Muusikoiden.net
30.10.2020
 

Koskettimet »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Akustisen ja digipianon kuunteluvertailu
1
faq1
01.03.2020 06:02:07
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Linkissä olevasta vertailutestistä selviää digipianon ja akustisen ero. Se jälkisointi akustisessa on vielä jäljittelemätön.
 
https://www.youtube.com/watch?v=5dBLAuQXTn4
 
hallu
01.03.2020 10:08:25
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Noiden pianojen soundiero oli niin iso että ei meikäläisen kaltainen noviisi osaa arvioida mitä eroa niissä oli kun niissä tuntui olevan aika vähän yhteistä. Tuossa digipianossa minusta kuului se mikä usein kuuluu myös mallinnetuissa kitaravahvistimissa eli se on jollain tavalla "liioiteltu" karikatyyri oikean pianon soundista.
 
En tiedä oli mallinnuksessa mallinettu juuri samaa pianoa jota tuo kaveri soitti akustisesti, mutta mun mielestä digipianon soundi oli kompressoituneempi ja tummempi ja se myös pikkuisen tuntui säröytyvän mitä akustinen piano ei tehnyt. Jos minulta kysyttäisiin, niin mallinnuksen soittodynamiikka täytyy olla ihan erilainen, koska se myös kuulostaa erilaiselta.
 
Tähän pitäisi keksiä jotain nokkelaa.......
musamies
01.03.2020 14:54:18 (muokattu 01.03.2020 15:16:53)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

faq1: Linkissä olevasta vertailutestistä selviää digipianon ja akustisen ero. Se jälkisointi akustisessa on vielä jäljittelemätön.
 
https://www.youtube.com/watch?v=5dBLAuQXTn4

 
Digitaalisessa vaihtoehdossa tila ja resonanssit joudutaan myös luomaan silloin kun niitä halutaan. Jos ääni tulee livenä kaiuttimista tai tulee suoraan jostain softasta ilman akustista tilaa... ei ole digivaihtoehtokaan yhdestä puusta.
 
Digivaihtoehdoissa on vaihtelevia ominaisuuksia, jotka vaikuttaa tilan tuntuun.
 
Käytännössä taviksille ei ole odotettavissa konserttitaloluokan olosuhteita, joten hyvä digivaihtoehto voi olla kilpailukykyinen ja se pitää viedä itse paikalle.
 
Tuossa esimerkiksi yksi aika uskottava softapiano:
https://youtu.be/MXUOHf1t5ZM
 
Akustisilla pianoilla ja flyygeleillä mikitystekniikka vaikuttaa tilan ohella paljon miltä kuulostaa äänitteellä. Tavallinen kotipiano seinää vasten on aika kökkö. Hyvällä mikitystekniikalla akustisesta vaihtoehdosta saa hienon kuuloisen.
 
https://youtu.be/jpZsyvUQceE
 
Noin sitä tilaa luodaan mikityksillä.
 
oksatboys
01.03.2020 20:38:04
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

faq1: Linkissä olevasta vertailutestistä selviää digipianon ja akustisen ero. Se jälkisointi akustisessa on vielä jäljittelemätön.
 
Niin ero jonkun mallinnuksen ja epävireisen, pienessä huoneessa soitetun pystypianon välillä. Emmä oikeen tajua mikä tässä testissä oli ideana, koska on selvää jo etukäteen että eroa on kun vertaillaan täysin erilaisia asioita.
 
Järkevämpi se vs tuo -testi olisi että vertaillaan viritettyä konserttiflyygeliä konserttisalissa ja vastaavaa mallinnusta (perään joku tilamallinnus).
 
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2020, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti