Muusikoiden.net
27.10.2020
 

Koskettimet »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Kahden soittimen äänet yhteen
1
waldorf-syntikka
05.02.2018 16:05:08
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Moro! Tämä nyt on todella amatöörin kysymys. Minulla on kaksi keyboardia, joissa on mm. midiliitännät, phones ja Output L/R. Midiasioita en edelleenkään ole opetellut.
 
Minulla olisi toiveena saada kummankin soittimen ääni yhteen linjaan. Eli voisin soittaa kummallakin soittimella niiden omia ääniään samanaikaisest ja kuulisin ne vaikka stereokuulokkeista tai saisin äänet tietokoneelle tallennusta varten. Voisiko tuota lähteä toteuttamaan soittimien Output L/R -lähdöistä? Minulla on kaksi kappaletta y-kaapeleita joissa on 3,5 mm urosliitin ja 2 kpl isompia 6,3 mm urosliittimiä. Jos nuo laitan soittimiin kiinni Output L/R reikiin, saanko ne 3,5 mm:n liittimet jotenkin liitettyä yhteen ja äänet kuulumaan stereokuulokkeisiin? Ois jännä soittaa kahden erilaisen soittimen ääniä samanaikaisesti. Vai miten tuollainen toteutettaisiin? Kiitos paljon jo etukäteen!
 
Antti1
05.02.2018 16:30:03
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Osta joku halpa mikseri, josta löytyy kaikki tarvitsemasi ominaisuudet. Se on sit makuasia ostatko jonkun räkkiin menevän linjamikserin, vai perinteisemmän, jossa on mahdollisesti eq yms. mukana. Katso tarkkaan kuitenkin, että siitä löytyy kuulokevahvistin, jos moista kaipaat. Useimmissa on.
waldorf-syntikka
05.02.2018 17:38:24
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Antti1: Osta joku halpa mikseri, josta löytyy kaikki tarvitsemasi ominaisuudet. Se on sit makuasia ostatko jonkun räkkiin menevän linjamikserin, vai perinteisemmän, jossa on mahdollisesti eq yms. mukana. Katso tarkkaan kuitenkin, että siitä löytyy kuulokevahvistin, jos moista kaipaat. Useimmissa on.
 
Okei, kiitos. Ilmeisesti soittimen Output-lähdöistä johdot siihen mikseriin? Onkohan se mikseri juurikin sitä varten, että sillä yhdistetään äänet? Pitääpä selvitellä, että mistä löytyisi halpa.
 
Sax-pappa
05.02.2018 17:53:17
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

waldorf-syntikka: Okei, kiitos. Ilmeisesti soittimen Output-lähdöistä johdot siihen mikseriin? Onkohan se mikseri juurikin sitä varten, että sillä yhdistetään äänet? Pitääpä selvitellä, että mistä löytyisi halpa.
 
Esimerkiksi joku tällainen: https://www.stpaulssound.fi/tuote/m … -mix5-5-kanavainen-mikseri/3MAMIX5/
 
Tuohon saa vielä tarvittaessa liitettyä mikrofoninkin .
 
Antti1
05.02.2018 19:13:43
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Mikserin tarkoitus on nimenomaan yhdistää monta erillistä äänilähdettä yhdeksi summasignaaliksi, joka sitten ketjutetaan tarpeen mukaan eteenpäin kaiuttimiin, kuulokkeisiin, nauhuriin, tietokoneelle jne.
waldorf-syntikka
06.02.2018 03:01:00
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tuollainen Mackie MIX5 mikseri olisi varmasti sopiva. Mutta vielä yksi kysymys: Otetaanko äänet soittimelta mikseriin siitä stereokuulokeliitännästä (1 pistoke) vai Output R/L liitännästä? Mikä ero näillä on? Tarvitsenko siis kahden kiiparin liittämiseksi mikseriin 4 kpl kaapeleita, joissa on se 6,3 mm pää?
 
Leikari
06.02.2018 08:51:54 (muokattu 06.02.2018 09:01:57)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

https://www.stpaulssound.fi/tuote/s … ndcraft-notepad-5-mikseri/3SCNPAD5/
 
tuossa olisi valmiiksi usb-liitin eli toimisi äänikorttina äänen tietokoneelle tallentamista varten. Yo. laitteessa on vain yksi mikrofoniliityntä, mikä kosketinsoittimen soittajalle on turha sekin tai vähintään riittävä tulevia tarpeita varten ainakin ensivaiheessa.
 
suosittelen, että valmistajan sivulta katsoo käyttöohjeen "user quide/manual" tms., jo ennen ostopäätöstä - silloin näkee kytkentäesimerkit ja muukin käyttö selviää & voi arvioida onko laite sopiva omiin tarpeisiin.
 
esim: https://3e7777c294b9bcaa5486-bc9563 … epadUserManual_v.1.0.1_original.pdf
 
ja
 
http://mackie.com/sites/default/fil … S/Owners_Manuals/Mix5_8_12FX_OM.pdf
- -
halvempiakin löytyy, mikäli aivan kotikäyttöön ensitarpeiksi haluaa/kelpaa - pidempi aikaisesta luotettavuudesta saattaa joutua tinkimään, mutta ajavat kyllä asiansa:
 
https://www.thomann.de/fi/pikkumikserit.html?oa=pra
 
mieti myös, että tarvitsetko mikseriin sisälle rakennettua efektilaitetta vai riittävätkö syntikoiden efektit
 
- -
Ja kyllä: mikäli stereona haluaa synasta äänen mikseriin niin 6,3 mm _mono_ plugijohdot sekä R että L - outputeista - ja kummastakin synasta omansa eli 4 kpl yhteensä.
 
Krice
06.02.2018 09:49:10
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Leikari: Ja kyllä: mikäli stereona haluaa synasta äänen mikseriin niin 6,3 mm _mono_ plugijohdot sekä R että L - outputeista - ja kummastakin synasta omansa eli 4 kpl yhteensä.
 
Tuohan ei ole välttämättä tarpeen, voi myös vetää vain monona L-outputista, yleensä niissä myös lukee, että L/mono, ja yhdistää sitten stereoksi kaksi monoraitaa.
 
musamies
06.02.2018 11:41:18
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Jos tulee katseltua uutta kiipparia, on kätevä jos siinä on äänen sisäänmeno. Itsellä kyllä on pieni digimikseri, mutta esim. iPad:in yhdistän useimmiten kiipparin omaan sisäänmenoon. Yhtä hyvin siihen voi yhdistää toisen kiipparin.
 
Prophet
17.11.2018 19:47:36
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

On syntetisoija sekä syntetisoijamoduli, jossa on rca ulostulo ja sisäänmeno, mutta ei kuulokeliitäntää. Syntetisoijasta lähtee johto midi out -liitännästä modulin midi in -liitäntään. Entäs nyt sitten? Tarvitaan tietysti joku pikkumikseri, jotta saa modulista ääntä kuulokkeisiin. Eli johto modulin outputista mikserin inputtiin? Kuulokkeet mikserin kuulokeliitäntään. Ekvalisaattori lienee turha ominaisuus mikserissä, koska syntetisoijassa on potikoissa low high ja reverb ja ne kai voi asettaa ohjaamaan midiä? Menikö päättelyt jokseenkin oikein? Mikä halpa pikkumikseri sopisi tässä tapauksessa?
 
Sax-pappa
18.11.2018 10:16:54
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Prophet: On syntetisoija sekä syntetisoijamoduli, jossa on rca ulostulo ja sisäänmeno, mutta ei kuulokeliitäntää. Syntetisoijasta lähtee johto midi out -liitännästä modulin midi in -liitäntään. Entäs nyt sitten? Tarvitaan tietysti joku pikkumikseri, jotta saa modulista ääntä kuulokkeisiin. Eli johto modulin outputista mikserin inputtiin? Kuulokkeet mikserin kuulokeliitäntään. Ekvalisaattori lienee turha ominaisuus mikserissä, koska syntetisoijassa on potikoissa low high ja reverb ja ne kai voi asettaa ohjaamaan midiä? Menikö päättelyt jokseenkin oikein? Mikä halpa pikkumikseri sopisi tässä tapauksessa?
 
Esim. https://www.stpaulssound.fi/tuote/m … -mix5-5-kanavainen-mikseri/3MAMIX5/
 
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2020, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti