Muusikoiden.net
20.02.2019
Musamaailma.fi - Soittimia rock-asenteella 

Koskettimet »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Halvat käytetyt
1 2 3 4 529 30 31 32 33
Thomas Häggblom
05.10.2011 09:13:59 (muokattu 05.10.2011 09:15:33)
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Päätin toteuttaa kalliit käytetyt -ketjusta liikkeelle lähteneen hyvän idean.
Ketjuun on siis tarkoitus listata hauskoja tai muuten vain naurettavia tarjouksia käytetyistä soittimista, sekä ostoilmoituksia, joissa yritetään epätoivoisesti saada jotakin tiettyä soitinta naurettavan halvalla hinnalla. Kaikki, jotka ovat myyneet soittimaan netissä ovat varmasti törmänneet moniin uskomattomiinkin ostajiin, joilla riittää keinoja ja perusteluja kun yrittävät kertoa sinulle että se vanha analogi-rolandisi on korkeintaan viidenkympin arvoinen :)
 
PS: Tarkoitus ei ole listata sitä, kuinka on saanut jonkin soittimen käytettynä halvalla. Kukaan ei halua kuulla sitä, kuinka isoisäsi löysi Jupiter-kasin kirpputorilta sadalla markalla. Alkaa vain vit.. ketuttamaan ^^
 
PPS: Olisi mukavaa, jos ihmiset laittaisivat linkin perään aina pienen kuvauksen siitä, mitä linkin takana on. Näin tätä ketjua voi lukea tulevaisuudessakin mukavasti. Tori-ilmoitukset kun vanhenevat nopeasti ja linkit lakkaavat toimimasta.
 
Aloitan pelin: http://muusikoiden.net/tori/nayta.php?id=563575
 
Halutaan ostaa hyväkuntoinen Korg Karma 300-400 eurolla :) Sanoisin että ei onnistu ikinä, vaikka Karman arvo ehkä olisikin tuon verran: Onhan se sentään yli kymmenen vuotta sitten julkaistu vanha työasema, joka käyttää diskettejä tallennusmuotona. Ja jonkun M50:n saa nykyään uutena sillä hinnalla, millä Karmat menee käytettyinä.
Valitettavasti vain kysynnän ja tarjonnan laki määrittelee hinnan, ja Karmoja kysytään yllättävän paljon, vaikkei niitä niin usein liikukaan. Ja jonkinlainen ihmeellinen status tuolla soittimella kuitenkin on moneen unohdettuun vanhaan työasemaan verrattuna.
 
www.myspace.com/loistavapolku
Titares
05.10.2011 11:04:03
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Oman kokemukseni mukaan naurettavan alhaisia tarjouksia annetaan huuto.net'ssä jatkuvasti. Muusikoiden.net ja Ebay on tässä suhteessa huomattavasti parempi myyntikanava. Kerran esimerkiksi yritin ostaa Ebaystä Xpanderia ja tarjosin mielestäni aika hyvin eli vähän alle 2000,- ja myös myyjä oli halukas myymään minulle. Loppumetreillä hinta kuitenkin nousi todella rajuksi. Tosin myyjänä oli eräs tunnettu amerikkalainen huilisti, joten ilmeisesti joku ystävällinen sielu halusi häntä tukea taikka vain muuten hyödyntää nimeä.
 
tipi2112
05.10.2011 14:05:05
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

No hyvä, laitetaanpä sitten tänne kun silmään sattui tällainen :
 
http://muusikoiden.net/tori/nayta.php?id=563153
 
Tuolla on Vocen Micro B myynnissä 100 egee. Hinta / laatu suhde on loistava. Vaatii kuitenkin Leba efektin jostakin, ja on pelkkä presettimoduuli, mutta rock urku toimii hyvin. Micro B II on vielä parempi mutta niitä ei tuolla 100:lla enää näe täällä.
 
Thomas Häggblom
05.10.2011 14:11:51
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Titares: Oman kokemukseni mukaan naurettavan alhaisia tarjouksia annetaan huuto.net'ssä jatkuvasti.
 
Jos kohteessa ei ole hintavarausta niin saatan kyllä itsekin siellä mennä huvikseni huutelemaan kätevällä korotusautomaatilla. Esimerkiksi jos siellä on joku syna lähtöhinnalla 40€ niin voin ajatella että "noh, tuosta voisi vaikka satasen maksaa" ja pistää huudon korotusautomaatilla sinne sataseen asti, ja jos en voita niin ihan sama :)
 
Vähän aikaa sitten kävikin niin, että huusin huvikseni Korg 01/W:n sieltä satasella, mutta kun menin noutamaan niin tajusin että sehän on oikeasti 01/W eikä 01/Wfd. Noh myyjällä oli muitakin soittimia myynnissä ja ostinkin sitten mielummin Yamaha SY-22 -synan 120 eurolla, nauhoitin sillä yhden meidän tulevan albumin biiseistä ja myin sitten eteenpäin täsmälleen samalla hinnalla :) Oli pikkuvikainen niin en jaksanut pitää sitä, kun en olisi kuitenkaan vaivautunut huollattamaan. Kivat soundit kyllä oli, ehkä ostan joskus SY-35:en.
 
Huuto.netti on sellainen että siellä voi kyllä hyvin yrittää, mutten kehtaisi mitään naurettavia tarjouksia esittää yksityisesti jollekin Mnettiläiselle pikaviestillä tai sähköpostilla. Tulee vain roskapostia myyjälle turhaan.
 
Suurin osa omista kaupoista Mnetin torilla on kyllä mennyt aika samalla kaavalla. Soitin on myynnissä hinnalla X. Tarjoan 0.75X ja sitten myyjä ehdottaa kauppoja hintaan 0.85X ja sitten tehdään kaupat :)
 
Tämä oli ihan hauska:
 
http://muusikoiden.net/tori/nayta.php?id=529988
 
"Ostetaan halpoja syntiikoita:
Korg m3
Korg extreme"
 
www.myspace.com/loistavapolku
pekka montin
05.10.2011 16:29:36 (muokattu 05.10.2011 16:33:19)
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Juu.
 
Mulla on käynyt aina hyvä flaksi kaupoissa. Olen saanut soittimet yleensä halvalla tai normihinnastoon pohjautuen. Ihmiset ovat kaikki hyvin erilaisia. Joku toivoo löytävänsä CZ-101:sen 50 euroon, kun toimivan oikea arvo euroopassa menee siinä 200 euron hujakoilla. Usein käy niin että ko ihminen jää ettimään sitä CZ-101:sta 50 euroon koko loppuelämäkseen, tai kunnes löytää jotain muuta. Niistä soittimista maksetaan joissa on persoonallisuutta ja joita ei enään tehdä. Työasemat ja digivitkuttimet kärsivät eniten.
 
Ostoilmoitukset pohjautuvat usein täälä siihen että halvalla pitäisi saada hyvää, ja mahd. äkkiä.
 
Elkan viulukoneesta pyydetään edelleen 300 euroa, ja koska kyseessä ei ole se "parempi" Rhapsody, on tuo vieläkin myynnissä. Soitin menee kuitenkin myydyksi. Itse koitin tingata hintaa, mutta ei onnistunut. Soitin on perushintainen sille joka sitä tarvitsee, mutta mun kaltaiset hamstraajat joutuu funtsimaan asiaa myös siltä kannalta että onko soittimelle käyttöä oikeasti ja mikä sen jälleenmyynti arvo on.
 
Hauskimpia ovat nämä ostoilmoitukset"Haluan ostaa sen ja sen ja sen, mutta muistathan että näitä on liikkunut Ebayssa joskus 2 euroon, joten ethän pyydä enempää...". Tuollainenhan on periaatteessa jo harhaanjohtamista ellei jopa suoranaista kusetusta! ; P
 
Kyllähän se fakta on että kaikille soittimille on olemassa se oma "virallinen" hinnasto ympäri maailmaa joka voi vähän heitellä kunnosta, olosuhteista ja maasta riippuen. Moni kuitenkin elää ihan omissa kuvitelmissaan mikä on minkäkin hintainen.
 
Joku myi juuri hieman epämääräisin termein Poly Kasisatasen pois. Jossain 100-150 euron hintahujakoilla taisi mennä, joka on HALPA. Asiaan vaikutti se että myynti ilmoitus oli harhaanjohtava hieman, kun rivien välistä selkeästi pystyi lukemaan että kyseessä on toimiva yksilö. No, tällä kertaa ostajaa suosi :) olisin halunnut itsekin tuota jos olisin ollut rahoissa.
 
Luotettava.
tonecab
05.10.2011 18:39:53
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Nää höpinät alkaa mennä yli ymmärryksen. Suurin osa näistä laitteista oli halpis-paskoja jo tullessaan, eikä valmistajakaan niistä enempää odottanut kuin niistä "oikeista kunkuista"! Kukas se oli kun kirjoitti että "joutuu näkemään pari kuukautta nälkää jos hankkii tän ja tän". Kyllä niihin oikeisiin soittimiin joutui joskus näkemään nälkää jopa vuoden tai ylikin! No, topichan oli halvat käytetyt.
 
Oliks täällä joku keskustelu Jupiter-kasista? Ja hinnat "kuulemma" jotain 5 tonnia? Tarkoittaaks tää sitä että jonkun Oberheimin tai Prophetin hinta olis tolla kaavalla tuplat? Ne oli kuitenkin alunperinkin kunkumpia. Molempia on kuitenkin myyty nykyään kahesta-puolesta-tonnista ylöspäin. Ja noita muutaman-kympin juttuja en halua nurkkiin, ei aika niistä oo parempia soittimia tehnyt... Sori!
 
Thomas Häggblom
05.10.2011 18:40:58
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

pekka montin: Joku myi juuri hieman epämääräisin termein Poly Kasisatasen pois. Jossain 100-150 euron hintahujakoilla taisi mennä, joka on HALPA. .
 
Joo otinkin myyjään yhteyttä ja varoitin ettei kannata ihan parilla kympillä luopua. Mutta taisi joo noilla tienoin mennä kaupaksi, ja oli vielä se harvinainen(-sempi) reverse keys -versio. Ei sillä että se olisi musta mitenkään tyylikäs väritys :D
 
www.myspace.com/loistavapolku
JPQ
05.10.2011 18:43:03 (muokattu 05.10.2011 18:47:20)
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

tonecab: Nää höpinät alkaa mennä yli ymmärryksen. Suurin osa näistä laitteista oli halpis-paskoja jo tullessaan, eikä valmistajakaan niistä enempää odottanut kuin niistä "oikeista kunkuista"! Kukas se oli kun kirjoitti että "joutuu näkemään pari kuukautta nälkää jos hankkii tän ja tän". Kyllä niihin oikeisiin soittimiin joutui joskus näkemään nälkää jopa vuoden tai ylikin! No, topichan oli halvat käytetyt.
 
Oliks täällä joku keskustelu Jupiter-kasista? Ja hinnat "kuulemma" jotain 5 tonnia? Tarkoittaaks tää sitä että jonkun Oberheimin tai Prophetin hinta olis tolla kaavalla tuplat? Ne oli kuitenkin alunperinkin kunkumpia. Molempia on kuitenkin myyty nykyään kahesta-puolesta-tonnista ylöspäin. Ja noita muutaman-kympin juttuja en halua nurkkiin, ei aika niistä oo parempia soittimia tehnyt... Sori!

 
En ole yhdenkään synan takia nälkää nähnyt mutta aika kauan silti säästänyt tosin nykyään tulot sillä mallillla että softaan on pakko kallistua... varsinkin kun nuo rautasynat ei oikein innosta paitsi analoogit ja ne taas maksaa. vähänkään sellaiset jolle näen tarvetta ja uusia vain katselen valitettavasti.
 
Laajan musiikkityylien kirjon edustaja. Tähän asti kehutuin kappale musiikki näytteessä download linkkinä. Ehkäpä toinen puolisko tyylistäni jota eniten edustan.
jones88
05.10.2011 22:15:30
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Undying Dreams:
Vähän aikaa sitten kävikin niin, että huusin huvikseni Korg 01/W:n sieltä satasella, mutta kun menin noutamaan niin tajusin että sehän on oikeasti 01/W eikä 01/Wfd. Noh myyjällä oli muitakin soittimia myynnissä...

 
Tätä ihmettelinkin; kattelin että olit tehny oivasta kaupat mutta oli silti uudestaan myynnissä. Mie hain sen poies :)
 
"Jollei mies olis kekseliäämpi ku nainen, niin kyllä maailmassa juotais sitte vähä kaljaa." -U. Turhapuro
Dolly_Keys
06.10.2011 00:19:54
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ostin tossa äskettäin Nord Electro 2 73:n kovalla laukulla ja sain kaupanpäälle asiallisen oloiset Rolandin volume- ja sustainpedaalit. Toimii täysin, mitä nyt vähän likaa jossain parissa koskettimessa eikä käyttistä oo päivitetty. 800e, tuli sellanen fiilis että nyt oli halpa.
 
Thomas Häggblom
06.10.2011 11:07:07
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

jones88: Tätä ihmettelinkin; kattelin että olit tehny oivasta kaupat mutta oli silti uudestaan myynnissä. Mie hain sen poies :)
 
No niin, hyvä että meni kaupaksi taas :) Ja olihan tuo halpa, nykyaikana vielä kun kukaan tuskin käyttää tuota pääasiallisena työasemana niin ei se diskettiasema ja laajennettu muisti ole ihan välttämättömyys. Oletko saanut ne koskettimet hoidettua jo kuntoon? Näyttivät siltä että vaativat vain vähän puhdistelua.
 
www.myspace.com/loistavapolku
jones88
06.10.2011 11:47:16
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Undying Dreams: No niin, hyvä että meni kaupaksi taas :) Ja olihan tuo halpa, nykyaikana vielä kun kukaan tuskin käyttää tuota pääasiallisena työasemana niin ei se diskettiasema ja laajennettu muisti ole ihan välttämättömyys. Oletko saanut ne koskettimet hoidettua jo kuntoon? Näyttivät siltä että vaativat vain vähän puhdistelua.
 
Jep, eilen sain valmiiksi. Puhdistelua ja rasvaa, yhden mustan joutui uusimaan. Nyt pelittää, näytön valo tosin on aika himmeä.
 
"Jollei mies olis kekseliäämpi ku nainen, niin kyllä maailmassa juotais sitte vähä kaljaa." -U. Turhapuro
Barfunkel
06.10.2011 14:44:37
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Vähän off-topic, mutta laitetaan nyt kuitenkin. Torilla on/oli Akai VX-90:n ostoilmoitus. Lähetin viestiä että millaista hintaa ajatteli tarjota ja vastaus oli 25-40 euroa.
 
Vertailun vuoksi: Ebayssa on tällä hetkellä kaksi myynnissa, hinnat 950 ja 1500 taalaa.
 
CPU
06.10.2011 14:52:24
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Barfunkel: Torilla on/oli Akai VX-90:n ostoilmoitus. Lähetin viestiä että millaista hintaa ajatteli tarjota ja vastaus oli 25-40 euroa.
 
Nauroin. Vitusti.
 
http://www.therepublicofdesire.net/ http://www.myspace.com/protectorateindustrial
Thomas Häggblom
06.10.2011 15:16:47
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

jones88: Nyt pelittää, näytön valo tosin on aika himmeä.
 
Joo se taitaa olla noissa ihan tavallista.. Omassa entisessä N364:ssänikin oli todella himmeä ja tylsänharmaa näyttö, toisin kuin esim. Korg X5D:ssä jossa näyttö on edelleen kirkkaan vihreä.
 
www.myspace.com/loistavapolku
pekka montin
06.10.2011 15:35:51 (muokattu 06.10.2011 15:38:15)
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

tonecab: Nää höpinät alkaa mennä yli ymmärryksen. Suurin osa näistä laitteista oli halpis-paskoja jo tullessaan, eikä valmistajakaan niistä enempää odottanut kuin niistä "oikeista kunkuista"! Kukas se oli kun kirjoitti että "joutuu näkemään pari kuukautta nälkää jos hankkii tän ja tän". Kyllä niihin oikeisiin soittimiin joutui joskus näkemään nälkää jopa vuoden tai ylikin! No, topichan oli halvat käytetyt.
 
Oliks täällä joku keskustelu Jupiter-kasista? Ja hinnat "kuulemma" jotain 5 tonnia? Tarkoittaaks tää sitä että jonkun Oberheimin tai Prophetin hinta olis tolla kaavalla tuplat? Ne oli kuitenkin alunperinkin kunkumpia. Molempia on kuitenkin myyty nykyään kahesta-puolesta-tonnista ylöspäin. Ja noita muutaman-kympin juttuja en halua nurkkiin, ei aika niistä oo parempia soittimia tehnyt... Sori!

 
Mun mielestä huonoa syntikkaa ei ole vielä tehtykään, kun asiaa ajattelee tarkemmin. Loppujen lopuksihan kaikki on omista käsistä ja päästä kiinni. Toinen sopii toiselle, toinen toiselle. Mulle kelpaa niin kalliit ja halvat synat, jos palvelee oikein tarkoitustaan. Pitää myös muistaa että kaikkien syntikoiden kohdalla tapahtuu aina jossakin vaiheessa se "suuri notkahdus" hintojen saralla jolloin niistä tulee ns. "halpaa paskaa jota kukaan ei halua". Jännästi se raha kuitenkin on usein se tekijä, mikä määrittelee sen, onko soitin hyvä vai ei, oli sitten kyseessä uusi tai vanha soitin. Ainut poikkeus taitaa tässä kategoriassa olla MicroKorg(joka ei tosin allekirjoittaneen suosikkeja).
 
Tuola aijemin puhuin sohvista. Tiedän myös ihmisiä jotka haluaa mielummin vanhan mersun tai amerikanraudan kuin uusimman Toyatan. Mukavaa on silti se että kaikille on nykyään "jotain", ja yleensä kaikkea. Se ei ole keneltäkään pois.
 
Luotettava.
Thomas Häggblom
06.10.2011 17:14:25
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

tonecab: Ja noita muutaman-kympin juttuja en halua nurkkiin, ei aika niistä oo parempia soittimia tehnyt... Sori!
 
Määrittele "parempi" soitin. Tai "hyvä soitin".
Eli siis paljon tehoja, muistia, gigatavuja, polyfoniaa, multitimbraalisuutta ja samplemuistia? Kuulostaa enemmän hyvän tietokoneen määrittelyltä.
 
Soittimen määrittely hyväksi tai huonoksi on jo paljon vaikeampaa, kuten Pekka Montinkin tuntuu ajattelevan. Miksei vaikka voisi hamstrata talon täyteen vanhoja 50 euron kawai- ja technics-kotikiippareita jos niistä saa jotain sellaista irti, mitä hakee. Ties vaikka innostuisi tekemään kokonaisen albumin sillä idealla, että ainoina soittimina käytetään näitä kotikiippareita.
 
Samoin, jostakin ihmeellisestä syystä minä viihdyn hyvin Korg Karman ääressä ja soitin on inspiroinut minua paljon tekemään kaikenlaista. Pidän myös sen ulkonäöstä suuresti ja pelkästään Karman omistaminen tuntuu mukavalta. Minulle on aivan yksi hailee vaikka joku nykyajan työasema olisi "parempi" kaikin tavoin. Mitä väliä sillä olisi jos soitin ei kuitenkaan tarjoaisi minulle "sitä jotakin", joka saa aikaan halun ostaa sen ja tehdä sillä kaikenlaista. En halua Korg M3:sta, haluan Karman.
 
Mun mielestä Yamaha SHS-10 on hyvä soitin. Meillä ainakin oli kaverin kanssa ihan huippuhauskaa kun yhdisteltiin sen FM-komppeja Roland TR-505:n komppeihin midisyncillä ja päädyttiin tekemään biisikin, jossa käytettiin näitä juttuja. Ja tuo SHS-10 nimenomaan auttoi luomaan sellaisen oikean fiiliksen, jonka avulla saatiin hyvä electropoppibiisi aikaiseksi, josta olen itse ainakin suht. ylpeä. Olisiko Roland AX-Synth nyt ollut tässä tilanteessa absoluuttisesti parempi? Ei.
 
www.myspace.com/loistavapolku
pekka montin
06.10.2011 20:35:22 (muokattu 06.10.2011 20:36:21)
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Undying Dreams: Määrittele "parempi" soitin. Tai "hyvä soitin".
Eli siis paljon tehoja, muistia, gigatavuja, polyfoniaa, multitimbraalisuutta ja samplemuistia? Kuulostaa enemmän hyvän tietokoneen määrittelyltä.
 
Soittimen määrittely hyväksi tai huonoksi on jo paljon vaikeampaa, kuten Pekka Montinkin tuntuu ajattelevan. Miksei vaikka voisi hamstrata talon täyteen vanhoja 50 euron kawai- ja technics-kotikiippareita jos niistä saa jotain sellaista irti, mitä hakee. Ties vaikka innostuisi tekemään kokonaisen albumin sillä idealla, että ainoina soittimina käytetään näitä kotikiippareita.
 
Samoin, jostakin ihmeellisestä syystä minä viihdyn hyvin Korg Karman ääressä ja soitin on inspiroinut minua paljon tekemään kaikenlaista. Pidän myös sen ulkonäöstä suuresti ja pelkästään Karman omistaminen tuntuu mukavalta. Minulle on aivan yksi hailee vaikka joku nykyajan työasema olisi "parempi" kaikin tavoin. Mitä väliä sillä olisi jos soitin ei kuitenkaan tarjoaisi minulle "sitä jotakin", joka saa aikaan halun ostaa sen ja tehdä sillä kaikenlaista. En halua Korg M3:sta, haluan Karman.
 
Mun mielestä Yamaha SHS-10 on hyvä soitin. Meillä ainakin oli kaverin kanssa ihan huippuhauskaa kun yhdisteltiin sen FM-komppeja Roland TR-505:n komppeihin midisyncillä ja päädyttiin tekemään biisikin, jossa käytettiin näitä juttuja. Ja tuo SHS-10 nimenomaan auttoi luomaan sellaisen oikean fiiliksen, jonka avulla saatiin hyvä electropoppibiisi aikaiseksi, josta olen itse ainakin suht. ylpeä. Olisiko Roland AX-Synth nyt ollut tässä tilanteessa absoluuttisesti parempi? Ei.

 
Näinhän se menee ja riippuu niin paljon siitä miten artisti ajattelee, oli kyseessä sitten miljoonia myynyt artisti tai ihan paikallinen artisti joka myynyt 20 levyä.
 
Itse vastustan henkeen ja vereen ajattelua standardeihin pohjautuen, ja siihen mikä on näennäisesti hyvää ja huonoa, tai oikeaa ja väärää. Kautta aikojen menestyneet artistit ovat menestyneet sen takia että ovat kulkeneet omaa polkuaan päättäväisesti. Jos hommaa aina ne uusimmat synat ja vemputtimet mitä jokainen muutenkin käyttää ammatti ja harrastelijapiireissä, on siinä iso ongelma erottua edukseen saundienkin puolesta. Se että tekee kaiken niin kuin sanotaan ja standardien mukaisesti, harvemin johtaa mihinkään merkittävään, ajattelee asiaa sitten taiteellisesti tai kaupallisesti. Elinehto nykyään on mielestäni nimenomaan se että tuodaan ihmisyys tapetille ja se yksilöllisyys, joka meistä jokainen on sisimmältään. Nykypäivänä vain luodaan sellainen illuusio kaikesta uudesta ja kuinka ylivertaista se on, ja näinhän on toisaalta ollut aina.
 
Etenkin 2000-luku joka edustaa pirstaloitunutta aikakautta niin saundien kuin tyylisuuntien suhteen, on mielestäni täysin riippuvainen siitä että uutta musiikkia keksitään joko uusien vempaimien tai vanhan kierrättämisen kautta. Tässä kohtaa vanhat synat on mielestäni myös kosketinsoittajien puolella selkeä elinehto, ja onhan mm. Vanhat Bassosynat ja Viulusynat nykyään erittäin suosittuja muusikoiden keskuudessa, tai ainakin niiden keskuudessa jotka haluavat pyrkiä luomaan jotain uutta ilman ennakkoluuloja, onnistui se sitten tai ei, mutta aina kannattaa yrittää :)
 
Ymmärrän myös että nykymodernien konemuusikoiden keskuudessa ei välttämättä kamalastikaan juhlita M1:silla tai Viulusynilla, koska ovat niin maatuneet monissa piireissä tähän standardikäsitteistöön, tai tältä tuntuu ainakin kun ziikaa harrastelijapiirejä. Moby tästä nyt tietenkin poikkeus, mutta hän on toisaalta jo raudankova ammattilainen ja taiteilija henkeen ja vereen :)
 
Mutta kuten mainitsin, ihmiset on erilaisia ja kaikilla on ne omat motiivit, oli kyseessä sitten minkätasoinen pelimanni tahansa :) Tässä vaiheessa voi vain olla kiitollinen siitä mitä nykytarjonta voikaan meille tarjota. Jokaiselle todellakin on jotain, ja sitä on paljon! :)
 
Luotettava.
JPQ
06.10.2011 21:46:16
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Undying Dreams: Määrittele "parempi" soitin. Tai "hyvä soitin".
Eli siis paljon tehoja, muistia, gigatavuja, polyfoniaa, multitimbraalisuutta ja samplemuistia? Kuulostaa enemmän hyvän tietokoneen määrittelyltä.
 
Soittimen määrittely hyväksi tai huonoksi on jo paljon vaikeampaa, kuten Pekka Montinkin tuntuu ajattelevan. Miksei vaikka voisi hamstrata talon täyteen vanhoja 50 euron kawai- ja technics-kotikiippareita jos niistä saa jotain sellaista irti, mitä hakee. Ties vaikka innostuisi tekemään kokonaisen albumin sillä idealla, että ainoina soittimina käytetään näitä kotikiippareita.
 
Samoin, jostakin ihmeellisestä syystä minä viihdyn hyvin Korg Karman ääressä ja soitin on inspiroinut minua paljon tekemään kaikenlaista. Pidän myös sen ulkonäöstä suuresti ja pelkästään Karman omistaminen tuntuu mukavalta. Minulle on aivan yksi hailee vaikka joku nykyajan työasema olisi "parempi" kaikin tavoin. Mitä väliä sillä olisi jos soitin ei kuitenkaan tarjoaisi minulle "sitä jotakin", joka saa aikaan halun ostaa sen ja tehdä sillä kaikenlaista. En halua Korg M3:sta, haluan Karman.
 
Mun mielestä Yamaha SHS-10 on hyvä soitin. Meillä ainakin oli kaverin kanssa ihan huippuhauskaa kun yhdisteltiin sen FM-komppeja Roland TR-505:n komppeihin midisyncillä ja päädyttiin tekemään biisikin, jossa käytettiin näitä juttuja. Ja tuo SHS-10 nimenomaan auttoi luomaan sellaisen oikean fiiliksen, jonka avulla saatiin hyvä electropoppibiisi aikaiseksi, josta olen itse ainakin suht. ylpeä. Olisiko Roland AX-Synth nyt ollut tässä tilanteessa absoluuttisesti parempi? Ei.

 
Minäkin pidän shs-10 soundeista varsinkin kait wood bass,marimba,epiano ja ne vasket vaikkapa horn ja vaikka viulukin johonkin. mun tyylissäni käytetään sitä mikä kuulostaa hyvältä vaikka olisi mitä.
 
Laajan musiikkityylien kirjon edustaja. Tähän asti kehutuin kappale musiikki näytteessä download linkkinä. Ehkäpä toinen puolisko tyylistäni jota eniten edustan.
tepposal
07.10.2011 02:46:55
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Barfunkel: Vähän off-topic, mutta laitetaan nyt kuitenkin. Torilla on/oli Akai VX-90:n ostoilmoitus. Lähetin viestiä että millaista hintaa ajatteli tarjota ja vastaus oli 25-40 euroa.
 
Vertailun vuoksi: Ebayssa on tällä hetkellä kaksi myynnissa, hinnat 950 ja 1500 taalaa.

 
Hohoo! Mutta toi 25 euron tarjous on silti lähempänä totuutta kuin noi ebayn hinnat. Itsekin huomasin yhden superkalliin VX-90:n siellä jo ainakin vuosi sitten, joten taitaa olla vähän hiljaista kaupankäynnin suhteen.. Ja nyt joku toinenkin luulee että tuo on sen arvo?
Mun VX-90 lähtee välittömästi ja halvemmalla - miten olisi 800 taalaa..? ;)
 
the-wsproject.com
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1 2 3 4 529 30 31 32 33

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2019, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti