Muusikoiden.net
30.10.2020
 

Elektroniikka ja soitinrakennus »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Pit bull guitars Rakennussarjat (ebay)
1
Kitaristi!!!!
25.10.2016 15:27:38
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Hei
 
Selailin huvikseni ebayn bassorakennussarjoja, ja törmäsin kyseiseen valmistajaan. Onko kukaan muu rakentanut pit bull guitarsin sarjasta bassoa itselleen? Onko ne mistään kotoisin?
 
Tässä vielä linkki bassoon jota olen mahdollisesti hankkimassa: http://www.ebay.com/itm/Pit-Bull-Gu … h=item2819598aac:g:DegAAOSwie5XTATN
 
Kitaravirtuaali
25.10.2016 20:55:35
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kitaristi!!!!: Hei
 
Selailin huvikseni ebayn bassorakennussarjoja, ja törmäsin kyseiseen valmistajaan. Onko kukaan muu rakentanut pit bull guitarsin sarjasta bassoa itselleen? Onko ne mistään kotoisin?
 
Tässä vielä linkki bassoon jota olen mahdollisesti hankkimassa: http://www.ebay.com/itm/Pit-Bull-Gu … h=item2819598aac:g:DegAAOSwie5XTATN

 
Saarnirunkoisen Riku-kitin olen tilannut ja läjännyt, tuommoinen tuli: https://scontent-lhr3-1.xx.fbcdn.ne … 4979fc6e6a4f30960da6652&oe=58A11FB7
 
Sähköt oli perus kiinankuraa ja ainakin kytkin kaipaa vaihtoa vielä, tallan vaihdoin mutta muuten osat olivat ihan ok. Puuosat istuivat toisiinsa suoraan paketista, pientä feelua oli siellä täällä mutta ei mitään dramaattista. Omituista oli tuollainen korjauspalanen toisen sarven päässä https://www.dropbox.com/s/3a8exe735xndzj8/DSC_0086.JPG?dl=0 ja takapuolelle liimattu jeesuksen ruma ja repaleinen viilu https://www.dropbox.com/s/9o2hm2psrv725f5/DSC_0087.JPG?dl=0 , joka sai huutia kasikymppisellä ja epäkeskolla heti ensimmäiseksi.
 
Hinta oli edukas mielestäni ja kyllä siitä soittimen sai. Nauhat voisi varmaan plaanata, mutta hyvin lähellä totuutta nekin olivat suoraan paketista.
 
JCM: Jätkä on kyllä vähän semmoinen elävä vihan katedraali.
Karvamammutti: Sie oot kyllä mystinen mehiläinen.
basisti1971
26.10.2016 10:26:33 (muokattu 26.10.2016 10:28:34)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Moi.
 
Basso-osiossa olevan 5kielisen Rickenbacker kopion kaipausvistiketjusta bongasin samaisen valmistajan ja olihan kotisivuilla maukkaan näköisiä kittejä tarjolla.
 

 

 
Kitaravirtuaali: Saarnirunkoisen Riku-kitin olen tilannut ja läjännyt, tuommoinen tuli: https://scontent-lhr3-1.xx.fbcdn.ne … 4979fc6e6a4f30960da6652&oe=58A11FB7
 
HIANO!
 

 
Kitaravirtuaali: Omituista oli tuollainen korjauspalanen toisen sarven päässä https://www.dropbox.com/s/3a8exe735xndzj8/DSC_0086.JPG?dl=0 ja takapuolelle liimattu jeesuksen ruma ja repaleinen viilu https://www.dropbox.com/s/9o2hm2psrv725f5/DSC_0087.JPG?dl=0 , joka sai huutia kasikymppisellä ja epäkeskolla heti ensimmäiseksi.
 
ASIAA!
 
Nuo ovat juuri niitä syitä jonka takia olen aina ollut hyvin epäileväinen sarjoja kohtaan.
 
Kulan/kaularaudan toimivuudesta puhumattakaan, tuo kun selviää vasta kun kaikki on jo muuten valmista...
 

 
Rickenbacker, RD, FV, TB ym. harvinaisemmat kopiot ovat tietysti oma lukunsa, varmasti suoraviivaisin tapa päästä moiseen itsekasattuun kopioon käsiksi.
 
Fenkun mallisista tuotteista -paitti aiemmin ehkä 51 single coil- en äkkiä keksi syytä riskinottoon.
Noiden ylläkuvattujen "ominaisuuksien" todennäköisyys on kuitenkin verraten suuri, ja elektroniikka ja/tai raudat menee kuitenkin vaihtoon.
 
Lopullinen hinnanero irtotavarana saataviin merkkibodyihin ja -kauloihin kapenee äkkiä.
 
T:Samuli
 
Kitaristi!!!!
27.10.2016 13:12:36
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kiitos kommenteista! Onko olemassa laadukkaampia rakennussarjoja joista kasata moinen vai onko järkevämpi esim. ostaa basso josta poistaa nauhat? En välttämättä pysty ostamaan esim. warmothin sarjaa tällä hetkellä rahatilanteen takia!
 
anapena
27.10.2016 13:53:30
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Jos Australiasta asti tilaa, niin kannattaa muistaa että hinnan, rahdin ja tullin päälle pätkähtää koko summasta alv 24%. Että sikäli tilaisin mieluummin Euroopasta, luulis löytyvän.
 
TommiW.- Autot, kämpät ja piparit.
basisti1971
28.10.2016 07:14:11
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Moi.
 
Kitaristi!!!!: Onko olemassa laadukkaampia rakennussarjoja joista kasata moinen...
 
Ei varmaan ainakaan tuossa hintaluokassa.
 
Etenkin jos vaahtera/vaahtera tai umpivaahtera nauhaton jatsarikaula on vaatimuslistalla.
 

 
Kitaristi!!!!: vai onko järkevämpi esim. ostaa basso josta poistaa nauhat?
 
Tuo on ollut maailman sivu usein se kustannustehokkain tapa nauhattoman basson varteen pääsyyn, ja myöskin käytetyin.
 
Järkevyyttä on ainakin omasta mielestä turha pohtia, mukavasta harrastuksesta kun lähes poikkeuksetta on kyse ;).
 
Koska nauhojen poistossa on jonkinverran seikkoja jotka helposti ensikertalaisella tuottavat epätoivotun lopputuloksen, esim tuolta:
 
https://www.talkbass.com/threads/defretting.71144/
 
löytyy tuntikausiksi luettavaa ja pohdiskeltavaa asian tiimoilta.
 
T:Samuli
 
mpekkanen
29.10.2016 11:12:32 (muokattu 29.10.2016 11:18:27)
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

En ole kyseiseltä merkiltä valmistanut mitään...
 
Kuitenkin monet aasian erilaiset DIY kitara/basso kitit voivat olla ihan ok tuotteita. Tähän kohtaan sitten aika iso mutta tai jos...
Koska monesti samaisia tehtaan valmisteita myydään esim. Sunsmile ja Thomannin myymät Harley Benton merkkiset rakennussarjat samalla hinnalla kuin valmiiksi kasattuja ja siis pintakäsiteltyjä. Toki mahdollisuus tässä on kokeilla pintakäsittelyä edullisemmilla osilla kuin vaikka Warmothin tekemiin puuosiin. Kaikki harrastuksethan maksaa...
Hyvin tekemällä voi saada ihan hyviäkin soittimia, mutta jo se vaatii hieman taitoa että saa laadultaan edes sellaisen joka on siis jo valmiiksi kasattu. Jos otetaan vaikka Harley Benton ja Sunsmile esimekeiksi. Itsellä on 2 kpl HB kitaroita ja 4 kpl Sunsmilen soitinta ja useat niistä ovat moninkertaisesti, minusta, hinta/laatu-suhteeltaan käypäisiä soittimia. Vaikka moniin noista voisi toki osia vaihtamalla tehdä pieniä parannuksia, niin itse en ainakaan saisi tuollaisia pintakäsittelyä tehtyä. Eikä nämä ole kuitenkaan ihan mitään custom shop tilaustyö soittimia. Nämä eivät ole kyllä yksikään mistään kitistä kasattu, vaikka on saatettu siellä tehtaalla tehdä niistä samoista osita ja puista kylläkin.
 
Jos ei tilaa jo valmiiksi kasattua ja pintäkäsiteltyä, niin riski epäonnistua on aina. Kokemusta tulee vain virheistä ja niistä kyllä yleensä oppii. Toivottavasti ainakin :)
Tämä kyllä puoltaisi, ettei kannattaisi hankkia EU-alueen ulkopuolelta mitään, koska niihin tulee muita kustannuksia vielä päälle. Muutenkin kannattaa aloittaa aika yksinkertaisista modauksista tuo soittimien väkertäminen. Toki tämä on vain minun mielipiteeni.
 
Kaikkiin soittimiin saa vaihdettua parempia virityskoneistoja, talloja, mikkejä jne. Noista voi laskea, että jokaiset edellä mainituista maksaa vähintään noin 50 euroa kpl, jos ei sitten osta käytettynä hieman halvemmalla. Tosin postikuluista tulee lisähintaa ja jotkut kunnolliset tallat voivat maksaa useammankin kerran tuon 50 euroa. Riski ostaa osia useilta eri myyjiltä, taas lisää riskiä tulla huijatuksi...Jopa tällainenkin kannattaa ottaa huomioon.
 
Ihan hyviä tai soitettavia soittimia saa jo käytettynä 200 eurosta ylöspäin. Joskus tuurilla jopa halvemmallakin ja ei ne kaikki uudetkaan tuon hintaiset ole ihan huonoja. Jos itsellä on jossain kaapin pohjalla noita mikkejä, talloja jne. osia, niin silloin voi tälläinen projekti olla ihan hyväkin juttu.
Saahan noita muutamien satasien soittimiakin paranneltua laadukkaammilla osilla, mutta tällöin niiden hinta on jo sitten sellainen että samalla rahalla olisi ostanut kerralla paljon paremman. Puut kun ovat mitä ovat ja vaikka kaikki muut osat vaihtaisi, niin huonot tai kohtalaiset puut voivat tehdä siitä soittimesta silti vain keskinkertaisen. Jos taas nekin uusitaan, niin sitten tulee jo todella kallis projekti...Myöskin huono "rakentaja" saa huonon soittimen aikaiseksi, vaikka kaikki osat olisivat ihan ensiluokkaiset. Ei soittimien rakentaminen toki ole mitään rakettitiedettä, mutta nälkä kasvaa helposti syödessä kun noita projekteja alkaa suunnittelemaan.
 
En tiedä toiko tämä minun sepustukseni mitään uutta itse asiaan. Varmasti on tiedossa, että jokaista tällaista DIY kittiä ja muitakin valmiita soittimia voi parannella vaihtamalla niihin laadukkaampia osia. Se on vain jokaisen itse mietittävä, kuinka paljon on valmis siihen omaan rakennusharrastukseen laittamaan rahaa. Järkeä siinä ei välttämättä ole, mutta eihän soittaminenkaan ole monelle mitenkään järjellä selitettävissä oleva harrastus, taito tai asia muutenkaan.
Jos puutyö kiinnostaa, niin jostain ne on aloitettava ja siihen varmaan joku edullinen rakennussarja voi olla ihan hyväkin hankinta. Itse kylläkin hankkisin sen tosiaan euroopasta, niinkuin tässä jo aikaisemminkin ehdotettiin.
 
tuskiz
29.10.2016 13:16:00
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kattelin jonkun aikaa tollasta Pit Bullin Ric 4001/3 mallia kun moisista ei kukaan juuri kopioita tee sans kiinalaiset väärenökset sekä käytettyjen markkinatkin ovat aika hiljaiset ja ko. basso on siistinoloinen ja näköinen kapistus, mutta päädyin lopulta olla tilaamatta sillä se kitin vehje eroaa yleistä muotoa lukuunottamatta melko olennaisesti oikeasta 4001/3:sta eikä vaihtamalla oikean basson osia ton tilalle selvittäisi kovin vähällä vaivalla ja rahalla.
 
Myös yhtä Telecaster kittiä kattelin, mutta jo mallikuvissa oli mm. kieliholkkien ruuvit porailtu miten sattuu niin mielummin satsaan johonkin vähän kalliimpaan vaikka body + kaula erikseen tilaukseen jos tahon Telen vielä joskus itse rakentaa.
 
Huom! Obs! Ylläoleva kirjoitus saattaa sisältää mielipiteen.
korvaoo
20.11.2016 11:57:29
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

kas sattumankaupalla tilasin vartti sitten pit bullin tuon kruusaillumman perinteisen v-mallin. Tuommosta kun en ole nähnyt oikein missään tähän mennessä... Arvatenkin raudat on sitä samaa chaissea kun saapi kiinankitaroiden mukana verkonpainoina, mutta onhan tuo nyt hiton mielenkiintosta alkaa vääntämään omaa kitaraa tuon oman kasaaman uraltonen junnun kaveriks :)
 
kaikki paitsi on turhaa.
Kitaristi!!!!
23.11.2016 15:44:40
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Päädyin sellaiseen ratkaisuun että ostan axecaster.co.uk sivuilta esquirenn osat ja kasaan kunnon rokkikitaran. Alkoi epäilyttämään pitbull guitarsin setit. Loppujen lopuksi kumminkin haluan kitaran jolla voi soittaakin jotain.
 
korvaoo
02.12.2016 20:06:59
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

nyt palikat hioneena pitää sanoa että näkyyhän tuossa halpuus vähän joka nurkalla. Iso osa elektroniikasta pitää laittaa uusiksi ja puutkin on vähän miten sattuu kasailtuja, mutta eiköhän tuosta soitin saada vielä... unohdin vaan täpinöissäni ostaa trasselia ja spriitä, vaan josko huomenna sitten jatkoa :)
 
kaikki paitsi on turhaa.
korvaoo
18.11.2018 08:35:50
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

jahas 700 päivää ja tääkin piti rakennella uudestaan. Tuossa aiemmin kertomassani V:ssä kansiviilu on alta millin ja kaulakulma liian jyrkkä, eli ensin mainittu vaikuttaa uudelleenviimeistelyyn huomattavasti, koska viilussa ei ole tarpeeksi materiaalivahvuutta ja puhkeaa helpolla. Jälkimmäinen on muuten vaan harmillista kun tuo pitää korjata jollain. Reunanauha ainakin omassa on tehty pätkissä joka näkyy koska käyttämäni värit värjää liitoskohdat melko syvälle. Muutenhan tuo on ollut ihan soittokelpoinen kapine, joskin mikit tuli ensitöikseen vaihdettua huomattavasti kuumempiin ja talla parempaan, jossa riitti myös säätövara.
 
kaikki paitsi on turhaa.
msalmela
21.11.2018 10:33:10
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kitaristi!!!!: Kiitos kommenteista! Onko olemassa laadukkaampia rakennussarjoja joista kasata moinen vai onko järkevämpi esim. ostaa basso josta poistaa nauhat? En välttämättä pysty ostamaan esim. warmothin sarjaa tällä hetkellä rahatilanteen takia!
 
Hinnat voisi antaa viitteitä että olisi laadukkaampia, mutta postimaksun, tullin ja ALVin jälkeen sitä laatua voi olla jo liikaakin. Ainakin itsellä alkoi tuntua kun kuolasin LP kittiä. Ovatko muut huomanneet tämän paikan?
 
https://precisionguitarkits.com/
 
.mika
 
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2020, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti