Muusikoiden.net
26.10.2020
 

Elektroniikka ja soitinrakennus »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Jet City JCA22H biasointi ihmetyttää?
1
mdgj
21.09.2018 11:41:36
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Terve,

Tänään tuli pääteputket uusittua sovitetulla parilla jj el84. Biasointi kuitenkin hämmästyttää.

Eli milliamppeerit biasoin 23.5mA, mutta arvo tulee vain toiselle putkelle, toinen näyttää vain 5.5mA. Ei siinä mitään mutta tuo oikea arvo seuraa samaa pukea kun vaihtelin paikkoja ja koitin muitakin putkia. Onkohan tuossa jotain hämminkiä? Ääni parantui kuitenkin vahvarissa, koska biasointi oli aika huonosti säädetty.
 
kojones
21.09.2018 17:52:49
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

mdgj: Ei siinä mitään mutta tuo oikea arvo seuraa samaa pukea kun vaihtelin paikkoja ja koitin muitakin putkia. Onkohan tuossa jotain hämminkiä?
 
Niin siis biasointi ei ole paikasta riippuvainen vaan putkesta?
 
Jos näin niin ei ole sovitettu pari.
 
mdgj
21.09.2018 22:12:50
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

kojones: Niin siis biasointi ei ole paikasta riippuvainen vaan putkesta?
 
Jos näin niin ei ole sovitettu pari.

 
Sovittu pari on (ainakin uraltone sen niin möi minulle), mutta näyttää siltä, että toinen noista putkista ei toimi oikein. Vaihdon kokonaan putket toisiin ja lukemat rupesivat näyttämään oikeilta. Täytynee käydä uraltonella mittauttamassa nuo putket...
 
basisti1971
22.09.2018 05:44:23
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Moi.
 
mdgj: Eli milliamppeerit biasoin 23.5mA, mutta arvo tulee vain toiselle putkelle, toinen näyttää vain 5.5mA.
 
Noin rankka ero ja se että ominaisuus seuraa tiettyä putkea tarkoittaa lähes poikkeuksetta sitä että toinen putkista on rikki.
 
CP putkilla on todennäköisempää kuin vanhemmilla että sisäänajosta ja mätsäyksestä huolimatta putken ominaisuudet muuttuvat tuolla tapaa.
 
Putken ominaisuudet muuttuvat joka tapauksessa joitain kymmeniä tunteja, joten sisäänajosta riippuen kannattaa seurata biasvirran liukumista silloin tällöin ensimmäisen parinkymmenen käyttötunnin ajan.
Säätää ei alvariinsa tarvitse ellei ole neurootikko ja kunhan liukuminen on turvallisissa rajoissa.
 
Alueilla joilla verkkojännite vaihtelee, kannattaa toki aina mitata myös anodijännite eikä ainoastaan tuijottaa biasvirran mittausarvoon.
 
T:Samuli
 
s151669
22.09.2018 12:00:23
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

basisti1971: Aina kannattaa toki aina mitata myös anodijännite eikä ainoastaan tuijottaa biasvirran mittausarvoon, koska suurempi biasvirta tarkoittaa pienempää anodijännitettä ja päinvastoin.
 
Ja huomioida se pikkuseikka, että netissä toitotettu 70% maksimianodihävitehosta on se maksimi - mutta vahvistin ei välttämättä kuulosta parhaalta sillä arvolla. Mun HiWatt -klooni kuulostaa parhaalta (ja tuottaa suurimman tehon) kun se on biasoitu kuumaksi. Vastavasti pikkuinen Laney VC 15 kuulostaa parhaalta (ja tuottaa suurimman tehon) kun se on biasoitu näennäisen kylmäksi (tehtaan arvoihin) - johtuen anodijännitteen notkahtamisesta kuumemmalla biasilla.
 
Antikitarasankari. Siis basisti.
aeik
23.09.2018 14:21:01
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

mdgj: Sovittu pari on (ainakin uraltone sen niin möi minulle), mutta näyttää siltä, että toinen noista putkista ei toimi oikein. Vaihdon kokonaan putket toisiin ja lukemat rupesivat näyttämään oikeilta. Täytynee käydä uraltonella mittauttamassa nuo putket...
 
Ostitko Uraltonen sovituksella vai J&J:n sovituksella? Itsellä on tullut vastaan monestikin, että nuo J&J:n sovitukset eivät ole lähelläkään toisiaan.
 
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2020, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti