Muusikoiden.net
23.10.2020
 

Koskettimet »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: digitaalipiano etsinnässä
1
skittamies123
30.03.2020 23:28:38
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Moro,
Mitä keikkapianoja jengillä on eli kompakti sais olla, sisäiset kaiuttimet ei pakolliset. Oon jokusen vuoden soitellu ja Nord Electro 6D houkuttelisi, saa antaa kokemuksia ja mielipiteitä sekä ehdotuksia!
 
LautaJaFoni
01.04.2020 18:37:11
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Moi.
Minkälaista ääntä haluat soittimesta ulos?
Nordilla ylipäätään on järjettömän hyvät piano, ja urkuäänet, mutta jos et tarvii tajunnan räjäyttäviä yksityiskohtaisia piano- ja urkuääniä, Nordin Electro ja Piano mallit on jokseenkin rajoittuneita. Jos tarviit 100% akustisia ja elektromekaanisia intrumentteja, Electroa parempaa tuskin löydät.
 
Yamaha YC 61 vaikutti mielenkiintoiselta, vähän Nord Electron ja Stagen välimailla. Itse Stagen kiitollisena omistajana sanoisin kuitenkin, että siinä lähinnä ainoa plussa on drawbarit, joissa on LEDit oikeiden drawbarien alla. Sitä toivoisin Stage Compactiin ja Electroihin myös.
 
Jos haluat syntetisaattoriääniä siihen pianojen ja urkujen lisäks, Nord Stage on oivallinen all-in-one työhevonen. Työhevonen, jota on hauska väännellä ja säätää. Uuden Electron lisäksi pistäisin käytetyn Stage 2 harkintaan.
 
Riippuu siitä, mitä tarviit soittimelta.
 
Elias
skittamies123
01.04.2020 21:12:07
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

LautaJaFoni: Moi
 
Riippuu siitä, mitä tarviit soittimelta.

 
Moro, kiitos vastauksesta
 
Oikeastaan pianosoundien lisäksi hyvät urkusaundit ja kaikkea muuta mahdollista. Mikään klassinen pianisti en ole ja nordi tuntui ja kuulosti parhaalta. Stage 2 voisi venyä budjettiin käytettynä, mietin vain koskettimia. Electro 6d mallissa on semi-weighted waterfall koskettimet ja oli kyllä helpposoittoiset varsinkin uruilla. Ja sen verran nordista, että kannataako vanhempia electroja esim electro 3 enään harkita jos siitä lähtisi liikkeelle vai suoraan uudempi?
 
ajansävel
02.04.2020 09:12:32 (muokattu 02.04.2020 09:16:28)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Laitteita hyvillä urkusoundeilla on paljonkin, mutta urkuvedot ei oikein toimi, jos koskettimisto on yhtään painotetun suuntaan. Se vaan kuuluu se jäykkä sormituntuma tiettynä kömpelyytenä kun mennään niillä soittotavoilla, joita urkuri käyttää. Näin yli 40v kokemuksella waterfall-koskettimien kanssa. Pianomiesten näkemyksiin ja tarpeisiin en ota kantaa...
 
LautaJaFoni
03.04.2020 19:02:15
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ite oon soitellu Stage 3 Compactia, siinä on siis 73 Semi-Weighted Waterfallit. En ole todellakaan mikään mestariurkuri, mutta aika välttämätön on waterfall-koskettimisto, jos haluaa toisissaan urkuroida. Jos et ole mitenkään kiintynyt vasarakoskettimiin pianosoundien kanssa, semi-weightillä omasta mielestä pärjää. (vasarakoskettimet MIDI:llä on kova sana, jos tarvitsee).
 
En ole ite vertaillu Electro D koskettimistoa Stage Compactiin, mutta Nordien heavy-userit sanoo, että Stagen semi-weight on jonkun verran jäykempi (ainakin 3, en tiiä Stage 2 suhteen). Kyllä sen huomaa, että ne on jäykemmät, mutta vaatii vaan tottumista. Eikä se edes oikeastaan ole niin jäykkä perus vasarakoskettimiin verrattuna.
 
Tällä hetkellä Electro 6D 73 on 1800-2000 € uutena, Stage 2 Compactin saa varmasti käytettynä samaan hintaan. Vanhempien Electrojen tilanteesta en tiedä, kannattaako ruveta hankkimaan. Electrossa on tärkeä pitää mielessä, että ei ole Pitch-Bendiä, ei Mod-Wheeliä eika After Thouchia. "Syntikka"-osuus, jos sitä semmoseksi kehtaa kutsua, on hyvin raaka ja yksinkertainen sample-playback kone. Luulisin, että Stage 2 lyö tän heittämällä. Saatan nyt toistaa itteäni, mutta Electro on nimenomaan akustisia ja elektromekaanisia soittimia jäljittelevä. Ei syntetisaattori.
 
Jos tuntuu siltä, että Nord olis se juttu, kannattaa ehdottomasti mennä etsimään tarkempiin kysymyksiin vastauksia täältä:
http://norduserforum.com
Jos englanti taittuu yhtään, löytää vastauksia tarkempiin kysymyksiin. Mulla, kun ei itelläni ole sen syvempää ymmärrystä muista kuin Stage 3:sta.
 
Toki täältä saa kysyä, hyvin on aikaa vastailla.
 
Kuhan kirjottelen, Elias
musamies
04.04.2020 16:02:31
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

ajansävel: Laitteita hyvillä urkusoundeilla on paljonkin, mutta urkuvedot ei oikein toimi, jos koskettimisto on yhtään painotetun suuntaan. Se vaan kuuluu se jäykkä sormituntuma tiettynä kömpelyytenä kun mennään niillä soittotavoilla, joita urkuri käyttää. Näin yli 40v kokemuksella waterfall-koskettimien kanssa. Pianomiesten näkemyksiin ja tarpeisiin en ota kantaa...
 
Mielestäni niitä vehkeitä, joissa olisi hyvät pianot ja urut ei ole paljoa. Nordi. Uusia merkkejä on Dexibell. Sitä en ole päässyt kokeilemaan, mutta saattaa olla monipuolinen.
 
Yamahan, Rolandin ja Kurzweilin urut ei ole niin huvittanut.
 
Nyt Yamaha on kuitenkin tehnyt oman electronsa:
https://youtu.be/qd_a_Hpiz0E
 
LautaJaFoni
04.04.2020 21:21:38
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

musamies: Yamahan, Rolandin ja Kurzweilin urut ei ole niin huvittanut.
 
Nyt Yamaha on kuitenkin tehnyt oman electronsa:
https://youtu.be/qd_a_Hpiz0E

 
En oo niin paljon ite noita urkuja vertaillu, mutta ite olen tyytyväinen ja ilonen Nordin B3-simulaatiolla. Yamaha sanoi YC-61 mainostuksessa jotakin siihen malliin, että:
"re-inventing the stage piano", mutta siinä nyt ei ole mitään perää, kun vertaa Nordin Electroon ja Stageen...
 
Kuhan kirjottelen, Elias
musamies
04.04.2020 23:26:19
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

LautaJaFoni: En oo niin paljon ite noita urkuja vertaillu, mutta ite olen tyytyväinen ja ilonen Nordin B3-simulaatiolla. Yamaha sanoi YC-61 mainostuksessa jotakin siihen malliin, että:
"re-inventing the stage piano", mutta siinä nyt ei ole mitään perää, kun vertaa Nordin Electroon ja Stageen...

 
Näin on, että Nordin vehkeet on vaikuttanut käyttökelpoisilta.
 
Itsestä on kiinnostavaa jos käytössä on erilaisia urkuja. Nordissa on jonkin verta niitäkin.
 
Dexibelillä on tuommoinen Classico
https://youtu.be/spzx1hWazrY
 
Electron vanhimmat versiot ei olleet kovin monipuolisia. Myöhemmissä käsittääkseni enempi sitä, että yhdellä kiipparilla pärjää.
 
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2020, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti