Muusikoiden.net
26.05.2018
 

Laulaminen »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Tc Mic Mechanic laulukaiku pedaali
1
BigAgib
11.11.2012 18:31:37 (muokattu 11.11.2012 19:32:55)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Hellou!
 
Tc on tuonut taas markkinoille uuden hyvän tuotteen laulajille.
Kun olen jo useamman vuoden käyttänyt keikoilla tc tuotteita, niin pitihän tämäkin testata!
Tällä hetkellä keikoilla on käytössä voicelive2 extreme edition, joka on all-in-one tyyppinen monster pedaali. Pidän siitä kovasti ja olen ollut tyytyväinen tuotteeseen.
 
Ajattelin kuitenkin, että trubakeikoilla voisi olla mukavampi käyttää vähän pienempää ja simppelimpää pedaalia. Kun Mic Mechanic tuli eteeni, niin kiinnostuin heti!
 
Asiaan!
 
Kyseessä on kooltaan perinteisen skitta stomp boxin kokoinen efektipurkki, joka on todella helppokäyttöinen ja nopea ottaa haltuun!
Pedaalissa on 3 pyöritettävää säätönuppia ja 2 painonappia
 
-1 säätönuppi määrittää sen mitä kaikupresettiä käytät
 
-Hall (perinteinen hallikaiku)
-Club (nimensä mukaisesti lyhyempi klubityyppinen tila)
-Room (huonekaiku)
-Hall+echo (halli ja deley- voit määrittää deley tap tempolla)
-Club+echo (klubi ja deley)
-Room+echo(huone ja deley)
-Echo (deley)
-Slap(perinteinen rokki/rockabillykaiku)
 
Kaikki kaiut ovat mielestäni hyvälaatuisia ja erityisesti luulen käyttäväni Hall,Hall+echo ja Slap presettejä eniten keikoillani. Mutta jos fanitat enempi "kuivaa"laulusoundia, niin lyhyemmät tilat ovat käyttökelpoisia siihen tarkoitukseen!
 
Kaikki presetit joissa on deley voit määrittää tap tempolla deleyn kappaleen tempoon sopivaksi! Tämä tapahtuu pedaalin main on/off kytkimellä. Pitämällä nappia hetken pohjassa pedaalin valo alkaa vilkkua ja voit esim.jalalla naputtaa deleyn haluamaasi nopeuteen. Nice!
 
-2 säätönuppi määrittää kaiun ja kuivan laulusignaalin suhteen. Dry on kuivempi ja wet tottakai lisää efektin määrää lauluun. Maun mukaan voit säätää miten haluat. Klo 12 oli mun mielestä aika jees!
 
-3.säätönuppi on correction
Se on eräänlainen vireen korjain joka tc mukaan "säätää laulamasi äänen hienovaraisesti oikeaan suuntaan/nuottiin". Runsaalla kädellä käytettynä tämä vääristää laulusoundia aika lailla kummalliseksi, mutta jos jonain keikkailtana on ääni väsyksissä ja osumatarkkuudessa toivomisen varaa, niin tästä voi olla apua...
 
-Tone-painonappi
Tämä on muistakin tc tuotteista tuttu kompressori/eq/de-esser jne.. Presetti, joka on tehtaalla säädetty yleiseksi havaittujen mallien mukaan lauluun sopivaksi. Yleensähän tällaiset yleissäädöt voivat olla vähän kysenalaisia ja niiden toimivuus kaikille laulajille vähän niin ja näin, mutta kyllä tämä soundia parantaa : )
Mutaisuus häviää ja laulusoundista tulee eroittelevampi ja mielyttävämpi!
Ehkä jotenkin omassa trubasetissä soundi oli kotioloissa hivenen yläpäinen, mutta täytyy vielä kokeilla keikkaoloissa tarkemmin.
Lisäksi voit tämän napin ja wet/dry säädön yhteiskäytöllä määrittää deleyn feedbackin. Myös erittäin hyödyllinen ominaisuus!
 
-On/off kytkin
 
Tämä siis kytkee kaiun päälle ja pois tarvittaessa (spiikkien ajaksi vaikka) ja määrittää tap tempon.
 
Lisäksi laitteen vasemmalla sivulla on mic gain, jolla säädetään sisääntulovolyymi.
 
Oikealla sivulla on mic control nappi, joka mahdollistaa pedaalin ohjaamisen tc omalla mikrofonilla (myydään erikseen).
 
Etupuolelta löytyy mic in/out, verkkovirta muuntajalle pistoke(toimii vain muuntajalla. Ei pattereilla) usb sisääntulo.
 
Loppuarvio:
 
Milestäni Mic Mechanic on tuotteena oivallinen jatkumo tc heliconin hyviin lauluprosessoreihin. Laitteen kaikupresetit riittävät hyvin keikalla kuin keikalla ja laadultaan ne ovat erittäin hyviä. Mikkietuaste on myös laadukas ja tone-näppäin selkeyttää soundia todella merkittävästi. Jos teet keikkaa eri kokoonpanoissa tai joudut keikoilla kytkeytymään vaihtuviin pa setteihin, joiden säätöihin ja toimintoihin sinulla ei ole aikaa tai halua perehtyä, niin Mic Mechanic on loistava apuväline.
Mikserin eq suoraksi ja kanavan gain vain oikeaan kohtaan! Loppu hoituu tällä spedulla!
 
Ai niin tämän pitäisi toimia sekä dynaamisilla, että kondensaattorimikeillä. Konkkamikkiä en vielä kokeillut, mutta uskotaan kun sanotaan
 
Hintakin on mielestäni aika järkevä n150€
 
Tuolta löytyy lisäinfoa ja pari hyvää videota
 
http://www.tc-helicon.com/products/voicetone-mic-mechanic/
 
harpist
06.01.2013 21:06:17
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Laitetaan tähän jatkoksi vielä omia havaintoja/kokemuksia kyseisestä pedaalista.
 
Kuten BigAgib tuossa edellä kirjoitti - laite on varsin simppeli ja tästä syystä myös helppokäyttöinen.
 
Aikaisemmat kokemukseni "itse" säädettävistä lauluefekteistä "live" tilanteissa perustuvat DOD:in multi-FX prosessoriin, Boss Ve-20:een ja Tc:n VoiceTone Create XT:n käyttöön.
 
Kaikkien kanssa ongelmana on ollut niiden vaikeakäyttöisyys. Vanha ei enää tahdo sisäistää uusia asioita kuten ennen - joten helpommalla pitäisi päästä.
 
Tähän saumaan Mic Mechanicille on tilaus - tarpeeksi simppeli - mutta onko TcHelicon tehnyt liian suuria ratkaisuja käytön helpottamiseksi ?
 
Lähtökohta koko laitteellehan on, että laulaja käyttää sitä lavalla omatoimisesti esiintymisensä yhteydessä. Ei erillistä äänimiestä - itse vastuussa laulun soundeista.
 
Kustannussyistä (=hinta huomioiden) pedaaliin ei ole ympätty ainuttakaan muistipankkia - vain potentiometri jolla efekti (kaiku) valitaan sekä erillinen "Tone" painonappi-kytkin.
 
Valitettavasti pedaalissa ei myöskään ole näyttöä - joka ilmaisisi mikä efekti on valittu. Tieto valinnasta perustuu vain ja ainoastaan potikan asennon havainnointiin - joka pimeällä lavalla saattaa tuottaa hankaluuksia.
 
Käyttöä ei yhtään myöskään helpota se, että efektipotentiometrin hammastus eri kaikujen välillä on erittäin "tunnoton" ( Hammastuksella tarkoitan sitä paikkaa mihin potikan pitäisi lukittua efektin ollessa valittu ) Herkillä sormilla pitänee varovasti tunnustella - milloin valittu efekti osuu kohdalle - symbolit eri asentojen välillä kun on merkattu äärimmäisen hennosti laitteen päälle.
 

 
No näiden kanssa pystyy tietysti elämään - koska muutoin laite täyttää kaikuineen ja valmiiksi säädetyin "Tone" efektein odotukseni ... paitsi :
 

 
Jostain kumman syystä laitteeseen on rakennettu jatkuvasyötteinen phantom jännite.
Ts. phantom jännite on koko ajan kytkettynä - eikä sitä saa erotettua mistään kytkimestä.
 
Phantom syöttö on tarkoitettu kondensaattori-mikeille - eikä sen päälläolosta ole haittaa nykyisille balansoiduille dynaamisille mikrofoneille.
 
MUTTA tämä "always available" - koko ajan päällä oleva - phantom jännite estää käyttämästä laitteen kanssa vanhoja balansoimattomia (kaksijohtiminen - toinen maissa) mikrofoneja. Samaten ongelmia saattaa syntyä myös korkeaohmisten mikkien kanssa - joita nämä balansoidutkin "retro"-mikit usein ovat.
 
Yksi kytkin phantomin poiskatkaisemiseksi - olisi se sitten ollut vaikka laitteen sisälle rakennettu - olisi ollut ehdoton vaatimus tällaiselle pedaalille. Eritoten kun itse laite olisi ollut juuri omiaan tällaisessa "retro" maailmassa.
 
Laitteessa on yksi parhaista "preset" slap efekteistä - joita vastaan on tullut ... eikä tällaiseen "harmoniaan" passaa vetää millään nykyisellä kirkasäänisellä "handheld" mikrofonilla.
 
Tähän mennessä TC Heliconin tuki ei ainakaan vielä ole vastannut - miten phantom jännite on "Mic In" - XLR liittimelle syötetty - jotta jännitteen pystyisi jossain vaiheessa "eliminoimaan" omatoimisesti pois.
 
Muutoin kaiken kaikkiaan - oiva peli - kuten aikaisempi kirjoitus osoitti.
 
ps.
 
BigAgib:n kommentista sen verran poiketen - kyllä mikserin Eq:sta se peruslaulusoundi täytynee vielä silti säätää - laitteen kaksiasentoinen (on-off) "Tone" näppäin ei tähän sävynsäätöön aivan riitä. Joillain mikeillä jopa korostanee liikaa "väärää" äänialuetta - joka hoitunee sitten Eq:lla pois.
 
" Soittaa tunteella - tarvittaessa vähemmän " ....... soittotaitoa sekin.
harpist
28.01.2014 20:01:47
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

harpist: Tähän mennessä TC Heliconin tuki ei ainakaan vielä ole vastannut - miten phantom jännite on "Mic In" - XLR liittimelle syötetty - jotta jännitteen pystyisi jossain vaiheessa "eliminoimaan" omatoimisesti pois.
 
Laitetaan tähän vielä tiedoksi - kyllähän ne sitten viimein kuukausien päästä vastasivat :
 
"There is no way to disable phantom power on Mic mechanic. (unfortunately) "
 
Muutaman esittämäni faktan/vaihtoehdon jälkeen sain viimeisenä kommentin ....
 
"Sorry for the long delay. I tried to ask in service if tere was an easy way internally or externally. but they did not come with any solutions. Internal modification is probably possible, but we cannot assist in doing that, and that would also void any warranty. You seem to be on top of external solutions (better that we are) Sorry."
 
Tiedä sitten onko tuo nyt niin "huippusalaista" tuotekehittelyä - ettei phantomin "eliminoimista" voisi paljastaa. Mahtavatko pelätä että TC valitsema / tarjoama systeemi - jolla käyttäjä voi ohjata efektiä päälle /pois - erityisesti siihen tarkoitukseen kehitetyllä mikrofonilla (TC Helicon MP-75 ja Sennheiser e 835 fx) ei saisikaan jalansijaa - jos mikrofonin ja laitteen välistä signaaliketjua modattaisiin käyttäjien toimesta juuri päinvastaiseen suuntaan.
 
Taitavat nämä "innovatiivisen keksinnön" alullepanijat ja siihen uskovat markkinamiehet jyrätä omilla näkemyksillään käyttäjien toiveet ja tarpeet ... ?
 
Yksinkertaisella toteutuksella tuokin ongelma olisi ollut ratkaistavissa .... noin kymmenisen centtiä maksaneella katkaisijalla suunnittelun/tuotannon alkuvaiheissa.
 

 
Mutta sitten .... käyttäjäkokemuksia ..... ?
 
Torilla on ollut jonkun verran myynnissä kyseistä laitetta.
 
Olisi mielenkiintoista kuulla jo laitteensa kaupaksi saaneilta - miksi päättivät luopua ko. laitteesta.
 
( Ilmeisestikään ne jotka laitetta vielä kaupittelevat - tuskin suostuvat paljastamaan niitä seikkoja - miksi verme on päätynyt myyntiin ... ? )
 
Heittäkää kommenttia ja käyttökokemuksia ko. laitteesta.
 
" Soittaa tunteella - tarvittaessa vähemmän " ....... soittotaitoa sekin.
BigAgib
04.02.2015 03:37:53
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

tc on julkaissut uuden päivityksen pedaalille, joka tekee tone toiminnosta vähän vähemmän yläpäisen soundiltaan.
Latasin sen speduun, mutta en vielä ole livenä testannut.
Luulisin sen kyllä tekevän hyvää tuolle laitteelle. Joissain tilanteissa preset on hiukan "kipakan" soundinen
 
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti