Muusikoiden.net
15.05.2021
 

Koskettimet »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Synalle monitorit
1
TheDj
22.08.2020 18:27:17
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tervehdys. Tuli uusi syna taloon ja nyt pitäisi päättää millaiset monitorit hommaan tulkitsemaan synan tuottamia ääniä. Tila on 9m3 kokoinen ja tilaa suhteellisen vähän. Adam t7v ja jammun hs7 on kyllä pyörinyt mielessä, mutta ovat kyllä pirun kookkaita ja jos kokoa tiputtaa 5":iin, alkaa basson toisto kärsiä. 2.1 järjestelmä on yksi vaihtoehto, mutta miten käy erottelevuuden bassotaajuuksien osalta?
Soittelen lähinnä pianoa, mutta saundifanaatikkona saatan uppoutua pitkäksikin aikaa fiilistelemään mitä tahansa saundia ja täten äänen toiston tulee olla spot on.
Huoneessa on jo valmiiksi adam a7x + adam sub järjestely, mutta kun jäävät ikävästi toiselle sivulle soittaessa johtuen synan koosta, jota en saa pöydälle niiden eteen. Tästä setupista kaikki kuulostaa mahtavalta, mutta koska sanat budjetti ja tila ja niiden yhdistelmä aiheuttaa omat rajoitteensa, joten kysyn täältä nyt apuja.
 
Millaisilla setupeilla olette synaanne kuunnelleet? 7" ämyrit on ehkä snadisti liian isot tilaan nähden ja 5" liian pienet äänen toiston suhteen. Genelec ei tule kyseeseenkään koska sana budjetti. Tänks!
 
iec
22.08.2020 23:16:01 (muokattu 22.08.2020 23:31:03)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Itseltä löytyy 4" bassokeskiäänisellä varustetut Eve Audio sc204 monitorit ja näillä on kaverina DIY suljettu aktiivisubi 10" elementillä. Hyvin tulee synasounditkin näiden kautta kaiken muun monitoroinnin lisäksi. Jonnekin 30Hz tienoille toistaa ja kun subin vaiheistus on oikein, on bassoalue myös aika tarkka. 2.1 systeemi on monesti jopa helpompi ratkaisu pieneen huoneeseen kuin pelkät 7"-8" bassokeskiäänellä varustetut aktiivimonitorit.
 
SC204 parihinta on alle 500 euroa.
 
Edit: Adam tv5 ja 7-malleissa ei ole kovin monipuoliset säädöt, eli jos sijoitat ne liian lähelle seinää, voi olla että et saa bassotoistoa neutraaliksi edes subbarin kanssa. Varsinkin jos puhutaan että syötät äänen suoraan syntikasta. Tietokoneen kautta pystyy vastetta muokkaamaan jollain eq-plugarilla (win ympäristössä esim Apo+Peace). Adam ax7:ssä taasen on paljon kattavammat säädöt.
 
Tieto lisää tuskaa ja turha tieto turhaa tuskaa...Ja niin päin pois...
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2021, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti