Aihe: Alternate picking - kuningastreenin metsästys
1 2 3 4 5 6 7 8 9
Gary Enfield
28.08.2016 20:41:14
Ambitus: Ei ole päänsisäisiä, eikä suonen. Eikä kyse ole puolustusasetelmasta ainakaan omaan suuntaani. Itsehän juuri tuossa ylemmässä kommentissa puolustelit, että alkoholismi ei ole katkaistavissa kontrollilla ja viittaat tällä myös soittotapoihin. Aikasempi kommenttini ei ollut pelkästään sinulle vaan ihan yleisesti jauhoin dadaa mikä nyt ärsyttää. Sinä et ärsytä minua. Kyllä mä silti väitän, että kontrolli on opittavissa vaikka kuinka huonossa jamassa olisi ja dokattu 20-vuotta.
 
No joo, ehkä dokaaminen oli huono analogia. Ilmiselvästi kumminkin käsnäsit mitä yritin sanoa. Enkä toki ole komppitavoistani luopumassa, samoista ranteen asennoista se hienosäätöisempi kontrolli ei vaan onnistu tarvittavalla tavalla ja kai olen hieman edistynytkin kontrollin laajentamisessa eri asentoihin. Hmm. No, kuitenkin.
Vähän näkökulmasta tää on kiinni. Ymmärrän kyllä ärsyyntymisesi syyn.
Juzpe
29.08.2016 00:15:01
 
 
gary field: Ota ja dokaa pari vuosikymmentä ja tuu kertoon, että lopettaminen on kiinni kontrollista.
 
Mä otin ja dokasin. Lopetinkin. Ei ollu kiinni kontrollista. Oon myös koittanu tässä opetella pikkaamaan hiukan tarkemmin, ettei tarttis kaikkee vauhtia hakee legaton kautta. Pikkaus taas on kii kontrollista ja sitä pystyy ihan treenaankin. Nuotioharjaus lähtee ihan yhtä hyvin ku ennenkin vaikka oonkin treenannu muitakin asioita.
Töissä "Tuu ihmeessä munanmittauskilpailuihin illalla. Kaks sarjaa, pisin ja lyhin." - Pulkkinen
Zed
30.08.2016 07:22:39 (muokattu 30.08.2016 10:39:59)
 
 
Pahoittelen aiheeseen palaamista, mutta pikkausongelmista lukiessa saa aina ja kaikkialla lukea tuhkimotarinoita, kuinka "rennosti ranteella -resepti toimi minullaKIN". Siitä saa käsityksen, että se nopea ja tarkka liike löytyy luonnostaan ja kylmiltään jokaiselta, joka vain löytää oikean asennon ja lihashallinnan. Kiinnostaakin, onko lisäkseni ollut maailmassa ketään kenellä se ranne ei vain yksinkertaisesti liiku nopeasti, vaikka kaikkia mahdollisia asentoja, kulmia ja rentoutuksia on kokeiltu sekä soittimen kanssa että kuiviltaan.
Elämäni on toisen kerroksen huoneisto, jonka avonaisesta ikkunasta heitellään huonoja CD-levyjä lumihankeen.
ÄrGee
30.08.2016 11:11:02
Zed: Pahoittelen aiheeseen palaamista, mutta pikkausongelmista lukiessa saa aina ja kaikkialla lukea tuhkimotarinoita, kuinka "rennosti ranteella -resepti toimi minullaKIN". Siitä saa käsityksen, että se nopea ja tarkka liike löytyy luonnostaan ja kylmiltään jokaiselta, joka vain löytää oikean asennon ja lihashallinnan. Kiinnostaakin, onko lisäkseni ollut maailmassa ketään kenellä se ranne ei vain yksinkertaisesti liiku nopeasti, vaikka kaikkia mahdollisia asentoja, kulmia ja rentoutuksia on kokeiltu sekä soittimen kanssa että kuiviltaan.
 
Jos pidät plektraa jotenkin normaalisti etusormen ja peukalon välissä kahdella sormella niin joku seuraavista saattaisi auttaa.
 
- käytä terävää plektraa, esim. joku Dunlop Jazz III tai vastaava
- kokeilet kuinka pieneen liikkeeseen pystyt plektran kanssa
- tremolopikkaamalla, alternatella tai millä tahansa
 
Erilaisia tempoja käyttämällä sen pitäisi mennä jo lihasmuistiin, että millaisella liikkeellä ja voimalla plektran käyttö on mukavinta. Kieli toimii ikään kuin jousena liikkeen ylläpitämiseksi.
 
Yleensä kun porukka puhuu "rentoudesta" niin kyse on plektraa pitelevien sormien lihaksien ja ranteen toiminnasta. Ja siihen on löydetty tekniikka, joka tuntuu itselle mukavalta oman fysiikan rajoissa. Eikä kokonaisavaltaisesta plektrakäden lihaksiston rentoudesta.
Ibanez-pervo, kamarunkkari kitaristi.
Arkka
30.08.2016 13:09:55
 
 
ÄrGee: - kokeilet kuinka pieneen liikkeeseen pystyt plektran kanssa
 
Eikö toi "pieni liike" -teoria ole myytti? Troy Gradyn hidastusvideoissa näkyy myös melko suurta liikettä kovilla pikkaajilla. Suhteellista toki.
Juzpe
30.08.2016 15:10:30
 
 
Arkka: Eikö toi "pieni liike" -teoria ole myytti? Troy Gradyn hidastusvideoissa näkyy myös melko suurta liikettä kovilla pikkaajilla. Suhteellista toki.
 
Steve Morsella ainakin on melko iso liikerata pikkauksessaan ja Morsea kait yleisesti ottaen pidetään yhtenä kärkiosaajista alternaten saralla. Toki liikerata on Morsella myös täysin erilainen kuin vaikkapa EJ:llä tai Ynkällä. Oisko semmonen homma, että lopputulos ratkaisee ja asiasta on useita eri variaatioita....
Töissä "Minusta kitaristilla ei tarvitse olla rytmitajua, sehän on koko kitaran soittamisen tarkoituskin. Mutta ei siitä haittaakaan ole." - Krice
ÄrGee
30.08.2016 18:12:53
Arkka: Eikö toi "pieni liike" -teoria ole myytti? Troy Gradyn hidastusvideoissa näkyy myös melko suurta liikettä kovilla pikkaajilla. Suhteellista toki.
 
Ei sitten puhuta pienestä, vaan mahdollisimman taloudellisesta liikkeestä. Se näkyy kyllä kaikkien nopeampien kitarasankareiden soitossa.
Ibanez-pervo, kamarunkkari kitaristi.
Ambitus
31.08.2016 00:58:59
 
 
Mun kaks markkaa tohon on se, et aina pitäis yrittää mahdollisimman pieneen liikkeeseen. Hyvän ja vahvan soundin saamiseksi pitää olla liikettä jonkun verran, mutta sitäkin pystyy kyllä kontrolloimaan harjoittelemalla. On teoria ja sitten on käytäntö. Kumpaakin pitää harjoitella, jotta oppii harjoittelemaan oikeaa asiaa.
Juzpe
31.08.2016 07:56:50 (muokattu 31.08.2016 07:59:28)
 
 
Ambitus: Mun kaks markkaa tohon on...
 
Sää kun oot pikkausasian erikoisukkoja (ainakin näkemieni videoiden ja kuulemieni äänitteiden perusteella...) niin oot varmaankin sen videon nähny missä analysoidaan ihan insinoorikielelläkin Morsen Steven pikkauksessa käyttämää liikerataa. Jos et niin:
 
https://www.youtube.com/watch?v=FLiSyhmJaik
 
Mitäs sä tosta olet mieltä? Ainakaan ton analyysin perusteella ei kauheen pienestä liikkeestä ole kyse. Kävin nääs tossa taannoin ottamassa muutaman tunnin valmennuspaketin aiheesta paikallisen pikkaustekniikkagurun opastuksessa ja tosta asiasta ei ollu siinä yhteydessä puhetta.
Töissä "Minusta kitaristilla ei tarvitse olla rytmitajua, sehän on koko kitaran soittamisen tarkoituskin. Mutta ei siitä haittaakaan ole." - Krice
tomaattiorava
31.08.2016 13:28:35
Mä rohkenisin väittää että hitaita treenejä tehdessä sen plekun liikeradan saa todella pieneksi, lähes olemattomaksi. Mutta kun tilutusvauhteja mennään niin se ei enää oo mahollista, eikä välttämättä oo tarkoituskaan. Mennään niin lujaa että kieleltä toiselle siirtymisiä tulee tosi tiuhaan tahtiin ja tästä syystä liikerata näyttää isommalta, kuitenkin jos pysyy yhdellä kielellä niin se rata ei vaikuta niin suurelta.
Morsella liikee on suhteellisen isoa kun taas ynkkä näyttää välillä siltä että pleku pysyy täysin paikallaan vaikka nuotteja paukku tuhatta ja sataa.
Anna vaan liikeradan kasvaa jos se tuottaa tuloksia.
ÄrGee
31.08.2016 15:42:36
Juzpe: Sää kun oot pikkausasian erikoisukkoja (ainakin näkemieni videoiden ja kuulemieni äänitteiden perusteella...) niin oot varmaankin sen videon nähny missä analysoidaan ihan insinoorikielelläkin Morsen Steven pikkauksessa käyttämää liikerataa. Jos et niin:
 
https://www.youtube.com/watch?v=FLiSyhmJaik
 
Mitäs sä tosta olet mieltä? Ainakaan ton analyysin perusteella ei kauheen pienestä liikkeestä ole kyse. Kävin nääs tossa taannoin ottamassa muutaman tunnin valmennuspaketin aiheesta paikallisen pikkaustekniikkagurun opastuksessa ja tosta asiasta ei ollu siinä yhteydessä puhetta.

 
Taloudelliselta tuo näytti silti, ja toimii Morselle. String skippingissä on pakko tehdä isoa liikettä, eihän se muuten onnistu. Samoin nuo alternatella vedettävät arpeggiot ovat vaikeita juuri sen taloudellisen liikkeen aikaan saamiseksi. Ja siinä tuo ukko näyttäisi olevan mestaritasoa.
Ibanez-pervo, kamarunkkari kitaristi.
Ambitus
01.09.2016 02:55:13
 
 
Katoin ton Morsen videon. Eipä siitä tullu juurikaan viisaammaksi saatika nopeammaksi soittajaksi. Mä haluisin kirjoittaa enemmän tästä aiheesta, mutta koska muu elämä kuin mnet on kanssa todellista, joten teen teille videon aiheesta lähipäivinä (kunhan pääsen treenikselle). Se taitaa olla nopeampaa/tehokkaampaa ja ehkä jengi vois ymmärtää paremmin kun sanaset ja sarkasmi ei löydä aina kotia.
Snapo
01.09.2016 06:49:17 (muokattu 01.09.2016 06:49:40)
Väistämättä 20 vuoden dokaamisesta tulee mieleen legendaarinen humppamaisteri Simo Silmun kuva ennen ja jälkeen. Meillähän on elävä todiste siitä että on yksinkertaisesti terveellisempää soittaa nopeasti.
 
Sen verran oon samoilla linjoilla nuotioukkojen kanssa että avosointujen harjaaminen on aika eri homma kuin tiukka alternatepikkaus. Minä en ainakaa soita sointuja ranne kiinni tallassa kun taas tiukkaan tykitykseen tarvitaan ankkurointi. Se taas on typerää että nämä olis toisiaan poissulkevia tai jompikumpi olis parempi. Ilon kautta, ihmiset!
"Mitään hyödyllistä tietoa musiikista tai soittimista täältä tuskin oppii, mutta kielioppi väännetään kuntoon vaikka väkisin."
Jarkre
01.09.2016 20:48:31
Ambitus: Katoin ton Morsen videon. Eipä siitä tullu juurikaan viisaammaksi saatika nopeammaksi soittajaksi. Mä haluisin kirjoittaa enemmän tästä aiheesta, mutta koska muu elämä kuin mnet on kanssa todellista, joten teen teille videon aiheesta lähipäivinä (kunhan pääsen treenikselle). Se taitaa olla nopeampaa/tehokkaampaa ja ehkä jengi vois ymmärtää paremmin kun sanaset ja sarkasmi ei löydä aina kotia.
 
Jos saa esittää vaatimattoman toiveen niin voitko videolla kertoa pikkauskätesi ankkurointitekniikasta.
ÄrGee
02.09.2016 15:05:43
Jarkre: Jos saa esittää vaatimattoman toiveen niin voitko videolla kertoa pikkauskätesi ankkurointitekniikasta.
 
https://youtu.be/J7B3A2OAwhM?t=164
 
Näköjään talla ranteen tukipisteenä ja pientä ankkurointia auki olevilla sormilla. Toimii Matiakselle, ja esim. minulle mutta ei välttämättä teikäläiselle.
Ibanez-pervo, kamarunkkari kitaristi.
Ambitus
02.09.2016 23:08:54
 
 
Jarkre: Jos saa esittää vaatimattoman toiveen niin voitko videolla kertoa pikkauskätesi ankkurointitekniikasta.
 
Kyllähän siitä voi jauhaa. Naputtelen sen tähän: Kyse ei ole pelkästään ankkuroinnista vaan oikea käsi myös mutettaa alakieliä kun siirrytään yläkielille. Se on ehkä tärkeämpää säröllä soittaessa kuin pelkästään käden asemointi. Vapaat sormet ei sinänsä ankkuroi ollenkaan vaan hengailevat mukana. Oikean käden pikkurilli ottaa melkein pakosta kiinni bodyyn mutta se ei "ankkuroi". Tallan päällä makaa siis kokoajan peukaloläskit ja osa kämmentä.
buttfinger
04.09.2016 01:08:17 (muokattu 04.09.2016 01:08:42)
Tarkalleen en muista ja ulkomuistista vetelen.
 
Jos Morsen videoita katotte, niin voitte huomata että uudemmissa koko käsi veivaa nopeimmissa pikkauksissa aika jäykkänä. Johtuu siitä, että noin 10 vuotta sitten havaittu hermon tukkeuma ranteessa ja mennyt pahemmaksi koko ajan. Osassa 2000-luvun videoissa näkyy myös se painehanska kädessä juuri hermovaurion vuoksi.
 
En nyt muista vaivan oikeata nimeä, mutta nykyään aika yleinen johtuen tietokone työskentelystä. Hermokanava on liian pitkään aikaan tukkeutuneena kun käsi nojaa ja se lopettaa toiminnan kokonaan.
 
Jotkut väittää että johtuu väärästä ranteen asennosta soittaessa, mutta itse en siihen kyllä usko koska on sen verran harvinaista vaikka kaiken näköistä koukkukäsi tiluttajaa on.
 
Ehkä More vähän liikaa ollut tietokoneella.
buttfinger
04.09.2016 01:33:51
Ja jos haluaa olla kova alternate pikkaaja, niin paras vinkki on
 
1) Asenna velcroa housuun
2) asenna Veclroa auton rattiin
3) Ajaessasi ohjaa autoa jaloilla ja soita samalla kitaraa
 
Talvella vähän kettumainen kun kylmää tulee avonaisesta ikkunasta sisään, mutta jos se Morelle toimi niin ehkä myös sinullekin. Tai ehkä soittoa sittenkin enempi ja kaikkea muuta vähempi. Kaikista siihen ei ole, ei ainakaan minusta. Tämäkin aika aika muusikoiden netissä roikkumiseen olisi voinut käyttää soittamiseen, mutta......
Arkka
04.09.2016 01:39:10
 
 
buttfinger
 
Löin sulle plussan täydellisestä ketju/nimimerkki -yhdistelmästä.
Jarmo_S
04.09.2016 07:49:59 (muokattu 04.09.2016 08:00:06)
Eli kaikki nyt vaan vaihtamaan tyylinsä ja soittamaan kuten Steve Morse, plektra peukalon ja etu- ja keskisormien kolmisormiotteessa. :P
 
No voihan tuossa jotakin ollakin, mutta kun se minun lähtee siitä rennosta "nuotiokitaraperustasta" johon en koskaan mielestäni keskisormea ole tarvinnut mukaan. Niin tuskin muutan enää mitään tässä iässä.
Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (vaatii kirjautumisen)