Muusikoiden.net
31.10.2020
 

Tietokoneet ja musiikkiohjelmat »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: EZdrummer2, Vdrums Miten saada symb. muted crash ääni oletuksena
1
Amicus curiae
26.04.2020 06:39:59
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Mulla Mac, Ezdrummer 2 (standalonena) , ja halvat Rolandin V-drums (sellaiset tummat muovilätkät, paitsi virveli on valkoinen, kiristimin varustettu mesh-versio).
 
Omista syistäni haluaisin saada yhdestä symbaalista oletuksena juuri ja vain ja ainoastaan muted crash -äänen.
 
Sellaisen lyhyen Käsch! äänen, joka kerta kun isken symbaaliin. Muuta ääntä symbaalista ei tartte tulla.
 
Toinen kysymys: mulla on V-Drum -settiä upgradettu mesh-virvelillä ja ylim. symbaalilla. Miten virvelistä saa ulos sekä kanttilyönnin että normilyönnin? Ja mahd. vielä sidestickin?
 
Ja miten sen ylim. symbaalin saisi lehmänkelloksi tms.
Olen googlannu, tubettanu, ei löydy hyviä neuvoja.
 
Sitte, se setissä erikseen ostettu, ylimääräinen symbaali ottaa väkisin iskun kun lyö tomiin, samaan rautaan kun ovat kiinnitetty. Onko niksejä miten estää tuo tomin tärinästä triggeröityminen?
 
Nyt ED2 on käytössä standalone, mutta jos käytän DAWta, se on Logic Pro. MBP, Catalina.
 
Kaikesta avusta oon kiitollinen!
 
AC
 
Sir Anthony
30.04.2020 23:04:15
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tulee vähän mutuiluna kun en ole oman setupin ääressä, mutta koitetaan: Oletan, että haluat sen sammutetun pellin nimenomaan EZDrummerista eikä vain Rollen aivoista pellin vaihtoa lyhyemmin sopivaan, esim. China -peltiin. EZDrummerista jostain sieltä info-osiosta löytyy EZ:n Midi-mappi. Katsot sieltä, minkä nuotin sun pitää laittaa rollen pädi lähettään jotta saat EZ:stä esim. Crash 2 pellin muted iskun soimaan. Rumpujen lähettävän nuotin joudut valitteen rollen aivoista, EZ ei anna muuttaa midi mappia.
 
Samalla periaatteella saat vaihdettua pellin soittamaan cowbelliä tai muuta instrumenttia. Katso ezdrummerin midi mapista mikä nuotti soittaa haluamaasi instrumenttia. Sitten muutat rollen rumpuaivoissa haluamasi pellin lähettämään sen nuotin.
 
Omassa TD-9 setissä snaren keskiosa ja rimshot lähettävät eri midi nuotit (jotka pystyy asettamaan haluamaksensa) ja ez:ssa center ja rim ovat eri nuotin takana olevia ääniä. Näin ollen normaalin ja kanttilyönnit onnistuu.
 
Harhalyöntien estämiseksi (ja muutenkin herkkyyden säätöön) TD-9 aivoissa on threshold ja olisikohan ollut crosstalk tms. nimellä kulkeva parametri, joiden avulla tuita voi koittaa lähteä hiomaan. Näiden parametrien olemassaolo ja nimet kai riippuvat mallista, joten yksityiskohtaista neuvoa en pysty antamaan.
 
"Tonni käteen ja finaaliin asti"
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2020, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti