Muusikoiden.net
26.05.2018
 

Koskettimet »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Roland vr-09 v- composta kokemuksia
1
rabitti88
04.11.2013 19:53:26
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

http://www.thomann.de/fi/roland_vr_09_v_combo.htm
Mitä mieltä ootte ihmiset mieltä kyseisestä rolandin uutukaisesta? Onko tää vähän parempi juno urkupuolella varustettu vai kokonaan uusi soitin ja kuinka hyvin tää pärjää vertailussa Nordin elektroja vastaan. Ja mikä veis voiton Korg M5, roland vr-09vcompo tai Korg krome 61 kaikki suunnilleen samassa hinta luokassa. Mikä olisi näistä se paras ja täydentävä kakkoskiippari RD 300sx rolandille? Voitte ehdottaa muitakin vaihtoehtoja.
 
keräiliä himoitsen jo lisää kiippareita. Varsinkin lisää rolandia...
Melodrome
05.11.2013 14:04:04
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Eilen juuri tilasin VR-09:n. Tulee ehkä jo tällä viikolla.
 
Pikainen ensivaikutelma: Nord Elektron voittaa pianoissa ja synapuolella, uruissa ei ehkä ihan pärjää, mutta kyllä mulle kelpaa.
 
Koskettimet on vähän lepsut, ei mitään puolipainotetusta tms. tietoakaan, jos sellasta kaipaa. Sitten kannattaa soitella paremman midikoskettimioston kautta.
 
Helppo käyttää kuin mikä. Ei ole mikään työasema, vaan treenis/keikkalaite.
 
Oikeat drawbarit ja potikat efekteille on hieno juttu lennossa väännellä, ei sellasta valikkohelvettiä.
 
En ole testannut kuin jotain tunnin sitä, mutta pakko oli ostaa, kun innostui. Kunhan saan PA:han kiinni, niin tietää paremmin soundeista.
 
kosmonautti5000
05.11.2013 16:52:14
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

komppaan yllä olevaa. nordin urut paremmat ja kaikki muu kallistuu vr-09:in. efektien parametrien puuttuminen raivostuttavaa ja syntikan operointi vaatii applen tietokoneen/padin tai muuten ihan rampa. soundaa hyvältä ja omaan makuuni rolandin koskettimisto on parempi kuin fatarin rimpula mikä nordiin on asetettu. joku siitäkin varmaan tykkää...
 
vajaa puoli vuotta tuollanen on ollut ja hyvin sen kanssa pärjää mikäli ei juuri kaikuja kummempia efektejä kaipaa.
 
ainiin.. se on kevyt. siis todella kevyt, muttei lainkaan vääntyilevän rimpulan oloinen. jos on yhtään roudaamista tiedossa niin valitsisin jo sillä perusteella.
 
Janus
05.11.2013 18:09:56 (muokattu 05.11.2013 19:06:27)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

kosmonautti5000: efektien parametrien puuttuminen raivostuttavaa ja syntikan operointi vaatii applen tietokoneen/padin tai muuten ihan rampa.
 
Puhutko nyt siis VR-09:stä?
 
_____
 
Rolandiin kallistuisin itsekin, etenkin tilanteessa, jossa haetaan yleiskäyttöistä yläkiipparia laadukkaan keikkapianon ohelle (Krome 61 on nasta yleisrompleri, jossa on vähän keskivertoa laadukkaammat piano- ja e.piano-sämplet, mutta jos ne hoituvat jo RD:stä...).
 
Kommentti tosin tuohon "aidot drawbarit"-väitteeseen: eivät ole, pienemmät mustat/valkoiset nipukka-liukusäätimet, oikeassa järjestyksessä toki. Ajavat varmaan sivistyneesti operoituna asiansa, mutta vähänkään rankempaan vatkaamiseen ne eivät sovellu (esim. glissandojen yhteydessä alimpien drawbarien nopea työntö mutelle ja vetäisy takaisin auki).
 
musamies
05.11.2013 19:16:42
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Vanhemman version V-combon VR-700 saundeista en tykännyt, toivottavasti uudessa on paremmat.
 
Hauska ja monikäyttöinen lisäkiippari voisi olla mielestäni Jupiter 80.
 
Nord Electro 4D vaikuttaa myös hauskalta.
 
Melodrome
05.11.2013 21:40:26
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Drawbareista vielä Janus...
 
Tarkoitin, että "oikeemmat" kuin esim. kahdessa Elektro 4:n mallissa, joissa on painonapit ja ledivalot näyttämässä asentoa. Niillä nyt ei ainakaan haluamiasi temppuja voi tehdä sitäkään vähää, kun drawbarin säädön nopeus taitaa olla vakio (?). Pienethän ne VR-09:ssä on kuten itse laitekin, joka varmaan lentää ständiltä maahan kovassa menossa, kun on niin kevyt.
 
VR-09 on kuitenkin alle tonnin budjetin soitin ja siihen nähden on siinä yritystä tältä osin.
 
kosmonautti5000
06.11.2013 09:58:27
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Janus: Puhutko nyt siis VR-09:stä?
 
kyllä. tosin eilen todistin miten mac ei kelvannutkaan editorille vaan iPad ainoa mahdollisuus päästä syntikkaan oikeasti käsiksi. vr-09:iinhan on sisällytetty 2kpl rolandin analogimallintavaa synaa joita voi splittaa tai layeroida keskenään. ilman editoria muokkaaminen rajoittuu noiden "drawbarien" alla oleviin muutamaan yleiseen parametriin.
 
efektit ovat säädettävissä vain yhden yleisen säädön verran joka muuttaa nähtävästi kaikkia efektin parametrejä johonkin suuntaan. ihan kelvollinen systeemi, muttei varsinaisesti kovin monipuolinen.
 
"drawbarit" ovat todella tehty aika hentoon liu'utteluun ja jäävät varmasti käteen jos kovempaa repii. sama juttu nordin 4D:n kanssa. silti mielestäni mukavampi systeemi kuin nordin ledivalot aiemmin ja syntikan filtterivingutteluun hauska systeemi.
 
soitin vaatii ständiin ikkunatiivistettä tai jotain vastaavaa liukumista vastustavaa tai luvassa on mielenkiintoisia tilanteita jo vauhdikkaammin soittaessa.
 
A100
06.11.2013 10:01:07
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

kosmonautti5000: soitin vaatii ständiin ikkunatiivistettä tai jotain vastaavaa liukumista vastustavaa tai luvassa on mielenkiintoisia tilanteita jo vauhdikkaammin soittaessa.
 
OT: loistava vinkki tuo ikkunatiivisteen laittaminen standiin!
 
jyrkkä ehkä.
T.A
06.11.2013 15:15:51
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

kävin laitetta testaamassa,äänet monipuolisia,kosketus aivan onneton..
vertaan dx-7:an kosketukseen tai vk-7:an en tykänny.
 
kaikki paitsi hammondit on turhaa.
kosmonautti5000
06.11.2013 15:33:05
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

T.A: kävin laitetta testaamassa,äänet monipuolisia,kosketus aivan onneton..
vertaan dx-7:an kosketukseen tai vk-7:an en tykänny.

 
ei ole kyllä mitään tekemistä vk-7:n koskettimiston kanssa (joka on btw aivan loistava... ainakin omasta mielestäni :P ). dx-7:nkin on kevyempi joskin hieman samanlainen siinä missä kaikkien muutkin yammujen synakoskettimistot on samaa maata kaikkien rolandin koskettimistojen kanssa.
 
vr-09:n koskettimiston "painosyvyys" on muuten soundista riippuen eri korkeudella joka on ihan kiva esim. pianon ja urkujen kanssa.
 
Melodrome
06.11.2013 15:54:33
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tatsi on nopea urkujen soittoon kun se reagoi jo ihan "pinnassa"; minä tykkään. Pianoille siinä on vain pula-ajan kosketusherkkyys sen mukaan kuinka kovaa paukuttaa kosketinta pohjaan eikä oikein minkäänlaista vastetta.
 
Kyllä se midikoskettimisto pitää olla, jos osaa soittaa pianoa. Minä en osaa, joten tämä kelpaa mulle siihenkin.
 
Terzi
10.11.2013 01:07:39
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Käväisin pikaisesti kokeilemassa tuota peliä ja ainakin itse kiinnostuin siinä määrin, että saatan käydä tekemässä piakkoin kaupat. Jäi vain vähän mietityttämään, että miten oleellisessa roolissa tuo iPad on. En oo koskaan oikei perustanu noista omenoista.
 
kosmonautti5000
10.11.2013 14:15:25
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

jos tahdot operoida syntikkaosiota muutekin kuin noiden liukujen alla olevilla muutamalla parametrilla on se ilman ipadia mahdotonta. itse en ainakaan ole vielä löytänyt yhtään toimivaa ipad-emulaattoria niin pc:lle, iphonelle tai macillekaan. klassikkosoundeja kaipaavalle valikoima ja muokattavuus varmaan riittää, mutta pulputuksia ja pörinöitä tarvitseva tarvii ipadin.
 
Terzi: Käväisin pikaisesti kokeilemassa tuota peliä ja ainakin itse kiinnostuin siinä määrin, että saatan käydä tekemässä piakkoin kaupat. Jäi vain vähän mietityttämään, että miten oleellisessa roolissa tuo iPad on. En oo koskaan oikei perustanu noista omenoista.
 
mountain
19.11.2013 21:51:21
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Mainostekstiä?? - Hei, miten tulkitsette esitteen maininnan: "SuperNATURAL-teknologian vauhdittama..urku" ? Tarkoittaako se, että vauhtia on yritetty antaa, mutta lopputulos ei vielä vastaa kalliimpia malleja, vaikka superNATR.-tarra on laitteen kyljessä? Monissa merkeissa luvataan, että kaikki tai osa soundeista on samat tai samaa tasoa, kun merkin lippulaivassa. Esim Yamaha Mox/Motif. Kiinnostukseni kohdistuu piano-, urku, rhodes-soundeihin, mutta ulkomaisiin keskustelupalstoihin ja you-tube-videoihin suhtaudun varauksella.
 
steady
13.12.2013 16:57:17 (muokattu 13.12.2013 17:09:08)
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

ostin vr-09:n pari viikkoa sitten jami-uruiksi Rhodesin päälle. Itsehän en mikään pianovirtuoosi tai urkuvelho ole mutta on hyvän tuntuinen peli :)
 
tervetulloo soitteleen Bar5:seen Ylivieskaan, täällä se on pe ja la jameissa käytössä!
 
iPad ei kytkeytynyt mulla tuolla camera connectionilla (iPad4) ja oottelen wifi-pulikkaa...
 
edit.
sen verran tuosta pysymisestä paikallaan että pohjan kumitassut pitää laitteen hyvin pianon päällä. En katsonut tarpeelliseksi köyttää sitä sen kummemmin vaikka jami-kalusteesta onkin kysymys ;)
(kuva profiilissa)
heh, sitten testailin ja vääntelin soundeja ja haeskelin sitä mahdollisimman lähelle Rhodesia. Kosketuksestahan suurin ero syntyy...
todella simppeli video: https://www.facebook.com/photo.php? … 2419473318452&l=4451525696937953523
 
...they call me Steady Rolling...
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti