Muusikoiden.net
26.10.2020
 

Laulaminen »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: "Laulamisen" oppiminen nopeasti
1
Szanne
21.10.2013 14:16:52
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tapaus on nyt tällainen. Parin viikon päästä on yhden harrastelijanäytelmän ensi-ilta, jossa siis esiinnyn. Näytelmään kuuluu myös lauluosuuksia. Olen alusta asti painottanut, että en osaa laulaa. Ongelma on todellakin se, että laulan aivan, mitä sattuu. Eli en todellakaan laula oikeassa sävelessä. Minulle nyt kuitenkin tässä tungettiin tässä nopealla aikataululla pari lyhyttä lauluosuutta.
 
Biisit tai oikeammin niiden osat ovat tunnetuista biiseistä, joita olen yrittänyt kuunnella ja laulaa mukana ja välillä nauhoitellut touhua. Ei vain toimi.. Minun on jo vaikea kuulla biisi oikeassa rytmityksessä ja sävelessä päässäni, mutta äänten tuottaminen oikein on se mahdottomin osa. En vain saa oikeita ääniä tuotetuiksi ja en pysty erittelmään laulustani, että missä menee väärin. Huomaan vain, että menee väärin. "Lauluni" kuulostaa myös paljon puheelta eikä laululta. Kuitenkin kun laulan omien äänityksien päälle, niin laulu menee hyvin säveleen oman lauluni kanssa muttei alkuperäisen.
 
Kumminkin joudun esittämään ja varmasti se menee päin sitä kuuluisaa mäntyä. Mietin kuitenkin, että olisiko täällä jollain poppakonsteja, millä saisin tuon äänen kuulostamaan paremmalta edes vähäisen tässä minimaalisen lyhyessä ajassa. En parannusta odota, mutta kaikki keinot pitää käyttää. : D
 
Pasi B Pace
21.10.2013 14:31:52
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Szanne: En vain saa oikeita ääniä tuotetuiksi ja en pysty erittelmään laulustani, että missä menee väärin. Huomaan vain, että menee väärin. "Lauluni" kuulostaa myös paljon puheelta eikä laululta.
 
Lataa näyte kuunneltavaksi jos uskallat?
 
Kuitenkin kun laulan omien äänityksien päälle, niin laulu menee hyvin säveleen oman lauluni kanssa muttei alkuperäisen.
 
Tämä johtuu juuri siitä että oma sävelesi saa sinne toisen samanlaisen sävelen eli tukevan harmonian.
 
Mietin kuitenkin, että olisiko täällä jollain poppakonsteja, millä saisin tuon äänen kuulostamaan paremmalta edes vähäisen tässä minimaalisen lyhyessä ajassa. En parannusta odota, mutta kaikki keinot pitää käyttää. : D
 
Poppakonsteja ei ole olemassa valitettavasti, muuten kaikki olisivat laulajia.. Laulaminen on taito niinkuin kaikki muutkin taidot missä harjoittelun määrä on suoraan verrannollinen suorituksen tasoon. Mun neuvo on että heittäydyt laulamaasi kappaleeseen koko sydämmellä mukaan ilman ennakkoluuloja. Kaikki lähtee jo hiukan paremmin kun uskoo itseensä =)
 
Tätäkin olisin voinuy kysyä googlelta... Mutta mielummin postitin sen tänne.
Numb
21.10.2013 14:35:30
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Szanne: millä saisin tuon äänen kuulostamaan paremmalta edes vähäisen tässä minimaalisen lyhyessä ajassa.
 
Laulat niin paljon kuin mahdollista.
 
Sävelet ja sanat, kitara ja laulu: Dunnet Head
Khassera
21.10.2013 14:38:17
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Pari go-to vinkkiä:
 
1) Askartele itsellesi esim limukkapullosta tai jostain muusta muovipöntöstä akustiikkamonitori jonka pistät päätä vasten kuin puhelimen. Se auttaa sua kuulemaan itses samalla kun laulat sellaisena kuin ääni tulee ulos. Eli tämmönen:
 
https://fbcdn-sphotos-f-a.akamaihd. … 9_10152944067865654_377172140_n.jpg (tyylipisteitä ei jaeta, kuten näkee)
 
2) Ota kitara, piano tai onlinesyntikka (mieluiten sine-waves äänellä) ja mätsää nuotteja äänelläs että huomaat laulatko oikeasti sitä nuottia mitä painat. Tätä on melkein mahdoton täysin nyyppänä opetella ilman viritysmittaria joka kertoo oliko nuotti oikein. Tee tätä kunnes oot varma että tiedät miltä "tuntuu" olla oikeassa vireessä.
 
3) Ota intensiivikurssitus joltain paikalliselta opettajalta. Sovi että harjottelet esittämään pelkästään sen esityksen mikä sulla on tavotteena, kerro tilanne. Eiköhän hyvä ope keksi kikkoja millä saat vejettyä homman kunnialla läpi.
 
Disclaimer: Pidätän oikeudet puhua paskaa ja huudella mitä sattuu mihin sattuu tietämättä mistään mitään.
Szanne
21.10.2013 17:07:44
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kiitoksia neuvoista! En siis odottanutkaan, että millään taikatempulla laulamaan oppisin, mutta alkoi epätoivo iskemään ja oli pakko kysäistä. Eli tässä laulelen kaiken aikaa, mitä ehtii muilta askareilta. Pitääpä yrittää noita Khasseran jippoja, ehkäpä niistä saisi edes vähän apua. Tuo PaZin vinkki heittäytyä mukaan kappaleeseen taitaa olla myös se, millä tuosta selvitään. Vielä kun roolihahmon mukaan onnistuisin eläytyä lauluesitykseen, niin saisi huomiota käännettyä itse laulusta.
 
filtteri
11.11.2013 23:47:53
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tärkeää on mielestäni laulaa omalla äänellä eli ikään kuin jatkettuna puheena. Hyvin helposti alkaa imitoimaan muita laulajia, jolloin laulun taso kärsii ja se kuulostaa teennäiseltä. Laulun sanojen takana täytyy olla ymmärrys siitä mitä sanot. Tunne aidosti.
 
Khassera
12.11.2013 09:04:17
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Szanne: Kiitoksia neuvoista! En siis odottanutkaan, että millään taikatempulla laulamaan oppisin, mutta alkoi epätoivo iskemään ja oli pakko kysäistä. Eli tässä laulelen kaiken aikaa, mitä ehtii muilta askareilta. Pitääpä yrittää noita Khasseran jippoja, ehkäpä niistä saisi edes vähän apua. Tuo PaZin vinkki heittäytyä mukaan kappaleeseen taitaa olla myös se, millä tuosta selvitään. Vielä kun roolihahmon mukaan onnistuisin eläytyä lauluesitykseen, niin saisi huomiota käännettyä itse laulusta.
 
...Niin, mites se esitys nyt sitten meni? ;)
 
Disclaimer: Pidätän oikeudet puhua paskaa ja huudella mitä sattuu mihin sattuu tietämättä mistään mitään.
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2020, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti