Muusikoiden.net
22.10.2020
 

Bassot »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Boss GT-1B
1
MustaKissa
14.06.2018 15:26:54
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Googlettamalla ei löytynyt kyseisestä mulinexistä keskustelua, joten kysytäänpäs: onko kuinka hyvä laitos nauhoitus- ja livekäytössä? Kuulostaako vahvistinmallinnukset täysin digiltä? Kuulostaako selvältä edistysaskeleelta vanhasta GT-10B:stä?
 
Tarkoituksena kun olisi joku multiefekti ostaa säröjä, EQ:ta, chorusta ja kaikua hoitamaan samalla kun kunnon basson ostaa. Kitarismista kun on jo pitkään vierinyt alamäkeä kohti basismia, pahimmillaan siitä palkkaakin saaneena ja kai tässä kohtaa pitää sitten kelpo bassokalustoa hankkia kun makuuhuoneen ulkopuolella tulee pelkästään bassoa soitettua kuitenkin.
 
Olipa kerran kissa, kaappi ja kitara.
jappo121
26.06.2018 15:27:10 (muokattu 26.06.2018 15:36:50)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Omana vaatimattomana mielipiteenä väitän ettei kyseessä ole edistysaskel vaan takapakki...
Pientä perustelua:
-Ei efektilooppi mahdollisuutta omille irtopurkeille. GT-10b:ssä voi kytkeä ulkoisen efektiloopin ja laittaa se mihin tahansa kohtaan digitaalista efektiketjua.
-Ei XLR lähtöjä. GT-10b:ssä L ja R. Lähdöt on balansoitu ja vaikka räpläisit mulinexin volumea lavasoundia varten, XLR lähdössä pysyy taso vakiona. (siis siinä mihin sen olet ohjelmiston syövereissä säätänyt.) Vola-potikan räpellys ei vaikuta tähän. Miksaaja kiittää jos GT-10b on kytketty suoraan PA:han...
-Yksi efektilinja. En ainakaan äkkiseltään löytänyt manuaalista mainintaa kahdesta efektilinjasta niinkuin GT-10b:ssä on. Eli siinä voi tehdä kaksi täysin erillistä setuppia, joko L/R tai L+R, joita vaihdellaan polkimella. Tämän toiminnon ideaa on vähän hankala selittää, mutta se on kuin digitaalinen efektilooppi digitaalisen efektilinjan sisällä.
(nyt menee vaikeaksi..)
 
Tämän kaiken lisäksi GT-10b on varmasti roudauksen kestävä.
 
Niistä mallinnuksista sananen:
 
Jos sinulla on esim: Marsun transistorivahvistin + kaiutinkaappi ja polkaiset mistä tahansa multilaatikosta päälle Ampegin mallinnuksen, niin arvaappa muuttuuko se kasa kuin taikaiskusta Ampegiksi?
 
Voin kertoa että eipä muutu.
 
Mallinnuksien hyyvyydestä saa jonkinlaisen (häviävän pienen) kuvan joko laadukkailla hifi kuulokkeilla (tosin lahkeet ei lepata kun ilma ei liiku ämyrin edessä),
tai sitten täysin neutraalilla päätevahvistimella ja neutraaleilla hifi/PA kaiuttimilla jotka pystyy samaan äänialaan ja äänenpaineeseen kuin mallinnuksen kohde.
 
multiefektien presetit on yleensä järjettömän yliampuvia ja niiden tarkoitus on vain esitellä laitteen mahdollisuuksia. Valmista pakettiratkaisua soundeihin ei löydy, vaan vaaditaan perehtymistä laitteeseen ja hitosti ruuvaamista.
 
Pitää myös selvittää itselleen mikä on soundillinen tavoite.
Jos soitat "räme-rokkia", et varmasti tarvitse multiefektiä, vaan Ampegin putkinupin, rantasaunan ja hyvän piuhan basson ja nupin väliin.
Ravintolahumppa onnistuu (ehkä) samoilla vehkeillä, mutta ottaisin kyllä jotain sirompaa.. ;) Muuten saattaa käydä niin ettei lavalle muuta sovikaan kuin bassokamat...
 
Tätä rataa..
 
Eli jos joku olisi niin tyhmä että minulta kysyisi, niin GT-1b kotitreeneihin ja kesämökille, GT-10b vakavampaan käyttöön jos multiefektin käyttö on todettu aiheelliseksi.
 
Ja mainittakoon vielä:
-En ole käyttänyt GT-1b:tä.
-Olen käyttänyt GT-10b:tä muutamia vuosia. Myin pois aika hiljattain.
-Olen käyttänyt GT-6b:tä. Sen myyntiä kadun.
-Olen käyttänyt bassolle HD500X:ää. Siitä löytyi bassollekin muutama asiallinen soundi pienellä rakentelulla. En ostanut siihen bassolaajennusta. Siitä olisi löytynyt vaikka mitä kivaa...
-Ja olen käyttänyt trukkilavallisen verran erilaisia irtopurkkeja kielisoitinten ja vahvistimien välissä.
 
Joku tarkkaavaisuushäiriöistä kärsimätön kanssaeläjä saattoi ehkä havaita että kirjoittaja on jonkinasteinen nippelifriikki ja hifistelijä negatiivisessa mielessä.
Eli laitteessa ei voi olla koskaan liikaa toimintoja.
 
Pidä tämä ja omat tarpeesi mielessä kun luet vuodatustani.
 
UGH, olen kirjoittanut.
 
"En tunne, enkä tiedä hänestä henkilönä mitään, en halua häntä millään tavalla loukata tai muutenkaan kenenkään mieltä pahoittaa." Lause joka oikeuttaa kommentoimaan mitä vaan kenestä vaan...
janroknorway
27.06.2018 11:43:44
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Aiemmalla kaverilla paljon hyviä pointteja.
Itse hommasin vasta helix lt:n. Muutaman bossin omistaneena voin sanoa että paaljon mukavampi ja helpompi käyttää. Saundit omaan korvaan myös ihan eritasoa, elikkäs paremmat.
Jos kuiten päätät palata kitaramaailmaan, helix hoitaa sen myös :)
 
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2020, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti