Muusikoiden.net
06.03.2021
 

Laulaminen »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Laulumonitori reenikselle?
1
Hefefe
12.11.2020 10:27:46
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tarvisi mahdollisimman halvalla saada oma ääni kuuluviin treeniksellä. Soitetaan semi kovaäänistä raskaamman puoleista musaa. Osaatteko kertoa millaiset speksit pitäisi aktiivikajarissa olla näihin tarpeisiin? Mielellään niin ettei tarvitsisi huutaa täyttä kurkkua että kuuluu läpi.
 
basisti1971
13.11.2020 08:53:24
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Moi.
 
Hefefe: Osaatteko kertoa millaiset speksit pitäisi aktiivikajarissa olla näihin tarpeisiin?
 
Kertomillasi lähtötiedoilla on aikalailla mahdotonta määritellä riittävän ja riittämättömän monitoroinnin speksit tai kustannukset.
 
Jos oletetaan että vaihtoehtoisissa monitoreissa on edes kohtuullisen suora taajuusvaste, mikki ja mikkitekniikka ovat asiallisia, riittävän vs. riittämättömän määrittelee lähinnä se mikä on laulun äänenpaineen taso verrattuna mikkiin vuotavaan muuhun meteliin.
 
Treenitilan koolla ja muiden soittajien laitteilla on suuri merkitys siihen kuinka vapaasti laulajalle/mikille löytyy paikka jossa vuotoääniä tulee poimittua mahdollisimman vähän, tiskin/etuasteen/aktiivikajarin/tmv. taajuuskorjauksen laajuudesta se kuinka kierrot saadaan kuriin.
 

 
Hefefe: Mielellään niin ettei tarvitsisi huutaa täyttä kurkkua että kuuluu läpi.
 
Tuohon ei yksin monitorin merkki/malli/speksit juurikaan vaikuta kunhan vertaillaan edes semi-laadukkaita laitteita.
 
Nykyään kun RCF:ltä, dB:ltä ja monilta muilta maineikkaammilta toimijoilta löytyy uusia 10"+1" aktiivimonitoreja kolmen sadan pintaan, on vaikea keksiä miksi edes likviditeettikapeikossa hankkisi vaikkapa Behkun tai The-Boxin satasta halvemmalla, tai etenkään samaan hintaan.
 
Käytettyinä pyyntihintojen erot ja tinkivarat ovat suuremmat, jolloin joku jöpäkämpi Behku 50-100€ hintaluokassa voi olla hyvinkin toimiva väliaikaisratkaisu.
Etenkin jos nostaa tolpannokkaan.
 
Vaikka itse olen käyttänyt T-Box MA120 MK1:stä modaamattomanakin sekä henkilökohtaisena monitorina että PA-yläpäänä, en välttämättä suosittele edes harkitsemaan ellei irtokympeillä irtoa.
Modattuna taipuu toki paremmin ihan mihin tahansa, mutta vaatii harrastuneisuutta ja kustannukset kasvavat kohtuuttomasti ellei uusia elementtejä ja jakosuotimen osia saa sopivasti tai löydy ennestään.
 

 
Langallisella korvamonitoroinnilla päässee etenkin nollasta lähdettäessä maaliin suurinpiirtein samanlaisilla taloudellisilla panostuksilla kuin uuden aktiivimonitorinkin hankkimalla, mutta osa-alue josta ei missään nimessä kannata tinkiä on kunnolliset limitterit.
 
T:Samuli
 
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2021, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti