Muusikoiden.net
31.10.2020
 

Koskettimet »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Yamaha pf10 simahti
1
awkwardlarry
07.02.2020 08:12:43
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Hei tietäisikö kukaan pianon elektroniikasta enemmän kuin minä, sain yamahapf10 sähköpianon ja piano oli seisonu noin pari vuotta. Käynnistin pianon ekaa kertaa ja soitin muutaman äänen ja sitten hiljeni. Avasin paneelin koska palaneen sähkönkäry alkoi tuoksua, en löytäny muuta kuin palaneen häiriönpoistokondensaattorin piirilevystä mistä lähtee johto verkkovirtaan mikä ei pitäisi vaikuttaa pianon toimintaan. Kaikki neuvot ovat tervetulleita!
 
Serenity
07.02.2020 12:30:15
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Konkka on luultavasti oikosulussa (ei kai se muuten palaisikaan) eikä pianoa voi käyttää ennen konkan vaihtoa. Suosittelen kiikuttamaan vehkeen ammattilaisen hoiviin. Osaa vaihtaa tilalle oikeanlaisen kondensaattorin ja tarkastaa samalla piirilevyn kunnon. Koska osa on kiinni verkkojännitteessä, ei omatoimista sorkkimista voi oikein suositella.
 
basisti1971
11.02.2020 10:47:08
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Moi.
 
awkwardlarry: Hei tietäisikö kukaan pianon elektroniikasta enemmän kuin minä, sain yamahapf10 sähköpianon ja piano oli seisonu noin pari vuotta. Käynnistin pianon ekaa kertaa ja soitin muutaman äänen ja sitten hiljeni. Avasin paneelin koska palaneen sähkönkäry alkoi tuoksua, en löytäny muuta kuin palaneen häiriönpoistokondensaattorin piirilevystä mistä lähtee johto verkkovirtaan mikä ei pitäisi vaikuttaa pianon toimintaan. Kaikki neuvot ovat tervetulleita!
 
Olettaen ettei kyseessä ole tori.fi:ssä hiljan ollut mahdollisesti pääteastevikainen yksilö, ylläehdotettu ammattiauttajalle kiikuttaminen ei ole koskaan huono vaihtoehto, etenkin koska huoltomanuskasta:
 
https://www.owner-manuals.com/PF10-service-manual-YAMAHA.html
 
Ei pohjoiseuroopan vientiversiosta löydy verkkoliitännän lähistöltä sen enempää häiriönpoistokonkkaa kuin yleisempää varistoriakaan.
Ja kumpainenkaan ei toimintaan vaikuta millään tavalla kuten jo mainitsitkin.
Jännitteenvalinta 115V/230V kyllä löytyy, ja jos tuo oli väärässä asennossa, kaikenlaista kenkkua kyllä on mahdollisesti kerennyt tapahtumaan kun sulakekan ei ilmeisesti ihan heti palanut.
 
Etenkin jos jännitevalitsin oli väärässä asennossa, en suosittele kevein perustein vaihtamaan sulakkeita ja kokeilemaan uudelleen.
Vaikkei ko. kosketnsoittimella suurta rahallista arvoa olekaan, käyttöarvo kuitenkin, ja jos ilman sait, kestää varmasti ammattiauttajan diagnoosin/korjaamisen.
 
T:Samuli
 
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2020, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti