Muusikoiden.net
25.04.2018
 

Elektroniikka ja soitinrakennus »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Laney GH50L effekti loop ongelma.
1
Gib_ber
21.12.2010 22:44:34 (muokattu 22.12.2010 08:47:17)
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Elikkäs näin pitkän ajan jälkeen uskollisen sotaratsuuni ilmaantui ensimmäinen kunnon onglema. Noin pari viikkoa takaperin reenejä alotellessani olin kytkemässä kamojani käyttökuntoon normaaliin tapaan. Ja olen nyt pitemmän aikaa käyttänyt delay, chorus, tremolo, eq rykelmää lanikan efektiloopissa.
 
Tuolla kerralla jostain syystä kun kytkin kamani käyttökuntoon ja aloin testailemaan, että kaikki varmasti toimii, niin vahvistimesta ei kuulunut juuri minkäänlaista ääntä, joten aloin ensin ihmettelemään, että onko vahvistimen putket kärähtäneet jostain syystä, vaikka vasta olin hommannut uudet putket. Hetken rukkailtuani ja kokeiltuani, kokeilin käyttää efektilooppia irti ja kappas lanikka mörähti tutun turvallisella rouheudellansa eloon, mutta kun yritin taas kytkeä efektiloopin käyttöön, ääni jälleen kerran pienin lähes olemattomaksi, ja nyt muutamat viime kerrat en ole saanu efektiloopista mitään ääntä ulos.
 
Efektiloopin kytkentä itselläni tapahtuu siten, että kytken pedaalirykelmän ulostulon nupin slave in jakkiin, ja sen jälkeen pedaalien sisääntulon nupin send jakkiin, ja tällä tavoin olen käyttänyt efektejä jo pidemmän aikaa, koska tällä tavoin pystyn miksaamaan ns kuivaa singnaalia ja efektiloopin signaalia keksenään, jotta efektien vaikutukset olisivat mahdollisimman tasapainoisia vahvistimen omaan soundiin nähden. Ja loopin valinta kytkin on side-chain asennossa.
 
Eli nyt olisi tarvetta saada neuvoja sen suhteen, että mikä tuolla nupin sisällä olisi mahdollisesti mennyt rikki, tai menossa rikki. Efektejä tulee kuitenkin sen verta paljon käytettyä soittohommissa.
 
http://www.freeinfosociety.com/elec … cs/schematics/audio/laneygh100l.pdf
 
kyseisestä linkistä löytyy schemat sun muut joiden pohjalta joku osaavampi varmasti osaa sanoa, mikä voisi olla syynä tuohon ongelmaan. Schema on GH50L isoveli mallissa, mutta efektilooppin puoli on täysin identtinen kummassakin mallissa.
 
Olisiko jakki mahdollisesti menossa rikki, koska kun työnnän piuhan jakkiin ns huulille, eli en perille asti, niin saan loopista jotain ääntä ulos.
 
Säröä ei voi koskaan olla liikaa.
blaekie
22.12.2010 10:15:59 (muokattu 22.12.2010 10:18:38)
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Gib_ber: ... Olisiko jakki mahdollisesti menossa rikki, koska kun työnnän piuhan jakkiin ns huulille, eli en perille asti, niin saan loopista jotain ääntä ulos.
 
Vastasitkin omaan kysymykseesi , ja aivan oikein. Tuossa kytkennässä on sen verran potentiaalisia kontaktihäiriökohteita (4 jakkia, ja serial/parallel vaihtokytkin)
Lähtisin noita tutkiskelemaan ihan ensiksi. Oletko kokeilut tuossa varsinaisessa FX loopissa , slave liityntöjen sijaan pedaalejasi, kytkimen "Insert" asennossa ?
 
Niitä kannattaisi yrittää putsailla kontaktisprayllä , ja jos ei auta, tsekata juotokset.
Viimeisenä keinona jakin vaihtaminen
 
Nii onkii ... vai oliko sittenkään .. ja jos onkii , nii entäs sitten ...
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti