Muusikoiden.net
09.03.2021
 

Tietokoneet ja musiikkiohjelmat »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Steinberg ja Cubase..
1
ketaoja
28.11.2020 08:15:23
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tilasin SteinbergUR22mkII ja sen mukana tuli CubaseLE ja LI.. joka ladataan verkosta. Melko pitkälle pääsin, mutta lopputulos oli , että jossain kohtaa kuitenkin tyrin ja nyt ns. lisenssikoodia ladattaessa tulee teksti, että sitä ei voi ladata kuin kerran.. Löytyykö mistään suomenkielistä selkeää ohjetta asian ratkaisuun?? Onko muilla ollut ongelmia?
 
M4ss3 m/
08.12.2020 17:27:04
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kannattaa laittaa vaan suoraan sähköpostia Steinbergille. Mututuntumalla heittäisin, että joku hakkeri on varastanut sun cd-keyn jonka takia se on käyttökelvoton. Itselle kävi kerran noin yhden fyysisenä ostetun videopelin kanssa. Cubasen kanssa taasen kävi pari vuotta siten, että tietokone sekosi siihen pisteeseen, että piti asentaa Windows uudestaan jonka myötä myös Cubase. No, ei se alkuperäinen cd-key enää toiminut joten laitoin Steinbergille sähköpostia ja kyselin mites tehdään. Lähettivät sitten kirjaimellisestä "hyvästä tahdosta" uuden cd-keyn. :)
 
Seppo teki kepposen ja käy tamtam.
ketaoja
09.12.2020 12:22:18
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

M4ss3 m/: Kannattaa laittaa vaan suoraan sähköpostia Steinbergille. Mututuntumalla heittäisin, että joku hakkeri on varastanut sun cd-keyn jonka takia se on käyttökelvoton. Itselle kävi kerran noin yhden fyysisenä ostetun videopelin kanssa. Cubasen kanssa taasen kävi pari vuotta siten, että tietokone sekosi siihen pisteeseen, että piti asentaa Windows uudestaan jonka myötä myös Cubase. No, ei se alkuperäinen cd-key enää toiminut joten laitoin Steinbergille sähköpostia ja kyselin mites tehdään. Lähettivät sitten kirjaimellisestä "hyvästä tahdosta" uuden cd-keyn. :)
 
Kiitos vinkistä ja laitoin silloin heti viestiä, mutta eipä tuolta ola mitään takaisin tullut... Poistin tuon latauksen ja tein uudestaan ja jostain syystä sain sen onnistumaan, sillä ilmeisesti olin laittanut tuon koodin liian aikaisin..tai jotain. En oikein tiedä itsekkään, mutta nyt se pelaa. Ainoa ongelma on se, että yhtään VST instrumenttia en ole onnistunut löytämään Halion SE3 ohjelmasta ja latasin yhden lisää Steinbergin listalta ja sekään ei pelaa... Näen ne kyllä tuolla Cubase Libraryssä, mutta ei aukea eteenpäin. Tämä on siinä mielessä hieman kinkkistä, kun tuo tietokonetaito ei ole huipussaan, mutta ... jos en ala kaikki pelaan, on ehkä viisainta ostaa Thomannilta ohjelma, joka on CD levyllä...
 
anapena
09.12.2020 17:49:35 (muokattu 09.12.2020 17:50:31)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ei uusia ohjelmia enää taida cd-levyllä saada, semmoinen kunnon lisenssi on tätä päivää;) Hienoa, että sait homman kuitenkin aluilleen! Myöhemmin saanet sopuhintaan pykälää järeemmän Cubasen jne.
 
TommiW.- Autot, kämpät ja piparit.
M4ss3 m/
09.12.2020 17:54:50
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

ketaoja: Kiitos vinkistä ja laitoin silloin heti viestiä, mutta eipä tuolta ola mitään takaisin tullut... Poistin tuon latauksen ja tein uudestaan ja jostain syystä sain sen onnistumaan, sillä ilmeisesti olin laittanut tuon koodin liian aikaisin..tai jotain. En oikein tiedä itsekkään, mutta nyt se pelaa. Ainoa ongelma on se, että yhtään VST instrumenttia en ole onnistunut löytämään Halion SE3 ohjelmasta ja latasin yhden lisää Steinbergin listalta ja sekään ei pelaa... Näen ne kyllä tuolla Cubase Libraryssä, mutta ei aukea eteenpäin. Tämä on siinä mielessä hieman kinkkistä, kun tuo tietokonetaito ei ole huipussaan, mutta ... jos en ala kaikki pelaan, on ehkä viisainta ostaa Thomannilta ohjelma, joka on CD levyllä...
 
Ei taida Halion kuulua tuon karvalakki-Cubasen ominaisuuksiin vaikka se itse VST sieltä löytyykin. Itsellä ainakin näin 6.5 Elementsin kanssa.
 
Seppo teki kepposen ja käy tamtam.
ketaoja
10.12.2020 09:12:57
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

anapena: Ei uusia ohjelmia enää taida cd-levyllä saada, semmoinen kunnon lisenssi on tätä päivää;) Hienoa, että sait homman kuitenkin aluilleen! Myöhemmin saanet sopuhintaan pykälää järeemmän Cubasen jne.
 
Kyllä Thomannilla löytyy Cubase Elements 11 ainakin ihan tilattavana CD versiona ja taisi 10,5 olla myös...
Joo, aluillaan on mulla ja noita VST soundeja en saa tuohon Halioniin vaikka oon sitkeesti koittanut.. tuskastuu välillä ja tuppaa sotkeen loputkin sekasin, kun vaan kokeilee ja koittaa. Löytyy soundit tuosta Library Manager osiosta, mutta en millään kässää, ettää mistä ne siirtyy Halioniin..? Ehkä teen vielä niin, että poistan kaikki Cubaset koneelta ja tilaan tuon mekaanisen version Thomannilta.. siinäkin varmaan on jotain lisenssin lataamista, mutta jos se luonais paremmin.
 
iec
10.12.2020 10:15:51
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Minusta tuntuu (omien kokemusten perusteella) että ne audiointerfacen mukana tulevien kylkiäis-DAW-softien tarkoitus on ohjata ihmiset ostamaan se aito versio. Niissä on niin paljon rampautettuja ominaisuuksia tai sitten kertalisenssi, eli et voi enää asentaa jos ostat uuden tietokoneen. Muistelisin että itselläkin oli jotain vastaavia ongelmia silloin Steinbergin äänikortin ja Cubase LE:n kanssa. Sitä vanhempaa UR22-mallia ei saanut toimimaan millään ilveellä Win10 kanssa, joten möin sen pois ja ostin Rolandin QuadCapturen tilalle. Sen kanssa kävikin sitten niin, että minulle toimitetussa uusimmassa versiossa ei ollutkaan enää Cakewalkin kevytversiota mukana kylkiäisenä, vaan olivat vaihtaneet sen johonkin "EDM-sekvensseriin". En nyt muista mikä se oli.
 
Hommasin sitten aidon Cakewalkin vain huomatakseni vuoden päästä että emofirma meni konkurssiin ja kaikki päivitykset ja tuki loppui. Bandlab osti Cakewalkin ja teki siitä oman ilmaisen version, mutta itselle tuli sellainen fiilis, että en oikein luottanut tuon Bandlabin pysyvyyteen & toimintaan.
 
Joka tapauksessa kaikkien seikkailujen jälkeen päädyin ostamaan Reaperin virallisen lisenssin 60 eurolla. Sillä on menty jo monta vuotta. Toki täytyy sanoa, että Reaperissa ei ole oikein kunnon syntikkaosiota (kuten vaikka se Cubasen Halcion tai Cakewalkin vastaava) mukana, joten sen kanssa joutuu sitten käyttämään muiden tekemiä VST-syntikoita. Onneksi niitä ilmaisiakin riittää ja halvimmat järkevät kaupallisetkaan eivät maksa kovin paljoa. Muuten Reaperista ei ole pahaa sanottavaa.
 
Aiemmin aina kikkailin kaikilla kylkiäissoftilla ja ilmaissoftilla, mutta nyt olen vanhempana ja viisaampana todennut, että en vaan jaksa kikkailla. Systeemit pitää olla sellaiset, että ne eivät estä luovuutta (toimivat kuin junan vessa). Toki silti aina yritän katsoa edullisia diilejä, eli hyviä tarjouksia. Ja joissakin jutuissa ne ilmaisetkin syntikat/soundipankit toimivat vallan mainiosti.
 
Se kannattaa puntaroida, että mitä sinun tuttavasi käyttävät samalla käyttöjärjestelmällä. Yhteisprojektit onnistuvat helpommin ja lähituki myös, jos tuttavapiirillä on sama DAW-ohjelmisto. Siinähän ei oikein auta mikään jos toinen käyttää Omppukonetta ja toinen Winukkaa, silloin on vaikea löytää yhteistä säveltä DAW:n suhteen. Suurimmalla osalla on Applen koneelle Logic Pro (toki on muitakin vaihtoehtoja). Winukalla taas voi olla mitä vaan, paitsi Logic Pro :D
 
Tieto lisää tuskaa ja turha tieto turhaa tuskaa...Ja niin päin pois...
Henri Henri Olavi
10.12.2020 10:48:34 (muokattu 10.12.2020 10:49:00)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Mulla tuli muistaakseni Ableton Live 6:n kokeiluversio MIDI-kontrollerin kylkiäisenä joskus 2006. Tuota ennen olin käyttänyt vain eri trackereita, Pro Toolsia ja Cool Edit:iä (myöhememmin Adobe Audition). Ihastuin Abletoniin ja ostin puolen vuoden sisään täysversion. On ilmiselvää, että näiden riisuttujen, kylkiöäisversioiden tarkoitus on saada käyttäjä ostamaan täysversion, sillä niin rajoitettuja ne ovat. Oli kuitenkin todella hyvä, että otin tuon riisutun version ensin käyttööni, sillä Abletonista tuli mulle The Softa ja hyvin rakas työkalu.
 
Kiimassa kontrapunktiseen satsiin.
anapena
10.12.2020 14:30:12
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Aika monikin DAW toimii molemmissa leireissä, Windows ja OSX, ja jokku vielä Linuxissakin, Reaper, Cubase, Pro Tools, Harrison. Että projektin siirtäminen käyttöjärjestelmästä toiseen on mahdollista suhthelposti, ainakin periaatteessa;)
 
TommiW.- Autot, kämpät ja piparit.
Henri Henri Olavi
10.12.2020 14:51:57
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

anapena: Aika monikin DAW toimii molemmissa leireissä, Windows ja OSX, ja jokku vielä Linuxissakin, Reaper, Cubase, Pro Tools, Harrison. Että projektin siirtäminen käyttöjärjestelmästä toiseen on mahdollista suhthelposti, ainakin periaatteessa;)
 
Lisätään vielä hyvin Linuxissa toimiva Bitwig Studio, joka on oikein mainio DAW.
 
Kiimassa kontrapunktiseen satsiin.
mhelin
17.12.2020 07:30:17
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Eikös ne Halionin kirjastot ladata ja asenneta erikseen. Sitä varten tarvitaan tuo Download Assistant softa:
 
https://www.steinberg.net/en/suppor … 29.1608182868-1229106730.1608182868
 
mhelin
17.12.2020 07:32:57
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

https://www.youtube.com/watch?v=7tOaHQjEKL8
 
ketaoja
17.12.2020 09:46:45
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

mhelin: https://www.youtube.com/watch?v=7tOaHQjEKL8
 
Kiitos tästä videosta ja kokeilin taas, että onnistuuko lataus.. kaikki menee hyvin siihen asti kun lataus on siirtynyt Libart Manageriin, mutta siellä ne on ja pysyy.. En osaa/pysty siirtämään VST soundeja halioniin.. vai onko nyt niin, että kun on tuo ilmaisversio LE/LI, niin siihen ei voi edes lisätä??
 
Ei riitä päivä tai kaks, kun oon painiskellut ja aina hieman oppinut lisää, mutta vaikee on rasti.. pitäiskö kokeilla välillä Studio One ohjelmaa?
 
anapena
18.12.2020 00:00:04
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

ketaoja: Kiitos tästä videosta ja kokeilin taas, että onnistuuko lataus.. kaikki menee hyvin siihen asti kun lataus on siirtynyt Libart Manageriin, mutta siellä ne on ja pysyy.. En osaa/pysty siirtämään VST soundeja halioniin.. vai onko nyt niin, että kun on tuo ilmaisversio LE/LI, niin siihen ei voi edes lisätä??
 
Ei riitä päivä tai kaks, kun oon painiskellut ja aina hieman oppinut lisää, mutta vaikee on rasti.. pitäiskö kokeilla välillä Studio One ohjelmaa?

 
Niinhän tuo pukkiavatar-hahmo veikkaili aiemmassa viestissä olevan.
 
TommiW.- Autot, kämpät ja piparit.
Arkka
18.12.2020 14:02:02 (muokattu 18.12.2020 14:15:03)
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

ketaoja: Kiitos tästä videosta ja kokeilin taas, että onnistuuko lataus.. kaikki menee hyvin siihen asti kun lataus on siirtynyt Libart Manageriin, mutta siellä ne on ja pysyy.. En osaa/pysty siirtämään VST soundeja halioniin.. vai onko nyt niin, että kun on tuo ilmaisversio LE/LI, niin siihen ei voi edes lisätä??
 
Ei riitä päivä tai kaks, kun oon painiskellut ja aina hieman oppinut lisää, mutta vaikee on rasti.. pitäiskö kokeilla välillä Studio One ohjelmaa?

 
No kyl Steinbergin sivuilla ainakin lupaillaan, että HALion Sonic SE:llä onnistuu "Load and play HALion libraries" jos nyt niitä tarkoitit. Olis se nyt hieman erikoista jos HALion Sonic SE -sivulla mainitut ilmasetkaan (https://new.steinberg.net/vst-instruments/halion/se/) instrumentit ei toimisi.
 
En tiedä ymmärsinkö ongelmaa täysin oikein, mutta manuaalista:
There are several ways to load programs:
Via drag and drop from the File Explorer/Mac OS Finder
Via the slot context menu
By clicking the Load Program button at the right of the slot
 
Jos nuo ei wörki, niin olisko sitten asennus mennyt jotenkin vituralleen. Steinberg tekee asiat ehkä vähän turhan sotkusesti välillä.
 
ketaoja
21.12.2020 08:16:21
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Arkka: No kyl Steinbergin sivuilla ainakin lupaillaan, että HALion Sonic SE:llä onnistuu "Load and play HALion libraries" jos nyt niitä tarkoitit. Olis se nyt hieman erikoista jos HALion Sonic SE -sivulla mainitut ilmasetkaan (https://new.steinberg.net/vst-instruments/halion/se/) instrumentit ei toimisi.
 
En tiedä ymmärsinkö ongelmaa täysin oikein, mutta manuaalista:
There are several ways to load programs:
Via drag and drop from the File Explorer/Mac OS Finder
Via the slot context menu
By clicking the Load Program button at the right of the slot
 
Jos nuo ei wörki, niin olisko sitten asennus mennyt jotenkin vituralleen. Steinberg tekee asiat ehkä vähän turhan sotkusesti välillä.

 
Pahaa pelkään, että tämä ilmaisversio LE ei anna lisätä vst instrumentteja.. Latasin esim. vertigo Strings vst:n ja se meni ihan hienosti tuohon Libary manageriin, mutta edelleenkään en saa siirrettyä sitä sieltä ja asennettua käyttöön??
 
En ole kovin näppärä näissä atk jutuissa, mutta paljon tässä on jo oppinut testaillessa..Midin kanssa vielä on painimista, mutta kaikki aikanaan.. harmittaa vaan , kun en saa tstattua jousisoittimia ja erillistä Flutea... nuo Halionin omat ei oikein tyydytä korvaa..
 
Arkka
21.12.2020 13:45:35
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

ketaoja: Pahaa pelkään, että tämä ilmaisversio LE ei anna lisätä vst instrumentteja.. Latasin esim. vertigo Strings vst:n ja se meni ihan hienosti tuohon Libary manageriin, mutta edelleenkään en saa siirrettyä sitä sieltä ja asennettua käyttöön??
 
Kyl Vertigo Strings on HALion Sonic SE 3.2 -yhteensopiva.
https://new.steinberg.net/vst-instruments/vertigo-strings/ (ks. system requirements)
 
Ei se sitten herjaa edes mitään kun yrität lisätä? Ootko kokeillut tätä kautta? (3:20 kohdasta eteenpäin)
https://youtu.be/MFi-p4WRLbo?t=200
 
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2021, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti