Muusikoiden.net
16.05.2021
 

Koskettimet »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Korg Kronos SE kokemuksia.
1
KeyDigger
24.07.2020 17:15:09
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Hei kaikki Kronoksen soittajat.
Ostin T-kaupasta Kronos SE 88 mallin Joulukuussa. Sen keskeltä punaisen. Aluksi soittelin enimmäkseen pianoja. Tykästyin Jordan Rudess pianoon.Olen soitellut myös Rhodeseita ja Brasseja.Brassi saundit tulee Funk and Soul Brass tiedostosta.
 
Set List toiminto on erittäin helppo käyttöinen. Sinne saa talteen halutut saundit ja värein.
Muutaman kerran Kronos ei ole käynnistynyt, vaan se on pitänyt bootata.
Combi tilan saundeissa on välillä rumpuja, jotka soivat tosi kovaa. Myös jotkut saundit tulee kovempaa kuin esim. Jordan Rudess Grand piano.
 
Strings saundeista tykkään kovasti. Ja tietysti Grand pianoista. Kotioloissa kuuntelussa on Benkun Truthit ja Beyerdynamic kuulokkeet.
Vielä puolen vuoden soittelun jälkeen Kronos yllättää -ja löytyy uusia " juttuja".
Kaikin puolin hyvä ostos..
 
Hyviä soittohetkiä kaikille Kronoksen soittajille..
 
aimoo
26.07.2020 17:34:40
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Jossain kronoksessa on toi ominaisuus että system start up failure iskee käynnistyksessä. vielä kun sulla on takuu voimassa ni kannattaa hoitaa kuntoon.
 
KeyDigger
27.07.2020 00:24:58
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kiitti. Mistä program presetistä pitäs lähteä liikkeelle jos tahtois tehdä hyvän särö urku saundin. Ei ihan Jon Lordia mutta pehmeän ja täyteläisen reunasärö urun?
Tietysti Lesliä käytetään ja Drawbarssia... Clavia Nord 4:ssa saa semmoisen saundin kun
laittaa 4 alinta drawbarsseja täysille ja muut ylimmät kiinni. Ja särö kello 11-12:sta.
Ja toinen kysymys. Kuinka saa Jordan Rudess Grand Pianoa yksinkertaisesti kovemmalle kun se on pienemmällä kuin muut Grand Pianot? Muitakin saundi juttuja tulee mieleen mutta niistä voisi jutella myöhemmin... Kiitti etukäteen!!!
 
LautaJaFoni
14.08.2020 23:11:23
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Hei KeyDigger. Tässä kun Nord User Forumin ajoittain hyvinkin aktiivisena jäsenenä lueskelen niin tuli mieleen, että Korgin käyttäjillä on vastaava nettisivu, jolla aktiiviset korgistit tekee yhteistyötä. Jos osaan yhtään englantia, sieltä saattaisi löytyä paljonkin apua. Toki ohjekirjan lukeminen auttaa usein, mutta Kronosin ohjekirja taitaa olla melkoinen hirviö eikä sieltä varmaankaan löydy kikkoja hammondin kypsentämiseen. Tämän tyyppisiin kysymyksiin luulis vastauksia täältä.
 
korgforums.com
 
Kuhan kirjottelen
KeyDigger
20.08.2020 00:17:46
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kiitos LautaJaFoni.
Korgin sivuilta löytyi paljon kiinnostavia juttuja joilla voi muokata urkusaundeja. Löytyi videokin jossa nimenomaan CX-3 Tonewheel Organ saundia.
Drawbarseja säätämällä saa saundia muutettua oikeaan suuntaan ja muitakin parametrejä mitä on tosi paljon muuntamalla saa varmaan omanlaisen saundin.
Grand Pianoistakin oli juttua. Japanilaista Grand Pianoa hieman haukuttiin että kuulostaa lasten lelupianolta jossa on Chorus. Taasen Berlin Grand pianoa kehuttiin ja siitä oli muokattu vielä EQ.lla kirkkaammaksi jotta se kuuluisi paremmin pop rock bändin läpi.
Itse kyllä tykkään myös Japanese Grandistä myös kun soitan sitä ihan kotosalla taustojen päälle. Taustoja olen tehnyt Yamahan PSR-SX 700 komppikoneella ja Montagella. Nauhurina vanha Yammu. Ensi viikolla tulee T-kaupasta Tascam DP-24 SD. Keikalle en vielä ole ottanut Kronosta mukaan.. Split ja Layer saundeja tehnyt parisen kymmentä. Paljonkohan saundeja voi muokata ja tehdä ennenkuin muistitila loppuu kesken?
Hyviä soittohetkiä kaikille Kronoksen soittajille!!!
 
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2021, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti