Muusikoiden.net
29.10.2020
 

Elektroniikka ja soitinrakennus »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Kanavanvaihtajan kytkin rikki
1
Osmo
01.11.2018 21:18:43 (muokattu 01.11.2018 21:21:42)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Minulla on kanavanvaihtaja missä oli kiinteä johto. Noh, näppäränä kaverina ajattelin, että katkaisen johdon, kolvaan kiinni jakin pedaaliin jolloin voin pitää vaihtajaa pedaalilaudassa ja kytkeä sen sitten irtonaisella piuhalla vahvistimeen. Mittasin yleismittarilla mikä sisuskaluissa menee plugin päähän ja mikä runkoon ja kolvasin jakin vastaaviin johtoihin pedaalissa. Eli varsinaisesti kytkimeen en koskenut, ainoastaan kolvasin vanhan mono-johdon kaksi johdinta kytkimestä tuohon jakkiin.
 
Tänään kun testasin tuota pedaalia vahvistimen kanssa, niin eihän se toiminut. Toin sitten pedaalin takaisin kotiin ja yritin diagnosoida vikaa. Jos laitan kitarapiuhan kiinni pedaaliin ja testaan yleismittarilla piuhan vapaan pään kärjen ja rungon resistanssin niin saan lukemaa eli kytkin johtaa läpi signaalia. Nyt kuitenkin kun napsautan kytkintä, niin lukemat säilyy. Eli käsittääkseni tuon kytkimen pitäisi katkaista piiri polkaisulla ja kytkeä se takaisin toisella. Mutta nyt tuo päästää signaalin koko ajan läpi vaikka kuinka runkuttaisi kytkintä.
 
Voiko olla, että olen jotenkin onnistunut sohlaamaan tuolla jakin juotoksella kytkennän tuohon tilaan, vai onko kytkin vain mystisesti hajonnut? Vai olenkohan ymmärtänyt tuon kytkimen toimintaperiaatteen aivan väärin?
 
Tässä vielä kuva kytkennästä:
 
https://www.dropbox.com/s/9jctmnvtihz6zhu/20181101_205938.jpg?dl=0
 
Edit. Ja ledi ei pala / syty myöskään kun kytkintä polkee.
 
rainmaker
01.11.2018 22:50:42
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kytkimen kunnonhan voit testata mittaamalla johtavuuden keskimmäisen ja reunimmaisen nastan välillä. Jos johtaa, niin kytkimen painamisen jälkeen ei pitäis enää johtaa.
 
Mystiseltä vaikuttaa vika, pitäis kyllä toimia ihan hyvin tuolleen jakinkin kanssa tuo kanavanvaihtopedaali. Itse olen Marshallini kanavanvaihtopedaalin vastaavalla tavalla modannut ja pelittää niinkuin pitää.
 
Jos nyt näyttää siltä, että jotain on hajonnut/ et saa vikaa selville, niin tuohonhan ei loputtoman kallista ole ostaa tilalle uutta kytkintä ja kolvailla koko kytkentää ihan alusta.
 
Those who can't do, teach; those who can't teach, teach gym.
Osmo
01.11.2018 23:16:34
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Notta että. Purin jakin irti ja kolvailin uudestaan. Nyt tuntuu toimivan. En tiedä millainen juotosvirhe tuon saa aikaiseksi, vai oliko kytkentä yhdessä esim. kotelon kautta. Noh, toivotaan että tällä selvittiin!
 
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2020, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti