Muusikoiden.net
08.03.2021
 

Tietokoneet ja musiikkiohjelmat »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Fender FUSE discontinued..
1
Clara75
20.06.2020 17:26:11
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tuli ostettua Fenderin Mustang 1 V2 vahvistin, mihin kyllä olen ihan tyytyväinen käyttötarpeeseen ja käytettyyn rahaan nähden. Se tässä vähän harmittaa, että en tehnyt riittävästi taustatyötä tilausvaiheessa. Jäi nimittäin hotsaamatta, että muutamaa viikkoa aiemmin Fender oli lopettanut FUSEn ylläpidon ja jakamisen! Onkos jollain vinkkiä saako tätä harmitusta jotenkin paikattua MacOS tai iOS alustalla?
 
anapena
20.06.2020 18:10:41
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

En ole varsinaisesti aiheeseen perehtynyt, mutta Garagebandilla voisi jotain tehdä, myös musaa.
 
TommiW.- Autot, kämpät ja piparit.
Clara75
20.06.2020 22:54:28
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kiitos, löytyypä tuo Garagebandi Applen laitteilta, mutta valitettavasti siitä ei taida olla ollenkaan iloa vahvistimen asetusten säätämiseksi!
 
basisti1971
21.06.2020 07:19:18
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Moi.
 
Tervetuloa mnettiin.
 
Clara75: Tuli ostettua Fenderin Mustang 1 V2 vahvistin, mihin kyllä olen ihan tyytyväinen käyttötarpeeseen ja käytettyyn rahaan nähden. Se tässä vähän harmittaa, että en tehnyt riittävästi taustatyötä tilausvaiheessa. Jäi nimittäin hotsaamatta, että muutamaa viikkoa aiemmin Fender oli lopettanut FUSEn ylläpidon ja jakamisen!
 
Tuosta(kin) on ainakin välillisesti kiittäminen Microsoftia, joka lopetti varsin rankasti epäonnistuneen MS Silverlight:in tuen.
Ei tietty yksistään ole MS:n vika että Fenderillä tuo pohja valittiin vaikka asiantuntijat ko. softan lyttäsivät jo liki alkumetreillä, mutta jonkinlainen takaportti olisi silti ollut hyvä jättää.
Mutta moiset eivät nykyaikaiseenkaan IT-maailmaan kuulu, "ikuinen työ ja ikuinen nälkä" jne. :/.
 

 
Clara75: Onkos jollain vinkkiä saako tätä harmitusta jotenkin paikattua MacOS tai iOS alustalla?
 
Mallintavat eivät ole mun juttu joten voin vain linkittää ideoita enkä pysty edes tarkistamaan toimivatko, mutta ainakin tuolta:
 
https://www.thegearpage.net/board/i … i-download-the-fender-fuse.2129618/
 
löytyy joitain ideoita miten edetä.
 
Ainakin Android alustalle löytyy softa nimeltään "Remuda", ja veikkaanpa että ennenpitkää ilmaantuu muitakin.
 
Vastauksesta #7 löytyy softalinki myös Macille.
 
Omppupuoli on asiassa kuin asiassa haasteellinen erilaisesta filosofiastaan ja hierarkiastaan johtuen, joten en pidä lainkaan mahdottomana etteivätkö pelkästään heidän tuotteisiinsa tukeutuvat jäisi ainakin jatkossa (taas) lehdelle soittelemaan.
 
En sen enempää Silverlightin tai Fusen laitteistovaatimuksista ole perillä, mutta noin perstuntumalta arvaan että parametrien muokkaamiseen riittävän alustan saat irtokympeillä.
 
Toivottavasti saat editoinnin pelittämään, varsin näppärältä vahvistimeltahan tuo on vaikuttanut kun olen aina sillointällöin (budjetti-) mallintavien kehitystä seuraillut.
 
T:Samuli
 
basisti1971
21.06.2020 07:19:42
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Moi.
 
anapena: En ole varsinaisesti aiheeseen perehtynyt, mutta Garagebandilla voisi jotain tehdä, myös musaa.
 
Pitäisikö ennen hätäpäissään vastaamista kuitenkin edes sen verran perehtyä että edes auttavasti ymmärtäisi mitä kysytään?
 
T:Samuli
 
Krice
21.06.2020 08:49:25
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

basisti1971: Tuosta(kin) on ainakin välillisesti kiittäminen Microsoftia, joka lopetti varsin rankasti epäonnistuneen MS Silverlight:in tuen.
 
Ei ole, softan ylläpito on Fenderistä kiinni kokonaan. Jos jokin tekniikka vanhenee niin pitää päivittää softaa. OSX:llä tuo on aika yleistä, että kaikkeen ei ole taaksepäin yhteensopivuutta kun tulee uusi versio käyttiksestä. Tämähän on näiden mallintavien yksi ongelma eli jos softatuki loppuu niin ainakin editoinnista voi tulla aika ankeaa.
 
anapena
21.06.2020 10:43:06 (muokattu 21.06.2020 10:51:52)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

basisti1971: Moi.
 

 
Pitäisikö ennen hätäpäissään vastaamista kuitenkin edes sen verran perehtyä että edes auttavasti ymmärtäisi mitä kysytään?
 
T:Samuli

 
Ei näillä liksoilla viitti muiden puolesta perehtyä. Ja saahan se muut vastaukset näyttämään vielä paremmilta, win-win, eiku ios-soi, tuota oxsu ääh...;)
 
TommiW.- Autot, kämpät ja piparit.
Clara75
21.06.2020 12:20:57
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Samulille kiitos linkkivinkistä! Pitää perehtyä tarkemmin kunhan pääsen kotosalle.
 
Joo, itsekin törmäsin tuohon Silverlightin tuomaan haasteeseen Fenderin päässä. Olisin kaivannut visuaalisesti vähän selkeämpää formaattia säätöihin ja niiden testaamiseen näin aloittelijana. Nyt ne ovat vähän sinnepäin tai tonnepäin kun seuraavana päivänä palailee soittamisen pariin tai käyttää jollain toisella asetuksella. Ei pääse oikein kiinni siitä mikä komponentti tuo äänentoistoon omia elementtejään. Ja Kricen kanssa olen kyllä samoilla linjoilla, kyllä Fenderin päässä tuen säilyttäminen olisi ollut paikallaan, varsinkin kun FUSEa käyttäviä malleja on edelleen myynnissä.
 
Mac vs. Windows... Töissä saan manata ihan riittävän usein niin windowsia kuin androidiakin, joten omia rahojani en sinne puolelle innostu laittamaan yhden vahvistimen vuoksi. Mun ja macin pitkä suhde jatkuu Fenderin koodaajista riippumatta. Sen sijaan seuraavat ostokset kitararomppeiden suhteen voi suuntautua Fenderistä jonnekin toisaalle.
 
sepisti
22.06.2020 02:40:44
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

basisti1971: Moi.
 

 
Pitäisikö ennen hätäpäissään vastaamista kuitenkin edes sen verran perehtyä että edes auttavasti ymmärtäisi mitä kysytään?
 
T:Samuli

 
Kyllä näissä sinunkin vastauksissa mennään välillä ihan rimaa hipoen, että kannattiko vastata. Sama koskee toki itseänikin :)
 
Pakko kysyä, että minkälaisia merkittäviä lehdelle soittamaan jäämis -ongelmia Mac-käyttäjillä on ollut, mitä tulee ammattimaiseen musan tekemiseen kunnollisilla välineillä?
 
basisti1971
22.06.2020 06:56:44
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Moi.
 
Clara75: Samulille kiitos linkkivinkistä! Pitää perehtyä tarkemmin kunhan pääsen kotosalle.
 
Ole hyvä.
 
Tuo oli ensimmäinen (ei-itkupotkuraivariviestiketju) jonka löysin, varmasti löytyy muitakin asiallisia joissa tilannetta ruoditaan rakentavasti.
Jos toki löytyy niitäkin joissa IT-alan/markkinatalouden lainalaisuuksia tuntematta esitetään lennokkaita hypoteeseja siitä miten homma olisi heidän mielestään pitänyt hoitaa.
 

 
Clara75: Joo, itsekin törmäsin tuohon Silverlightin tuomaan haasteeseen Fenderin päässä. Olisin kaivannut visuaalisesti vähän selkeämpää formaattia säätöihin ja niiden testaamiseen näin aloittelijana. Nyt ne ovat vähän sinnepäin tai tonnepäin kun seuraavana päivänä palailee soittamisen pariin tai käyttää jollain toisella asetuksella. Ei pääse oikein kiinni siitä mikä komponentti tuo äänentoistoon omia elementtejään.
 
Jopa mun äärivähäisen kokemuksen perusteella käyttöliittymien onnistuneisuus on aina tuonkaltaisissa toteutuksissa arpapeliä.
Toiset kehittäjät paneutuvat asiaan "insinööriajatusmallilla", osa käyttäjälähtöisesti.
Joskus jopa betatestauttamalla käyttöliittymää(kin) laajastikin ennen tuotteen/softan varsinaista lanseeraamista.
 
Koska kyse on Fenderistä, on pakko mainita että Leohan testautti instrumenttinsa ja ideansa etenkin alkuvaiheessa ammattimuusikoilla joiden toiveet ja parannusehdotukset otettiin kustannusrakenne- ja valmistusmenetelmähaasteet mielessä pitäen hyvinkin tarkkaan huomioon.
Nyky-Fenderillä ei toki ole nimeä lukuunottamatta tuon taivaallista tekemistä Leon firman kanssa.
 

 
Clara75: Ja Kricen kanssa olen kyllä samoilla linjoilla, kyllä Fenderin päässä tuen säilyttäminen olisi ollut paikallaan, varsinkin kun FUSEa käyttäviä malleja on edelleen myynnissä.
 
Olisi toki ollut paikallaan, mutta IT-ala ei ole koskaan toiminut noin, eikä tule koskaan toimimaankaan.
Sen enempää softan kuin raudankaan puolella.
Riippumatta siitä mitä loppukäyttäjä toivoo tai kuvittelee.
Mooren laki viimeistään pitää siitä huolen vaikkei mitään muuta "järkisyytä" keksittäisikään.
 

 
Clara75: Mac vs. Windows... Töissä saan manata ihan riittävän usein niin windowsia kuin androidiakin, joten omia rahojani en sinne puolelle innostu laittamaan yhden vahvistimen vuoksi.
 
Windows- (ja Android-) käyttäjänä ymmärrän haluttomuutesi täysin.
Ajattelin vain lähinnä että jos (ja kun) tuolle puolelle jotkut ropelihatut kuitenkin korvaavia softia vääntää, olisi jonkun muutaman kympin käytetyn laitteen avulla mahdollista säätää ja tallettaa parameterjä, vaikkei laitteista mihinkään muuhun käyttöön olisikaan.
Kenties myyntivalttikin jossain vaiheessa ;).
 

 
Clara75: Mun ja macin pitkä suhde jatkuu Fenderin koodaajista riippumatta.
 
Tuon uskon kyllä täysin :).
 

 
Clara75: Sen sijaan seuraavat ostokset kitararomppeiden suhteen voi suuntautua Fenderistä jonnekin toisaalle.
 
Johonkin muuhun merkkiin/brändiin vaihtaminen ei välttämättä takaa tuen säilymistä, mutta onneksi valinnanvaraa alkaa jo olemaan varsin kiitettävästi mallintavien saralla.
 
Ja toisaalta, eihän tuen loppuminen ole mikään maailmanloppu ollut koskaan, kunhan asennustiedoston pitää tallessa ja säilyttää kirjastosta varmuuskopioita, wanhaakin softaa voi käyttää liki maailman tappiin.
 
T:Samuli
 
basisti1971
22.06.2020 07:38:45
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Moi.
 
sepisti: Pakko kysyä, että minkälaisia merkittäviä lehdelle soittamaan jäämis -ongelmia Mac-käyttäjillä on ollut, mitä tulee ammattimaiseen musan tekemiseen kunnollisilla välineillä?
 
En ole Omppukäyttäjä joten omakohtaista kokemusta ei ole päässyt syntymään ja muualta hankitun tiedon varassa mennään.
 
"Ammattimainen musan tekeminen kunnollisilla välineillä" tarkoittaa kyllä mun mielestä aika lailla jotain muuta kuin likipitäen halvimman mahdollisen mallintavan (vaikka kuinka hyvä ja suosittu olisikin) parametrikirjaston säätämistä ja ylläpitoa Microsoftin (tmv.) tuotteeseen pohjaavan softan avulla.
 
Halvemman pään kuluttajalaitteissa (kuten tässä viestiketjussa on aiheena) Ompputuki on jopa mun rajallisen kokemuksen perusteella jotain hilpeän ja surkean välimaastossa.
Lähinnä koska markkinapainetta ei ole riittävästi.
Joskus varsinaista tukea ei ole lainkaan, vaan oletetaan että loppukäyttäjä hoitaa homman jonkun emulaattorin avulla toiselle alustalle rakennetulla softalla.
 
Linux-/Windows-/Android- alustoilla "viralliselle" kuluttajalaitteen softalle ilmaantuu usein jo elinkaaren aikana teeseitse-vaihtoehtoja, ja "virallisen" tuotetuen päättymisen jälkeen useampiakin jos tuote on suosittu.
Noista on sitten varaa valita mieleisensä.
Ja vaihtaa kun tuotetuki siihen valkattuun syystä tai toisesta loppuu.
 
Omenatarhassa on toisin, siitä pitää huolen erilaiset juridiset rajoitteet.
 
Se, mikä noista softafilosofioista on paras kellekin jossain tietyssä tilanteessa, se on toisen keskustelun aihe se.
 
T:Samuli
 
sepisti
22.06.2020 11:07:29
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

basisti1971: Moi.
 

 
En ole Omppukäyttäjä joten omakohtaista kokemusta ei ole päässyt syntymään ja muualta hankitun tiedon varassa mennään.
 
"Ammattimainen musan tekeminen kunnollisilla välineillä" tarkoittaa kyllä mun mielestä aika lailla jotain muuta kuin likipitäen halvimman mahdollisen mallintavan (vaikka kuinka hyvä ja suosittu olisikin) parametrikirjaston säätämistä ja ylläpitoa Microsoftin (tmv.) tuotteeseen pohjaavan softan avulla.
 
Halvemman pään kuluttajalaitteissa (kuten tässä viestiketjussa on aiheena) Ompputuki on jopa mun rajallisen kokemuksen perusteella jotain hilpeän ja surkean välimaastossa.
Lähinnä koska markkinapainetta ei ole riittävästi.
Joskus varsinaista tukea ei ole lainkaan, vaan oletetaan että loppukäyttäjä hoitaa homman jonkun emulaattorin avulla toiselle alustalle rakennetulla softalla.
 
Linux-/Windows-/Android- alustoilla "viralliselle" kuluttajalaitteen softalle ilmaantuu usein jo elinkaaren aikana teeseitse-vaihtoehtoja, ja "virallisen" tuotetuen päättymisen jälkeen useampiakin jos tuote on suosittu.
Noista on sitten varaa valita mieleisensä.
Ja vaihtaa kun tuotetuki siihen valkattuun syystä tai toisesta loppuu.
 
Omenatarhassa on toisin, siitä pitää huolen erilaiset juridiset rajoitteet.
 
Se, mikä noista softafilosofioista on paras kellekin jossain tietyssä tilanteessa, se on toisen keskustelun aihe se.
 
T:Samuli

 
Niin, tässä se mun pointti just oli ja siksi asettelin kysymyksen noilla sanoilla:D
Sillä ettei tukea löydy joillekin satunnaisille harrastekamppeille, ei tee alustasta mitenkään ongelmallista.
 
Krice
22.06.2020 11:31:56 (muokattu 22.06.2020 11:32:22)
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

basisti1971: Olisi toki ollut paikallaan, mutta IT-ala ei ole koskaan toiminut noin, eikä tule koskaan toimimaankaan.
 
Kyseessä ei ole "it-ala", vaan jonkun firman halukkuus ylläpitää vanhempiakin laitteita softan osalta. Laitteen elinkaari softan osalta on ihan sen yrityksen omissa käsissä, sitä ei mikään "it-ala" määrittele erikseen. En tiedä mistä olet saanut tuollaisia käsityksiä, internetistä? Näissä tapauksissa kannattaa muuten ihan vaikka huvikseen lähettää palautetta, ei sitä koskaan tiedä. Tosin Fender on sen verran iso yritys, että jos ne ovat päättäneet, että softaa ei tueta enää niin sitä on ehkä vaikea yksittäisen ihmisen muuttaa, mutta palautteen lähettäminen on ilmaista.
 
Clara75
22.06.2020 12:12:25
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Niin, alkuperäinen kysymyksenasetteluhan tässä lähti siitä, että kun Fusea ei enää ole saatavilla Fenderin sivuilta, josko kyseisen ohjelman käyttäjillä on löytynyt hyviä ratkaisuja asiaan. Ja koska hankin vahvistimen himpan verran liian myöhään, en ehtinyt tätä puolta laitteesta testaamaan. Parempi lähteä liikkeelle halvemman pään laitteen kanssa (jota hyväksi oli monen toimesta haukuttu), jotta saa jonkinlaista hajua, mihin haluaa myöhemmin enemmän sijoittaa rahansa.
 
Kaikessa ammattimaisessa käytössä mennään työn tarpeet edellä, mun työssä ne on osin suunnittelu/mallintamisohjelmat. Niitäkään ei saa kaikkia omppukoneille vaikka omppukoneet graafisella alalla ovatkin usein käytössä. Nytkin tässä pöydällä on sekä oma Apple että työn puolesta melkoisen tehokas windows kannettava, silti teen työni tälle päivää omalla kannettavallani, koska mun käyttäjäkokemus on tällä koneella huomattavasti mukavampi ja jouhevampi kuin työkoneella. Joten vaikka applen tuki ei niin hyvin kaikille ohjelmille toimisikaan, niin muita käyttäjäkokemykseen vaikuttavia aspekteja kyseinen firma osaa toteuttaa minulle mieluisemmalla tavalla kuin muut. Joku muu taas tykkää toisesta!
 
Jos joku kaunis päivä koen, että mun soittotaidot kehittyvät niin, että jollain digitaalisella alustalla on tarvetta hifistellä, sitten teen tutkimustyöni ennen hankintoja tarkemmin. Just nyt riittää, että saan kitarasta ulos itseni ja myös naapureiden iloksi ääniä, jotka eivät saa miettimään joko soittoharrastuksen lopettamista alkuunsa tai korvatulppien hankkimista!!! :D
 
anapena
23.06.2020 20:45:00
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Jos tuon Fusen asennustiedoston saa jostain, niin käyttää sitä vanhemman koneen kera. Vanhoja Omenoita pyörii jaloissa ja kellareissa.
 
TommiW.- Autot, kämpät ja piparit.
basisti1971
26.06.2020 17:40:08
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Moi.
 
Clara75: Niin, alkuperäinen kysymyksenasetteluhan tässä lähti siitä, että kun Fusea ei enää ole saatavilla Fenderin sivuilta, josko kyseisen ohjelman käyttäjillä on löytynyt hyviä ratkaisuja asiaan.
 
Fmi on tässä tapauksessa käytännössä sama kuin Fender, joten tuosta linkittämästäni viestiketjusta (vastaus #7), alunperin jostain tdpri-viestiketjusta poimittu:
 
https://www.fmicassets.com/fender/s … _fuse/mac/FenderFUSE_FULL_2.7.1.dmg
 
linkki ainakin eilen latasi ko. tiedoston fenkun arkistosta.
 
En tietenkään testaamaan päässyt josko softa on mitä lupaa koska en Maccia omista.
Enkä toisaalta omista Mustangiakaan joten en "varmuuden varalle" lataamaani Win.exeäkään kokeillut ;)
 
Firmwarelinkki ei toiminut :(
Joten viimeisin kannattanee kaivaa jostain fenkkufanisivustolta siltä varalta että joutuu tulevaisuudessa boottaamaan pidemmän kaavan kautta syystä tai toisesta.
 
T:Samuli
 
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2021, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti