Aihe: Kysymyksiä kontrollereista
1
korgzweil
12.12.2007 14:59:19
Olen jo hetken etsinyt soitinta ja miettinyt vaihtoehtoja synien ja kontorollereiden suhteen ja alan nyt kallistua jälkimmäisten suuntaan. Yksi tärkeimmistä kriteereistä on koskettimien hyvä tuntuma, eli painotettu pitää olla. Vaihtoehtoja ei kai ole kovin monta: M-audion keystation pro 88:sta ei kuule juurikaan kehuja, joten jäljelle jää CME UF8 (ja uusi UF80?). Onko muita?
 
Matkan varrella on herännyt paljon kysymyksiä. Ääntä pitää laitteesta saada ja eräs myyjä suositteli minulle settiä SampleTank / Miroslav / Sonik Synth hintaan 429 eur. Tuossa lienee kattava setti musiikin eri suuntauksia. Onko hinta kohdallaan? Voinko asentaa nuo sekä läppäriin että pöytäkoneeseen? Mitä tapahtuu, jos koneessa loppuu puhti kesken? Pätkiikö ääni vai kuulostaako erilaiselta? Saako tuon tyyppistä settiä räkkimallisena ja kumpi ylipäätään on suositeltavampi ratkaisu?
 
Voiko perus digitaalipianoa käyttää kuten kontrolleria, jos siinä on midi-lähtö? Tietenkään mitään reaaliaikaista äänenmuokkausta ei varmaan pysty tekemään.
 
Läppärin integroitu äänipiiri lienee riittämätön, joten uusi ulkoinen äänikortti pitää hankkia (esim tämä?: http://www.verkkokauppa.com/popups/prodinfo.php?id=15345). Tarvitsenko midi-I/O kytkentöjä jos kontrolleri tulee kuitenkin USB:llä kiinni tietokoneeseen? Kumpi liitäntä on parempi? Miten äänikortin paremmuus näkyy/kuuluu? Ainakin kuulemma viiveisiin se vaikuttaa ja läppärin piiri on siksi riittämätön. Äänikortti FAQ:sta ei ollut tässä apua.
 
Sekvensseriohjelma pitää myös olla, mutta niitä olikin kai esitelty tuolla toisessa ketjussa. Vinkkejä saa silti antaa.
 
Kiitokset jos osaatte antaa edes johonkin vastauksia.
Snowblind
12.12.2007 15:30:19
 
 
Noista softasyntikoista en paljoa tiedä, mutta kaikki voi asentaa ihan hyvin pöytäkoneeseen kun läppäriinkin. Koneesta ei puhti ihan helposti lopu kesken, ellet sitten joidenkin aivan älyttömän kokoisten samplejen kanssa kikkaile, jolloin puhti on koneen muistista kiinni.
 
Hyvän ASIO-tuellisen äänikortin tarvitset jotta latenssit pysyy kurissa. Läppäreiden omilla äänikorteilla on taipumusta olla halpoja ja huonoja, joten ASIO-tuesta ei ole tietoakaan eli latenssit pyörii siellä 20-40ms paikkeilla sen suositeltavan 0-5ms sijasta.
MIDI-liitännät pitäisi löytyä jokaisesta vähänkin paremmasta musiikkikäyttöön tarkoitetusta kortista, ja MIDIä tarvitset koska vähän huonoja juttuja olen noiden UF:ien usb:n toimivuudesta kuullut. Ajurit kuulemma aivan hirveät.
 
Sekvensseriäkään ei välttämättä tarvitse, jos softasynissä on stand-alone käyttömahdollisuus (kuten niissä maksullisissa yleensä on), tai hankit VST-mikässesananytolikaan.. alustan tai sellaisen mikä on erillinen ohjelma, johon voit ladata VST-plugareita ja soittaa niillä ilman sekvensseriohjelmistoja.
toi kötsöm ötsöm mötsöm -kohta menee oikeesti "nytsynlää, nytsynlää..." -Tuntematon viiksimiees tulkitsee sanoituksia kappaleesta Piramis - Kobol Angyal.
korgzweil
13.12.2007 19:44:53
Niin tarkoitinkin että voinko asentaa nuo softat yhtä aikaa sekä läppärille että pöytäkoneelle vai tarkastaakohan se jotain lisenssejä netistä. Tällöin voisi vaan pitää läppäriä treeneissä ja tehdä muut musahommat pöytäkoneella.
 
Keskeinen kysymys on tällähetkellä oikeastaan se, että onnistuuko tietokoneella olevien soundien ohjaaminen esim Roland RD-300sx soittimella?
Nakkiso
13.12.2007 20:21:43
Niin tarkoitinkin että voinko asentaa nuo softat yhtä aikaa sekä läppärille että pöytäkoneelle vai tarkastaakohan se jotain lisenssejä netistä. Tällöin voisi vaan pitää läppäriä treeneissä ja tehdä muut musahommat pöytäkoneella.
 
Keskeinen kysymys on tällähetkellä oikeastaan se, että onnistuuko tietokoneella olevien soundien ohjaaminen esim Roland RD-300sx soittimella?

 
Onnistuu toki.
‹ edellinen sivu | seuraava sivu ›
1
Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (vaatii kirjautumisen)