ausgebombt ja Remember the Fallen. Tämän jälkeen tulleista levyistä on tullut kuultua ainoastaan M-16:ta ja se on näistä Teutoneitten comeback levyistä tähän mennessä paras. Rosoa löytyy ja jopa yllättävän hyviä biisejä.
 
Helvetin sääli että Persecution Orange aikainen kokoonpano hajosi, koska tuolloin Sodom oli kyllä yksi tiukimpia bändejä. Blackfiren kitarasoolot AO:lla ovat ehkä suosikkejani jos pistää minkä tahansa muun rässilevyn viereen vertailtavaksi. Lähelle pääsee kyllä Jeff Waters, mutta ei silti päihitä. Witchunterkin voisi tänään painia samassa sarjassa Lombardon ja Benanten kanssa, mutta viina ilmeisesti vei tämänkin miehen. On se perkeleen sääli.
 
Als ik een vis was dan zouden auto's ramen hebben en zelfs rendieren zouden neuken in een aquarium.
Viceroy
20.12.2004 20:12:03
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

En ole kuullut kuin vähän M-16:sta. Tosi hyvältä kuulosti...yritettiin silloisen bändin kanssa vetää coverina Marines-biisiä.
 
Ja suo mulle hauta pohjassa meren, kun vanhuuden peikko mun hyytävi veren!
Lönnrot
21.12.2004 16:34:04 (muokattu 21.12.2004 16:35:58)
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Sign of Evil - Punkkia, Rässiä, Black metallia? Vaiko kaikkea sitä ja vielä enemmän, aikansa extremeintä imestyessään ja se ensimmäinen ''Ahaa'' - elämys lukemattomille seuraajille, tai ''kuka tahansa nyt tota parempaa pystyy tekemään''.
Kappaleista Outbreak of Evil ja Blasphemer ovat metal- folklorea ja lyyrikat pesevät lattioita ns. troo-Nsbm jolpeilla.
 
No, Obsessed by Crueltyhan on metallin Bitches Brew, kuulostaen siltä että bändi säveltäisi ja instant-sovittaisi nauhan pyöriessä...tästähän on tosiaan 2 eri versiota ja Eurooppa - ja Usa-versio. Usa on todellakin laimeampi kuin edeltäjänsä.
 
Expurse of Sodomy - Ep sisältää yhden kovimmista ralleista ikinä, ja kuuluu kyllä vinyylinä jokaisen itseäänkunnioittavan metelistin hyllyyn.
 
Persekution Maniassa alkaa jo tuntua Sodomin snadisti rutiiniin muuttuminen, mutta silti kyllä täyttä teutonia säröhammond-bassoineen jotka vain soivat ja soivat...
 
Agent Orange olikin sitten pettymys joka vain jauhaa ja jauhaa.. uudemmista levyistä muistelen Masquerade In Bloodilla ollen muutamia aika kovia ralleja, mutta muuten ei oikein mitään mielenkiintoista.
 
Olin silloin Helsingissä todistamassa tuota epäpyhää kolminaisuutta, ja Sodomin veto vaan ihmetytti, hyvät soundit, alkoi Among the Weirdgongilla hyvä hyvä, sitten tulikin jotakin demorallia (neverheard?) ja naisille omistettu Eat Me - suikkislovari (wtf?) ja lopussa Ace Of Spedes, ja helmiä ei ollenkaan... ja sit Kreator tuli lavalle, löi jalat alta, nostaen tempoa koko setin ajan. Että silleen..
 
As a musician I have the right to contradict myself -Marty Friedman
leather rebel
21.12.2004 17:48:51
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Burst Command 'til War on loistava biisi. Muuten en ole hirveästi Sodomiin tutustunut. Milläs levyllä toi muuten on?
 
"I really don't care about Kirk (Hammett) — he stole my job, but at least I got to bang his girlfriend before he took my job — how do I taste, Kirk?" - Dave Mustaine
Lönnrot
21.12.2004 19:24:09
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ekalla Ep:llä, myös Impnazin versio on oiva.
 
As a musician I have the right to contradict myself -Marty Friedman
leather rebel
22.12.2004 12:08:42
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ekalla Ep:llä, myös Impnazin versio on oiva.
 
Thank you very many.
 
"I really don't care about Kirk (Hammett) — he stole my job, but at least I got to bang his girlfriend before he took my job — how do I taste, Kirk?" - Dave Mustaine
salmivaara
24.12.2004 11:11:50
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ei kellään olisi myydä eli vaihtaa hyväkuntoista, ts. naarmutonta vinyylikopiota Agent Orangesta?
 
Against the grain, thats where Ill stay, swimming upstream, I maintain against the grain
Umpihullu
24.12.2004 11:34:27
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

M-16 on loistava levy kaikenkaikkiaan. Mutta miksi pitäisi hommata Sodomin levy että kunnioittaisi itseään? Eikös siinä vedetä se kunnia bändiltä pois ja omita itelle se? Ei näin!
 
Muista syödä nautaa, jos joudut kaivamaan hautaa!
Aegis
24.12.2004 12:07:30
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ei kellään olisi myydä eli vaihtaa hyväkuntoista, ts. naarmutonta vinyylikopiota Agent Orangesta?
 
Joku tuossa taannoin myi huuto.netissä sitä kuvavinyyli-versiota, joka tulee sellaisessa pölykapselin muotoisessa boksissa kaikenlaisen lisätilpehöörin kanssa. Kukaan ei huutanut sitä. Itse olisin samantien ostanut jos rahaa olisi ollut. Varmaan kannattaa sieltä kuitenkin tarkkailla.
 
Als ik een vis was dan zouden auto's ramen hebben en zelfs rendieren zouden neuken in een aquarium.
sadomatti
24.12.2004 13:02:24
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Itselläni on Agent Orange, Masquerade in Blood, 'Til Death Do Us Unite, Code Red ja M-16.
 
Omasta mielestäni Agent Orange (1989) on yksi parhaita levyjä ikinä. Siinä on niin mainiota rässiriffittelyä että oksat pois. Se että riffit ovat samankaltaisia on thrash metallin "kirous", itseäni se ei häiritse ollenkaan.
 
Masquerade in Bloodia (1995) en voi suositella kenellekään jolta puuttuu muut Sodomin albumit, sillä se on kevyesti huonoin Sodom levy. Paskat soundit, tylsät biisit ja väsynyt meno. Ei kannata.
 
M-16 (2001), kuten tässä on jo todettu, on helmi. Loistava meininki yhdistettynä tiukkoihin riffeihin ja vaihteleviin kappaleisiin toi uuden puolen esille Sodomista.
 
Astetta heikommaksi jää Code Red (1999), joka on ok levy, mutta ei mitenkään mieleenpainuva. Siltäkin lätyltä löytyy muutama loistava ralli, mutta myös useampi täytebiisi.
 
'Til Death Do Us Unite (1997) on kova mutta hieman epätasapainoinen paketti. Siinä on mukana vähän rokkia, vähän punkkia ja paljon rässiä. Suurin osa kappaleista on hyviä, osa loistavia, mutta levyllä on myös pari-kolme paskaa biisiä jotka latistavat levyn yleistunnelmaa.
 
Lisää pitäisi hankkia..
 
Kyllä Sodom, Kreator ja Destruction potki persettä Nosturissa - haluaa nähdä Sodomin uudestaan!
 
salmivaara
27.12.2004 14:05:19
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Joku tuossa taannoin myi huuto.netissä sitä kuvavinyyli-versiota, joka tulee sellaisessa pölykapselin muotoisessa boksissa kaikenlaisen lisätilpehöörin kanssa.
 
Pöh, kuvalevyt ovat perseestä.
 
Against the grain, thats where Ill stay, swimming upstream, I maintain against the grain
cfe
27.12.2004 19:30:13
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Sodom oli allekirjoittaneelle (ja yhä) tärkein ja paras thrash bändi. Persecution Mania löytyy CD:nä missä bonuksena Expurse Of Sodomy 12" EP ja Outbreak Ofr Evil 1987 versio. Persecution Mania löytyy myös kuvalevynä kuten myös ed. mainittu Expurse Of Sodomy. Agent Orange oli myös todella kova jos skippaa Remember The Fallenin ja kammottavann CD bonuksen pois, Sama toimii Better Off Deadin kohdalla, kaikki koverit ja hitaat biisit pois niin jäljelle jää 8 kappaletta ja puoli tuntia silkkaa thrash juhlaa...
 
Tapping The Vein oli todellinen tyrmäys ja albumin kaksi ensimmäistä raitaa ovat todellisia potkuja otsaan. Pidän kovasti...
 
Jostain syystä se sitten jäi siihen enkä ole jaksanut ostaa/tutustua uudempiin levyihin juuri lainkaan...
 
Cause For Effect http://listen.to/cfe basso/rummut fuusiogrind-duo, uusi MCD ulkona!
asa
27.12.2004 21:01:34
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kyllä kaikki levyt Tapping The veiniin asti puoltaa paikkaansa Thrash klassikoissa enempi tai vähempi, sen jälkeen ei ole tullut muutamaa hyvää biisiä lukuunottamatta mitään hyvää kokonaisuutta. Uusimman tuplaliven ostin, ja sen perusteella ei kiinnosta ostaa M-16:ta, livenäkin oli nosturissa hirveä pettymys, ehkä olin asettanut liian kovat odotukset keikalle. Destruction pyyhki lattiaa Sodomilla, valitettavasti.
 
2 livevideotakin löytyy, Get what you deserve kiertueelta, ja loistava Mortal way of live. Silloin oli bändi tiukka kuin Marco Bjurstrommin perse. Kyllä se klassinen Blackfire/Angelripper/Witchunter kokoonpano on THE SODOM.
 
Ehkäpä paras teutonithrash bändi ikinä.
 
UP THE IRONS!
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1 2 3 4 5 6 7 8

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti