Muusikoiden.net
27.10.2020
 

Laulaminen »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Ilmastointi vie äänen?
1
jililian
03.04.2018 10:38:16
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Onko muilla vastaavaa ongelmaa ja miten saatte itsenne treeni-/esiintymiskuntoon? Työpaikallani on aika ärhäkkä ilmastointi ja kuiva sisäilma, mikä tuntuisi vievän äänen itseltäni parissa päivässä, eikä ääni palaudu vuorojen välissä. Pidemmillä vapailla kyllä. Tästä huolimatta pitäisi treenailla työpäivien välissä ja jossain vaiheessa esiintyäkin. Miten helpottaa tilannetta?
 
Eri poppakonsteja olen jo kaivellut, esim. lämpimän veden kurlaaminen kyllä helpottaa hetkellisesti. Kannattaako hankkia kotiin ilmankostutin, kerkeääkö auttamaan öisin ym niin että ääni kestäisi paremmin?
 
Khassera
04.04.2018 10:02:01 (muokattu 04.04.2018 10:03:50)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Seuraa mutua.
 
jililian: Onko muilla vastaavaa ongelmaa ja miten saatte itsenne treeni-/esiintymiskuntoon?
 
On, ja itellä auttaa ihan nesteytyksestä huolehtiminen. Eipä tule koskaan suorilta duunista hypättyä stagelle niin kerkeää pari tuntia vaikka hengitellä höyryä, mutta nykyään tulee juotua vaan enemmän vettä punttiharrastuksen takia niin ei kauheesti enää vaivaa kuiva kurkku. :)
 
Työpaikallani on aika ärhäkkä ilmastointi ja kuiva sisäilma, mikä tuntuisi vievän äänen itseltäni parissa päivässä, eikä ääni palaudu vuorojen välissä. Pidemmillä vapailla kyllä. Tästä huolimatta pitäisi treenailla työpäivien välissä ja jossain vaiheessa esiintyäkin. Miten helpottaa tilannetta?
 
Juo vettä vuoron aikana useasti. Ei tartte juoda paljon, mutta useasti.
 
Eri poppakonsteja olen jo kaivellut, esim. lämpimän veden kurlaaminen kyllä helpottaa hetkellisesti. Kannattaako hankkia kotiin ilmankostutin, kerkeääkö auttamaan öisin ym niin että ääni kestäisi paremmin?
 
Poppakonstit on just niitä. Ne auttaa sen pari minsaa.
 
Lähtökohtasesti ikinä ei kannata hankkia ilmankostutinta vaikka ilmankostuttajamyyjät sanois mitä. Kuitenkin sun kudoksiin ei höyrynä hengitetty neste imeydy läheskään niin tehokkaasti kuin juotu ja elimistön niihin viemä, eli lisää vaan nesteytystä (juo mehuja, vettä, kofeiinitonta teetä yms.) Ilmankostutin TIETÄÄKSENI tekee tuhoja pitkällä aikavälillä asunnon pinnoille.
 
Sille, että vaikka aamulla herätessä kurkku on kuiva koska huoneen ilma on kuiva ei tartte tehdä mitään. Lähtökohtaisesti jos sun esiintymiskykyyn vaikuttaa tällaiset asiat ratkaisevasti etkä saa niitä taltutettua nesteyttämällä säännöllisesti niin veikkaan että taustalla on jotain syvempää ongelmaa. Rakenteellista tai laulutekniikkaan liittyvää.
 
Disclaimer: Pidätän oikeudet puhua paskaa ja huudella mitä sattuu mihin sattuu tietämättä mistään mitään.
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2020, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti