Muusikoiden.net
23.04.2021
 

Tietokoneet ja musiikkiohjelmat »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Laitteiden liittäminen koneeseen
1
charvette
19.03.2021 09:21:00
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kone on MacBook Pro 2018 jossa on 4 usb-c porttia (2 kummallakin puolella). Vasemmalla vie yhden portin ssd-levy jossa on Logicin ym. soundikirjastot ja oikealla yksi portti on varattu virtalähteelle eli molemmin puolin on yksi portti vapaana. Äänikorttina on iRig Pro I/O ja keyboardina Arturia Keylab mkii ja tarvittaessa on käytössä usb-hub virtalähteellä. Kaikki edellä mainitut tarvitsevat koneeseen usb-a -> usb-c adapterin.
Tällä hetkellä menee keyboard ja äänikortti virtalähde-usb-hubin kautta yhteen koneen porttiin. Onko tuo järkevä kytkentä vai pitäisikö esim. tuo äänikortti
kytkeä toiseen vapaaseen usb porttiin?
 
Vessajono
19.03.2021 09:30:25
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Jos vehkeet toimii, niin sit se varmaan on järkevä kytkentä. Jotkut sanoo, että äänikortit ois hyvä kytkeä suoraan koneeseen ja jotkut sanoo että ne pitäis kytkeä aktiivihubiin. Mulla on 2-porttisessa MBP:ssa toisessa portissa koneen virtalähde ja toisessa passiivihubi, jossa äänikortti ja kiippari. Ongelmia nolla, paitsi jos samaan hubiin laittaa esim. kovalevyn niin sit ei enää riitä virtaa kaikille.
 
I survived 19.2.2021
charvette
19.03.2021 13:22:37
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tuo ehkä olikin se mitä halusin tietää että onko järkevämpää (ja miksi?) kytkeä äänikortti omaan porttinsa. Tosin käytin aiemmin passiivista hubia jossa oli virtakytkin kullekin portille erikseen ja sekin toimi.
 
sepisti
19.03.2021 15:22:38
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Sun Macissa on neljä Thunderbolt 3 -liitäntää, joka toimii USB-C:tä nopeammin. Toki se ymmärtää USB-C:tä myös.
Jos haluat parhaan mahdollisen tavan yhdistää vanhat USB-laitteet koneeseesi, kannattaa hankkia TB3-telakka. Mulla on Elgaton telakkaan kytkettynä kaikki laitteet ulkoisia kovalevyjä myöten ja koneeseen menee vain yksi TB3-piuha, joka myös lataa konetta.
Mikäli sulla kaikki laitteet toimivat kuten pitää, telakan hankkimisella et saa mitään nopeuteen liittyvää etua ja hankitaa voi perustella vain helppoudella siinä tapauksessa, että haluat saada pelkän koneen helposti mukaan matkalle ilman usean piuhan irrottamista.
Muutama vuosi sitten osa USB-äänikorteista toimi luotettavasti vain TB3-telakan kautta, joka oli siloin itselläni syy sinänsä kalliin telakan hankkimiselle. Nykyisin omat kortit futaavat ilmankin, joten nyt on jäljellä enää helppous koneen kuljettamiselle kotistudion ja esim. treenikämpän välillä.
 
Sinun tämän hetken tilanteessa kytkisin varmuudeksi äänikortin suoraan omaan liitäntään ja muut tarvittaessa hubin kautta. Mutta silläkään ei ole väliä, jos vaan kalusto toimii oikein.
 
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2021, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti